Witajcie

.
Nie było mnie trochę i trzeba to nadrobić

. Em po powrocie z wyjazdu wymyślił spontaniczny wypad na działkę do Teściów i tak w poniedziałek rano spakowaliśmy się i pojechaliśmy. Teściowie mają nieopodal działki zbiornik wodny więc trochę pływaliśmy, grillowaliśmy i odpoczywaliśmy. Nocowaliśmy także na działce i ogólnie było sympatycznie

. Niestety pogoda trochę pokrzyżowała nam plany i wróciliśmy w środę do domu. Potem to nie miałam kompletnie czasu na komputer a jeśli już to z doskoku przeglądałam Wasze ogrody z telefonu

. Wczoraj mnie rozebrało i mam anginę, dostałam antybiotyk i tak trochę mnie męczy

. Nie byłam u lekarza już baaardzo dawno a tu takie coś. No nic, muszę przeżyć

. Mamy połowę lata i muszę przyznać, że u mnie trochę mało koloru. Koniecznie powinnam dokupić więcej roślin kwitnących w tym okresie .
Aniu u mnie też w zasadzie jest galimatias . A co do powojnika to na to właśnie liczę

.
Ostróżki jednoroczne dają popis .
Małgosiu ja też mam wilce w dwóch miejscach na działce i są denerwujące. Puste place na trawniku też mam i póki sąsiadka nie zacznie dbać o swój ugór to na pewno będzie coraz więcej chwastów. Podbitkę musimy koniecznie zrobić ale zawsze wyskakują inne pilniejsze sprawy

. W końcu musimy to zrobić bo te wróble mnie wykończą.
Małgosiu - clem ja też mam tak porozrzucane te trawy no ale jak urosną będą na pewno widoczne . Póki takie małe to niestety słabo je widać. Właściwie to one szybko rosną, w zeszłym roku posadziłam Miskanta Gracillimusa i w tym roku utworzył na prawdę dorodną kępę

.
Bukietowe są cudowne

.
Calamburka witaj u mnie

. Dziękuję za miłe słowo.
Ogrodowe też nie są gorsze

.
Zeniu bardzo Ci dziękuję

. Prawdę mówiąc u mnie też zaczyna robić się galimatias i jesienią mam już zaplanowane kilka przesadzań . Za gęsto sadziłam w niektórych miejscach i mam

.
Babcina dalia wciąż zachwyca .
Lucynko bardzo mi miło to czytać, dziękuję

.
Powojnik " Summer Snow"
Agnieszko u mnie wszystko w porządku. Dziękuję za troskę

po prostu brakuje mi czasu .
"Iceberg Climbing ".
Róża NN z ostróżkami.
Powojnik "Inspiration Zoin".
Floks z aksamitkami .
"Arabella".
Dalie.
Ogólnie.
Hortensja na pniu słabo przyrasta .
Powojnik " Ville de Lyon".
Samosiejka.
Rabatka hortensjowa, żurawki przerosły same siebie i jesienią muszą zmienić lokum .
Kolejna hortensja bukietowa NN .
Wierzba "Hakuro" a w tle niezmordowana budleja wciąż wabi motyle
Rozchodniki okazałe .
"Cypelek" od drugiej strony .
Nowy nabytek- budleja " Black Knight".
Biała pysznogłówka jeszcze kwitnie.
Pąk róży "Reine des Violettes".
Ogólne.
Białe jeżówki.
Koleusek z czerwoną pelargonią .
"Iceberg Climbing " w pąkach.
Różanecznik rośnie