Na razie sprawdziła się jedna, powinny być jeszcze cztery. W tym roku ,, Bellsy '' szybko się rozeszły, potem dowieźli i ledwo kupiłem. Z ciekawości Jest jeszcze kilka niewiadomych i czekam na cuda.
a to już kwitnie drugi miesiąc na raty, może to i dobrze
przesadzane to i słabiej zakwitły ale są. jedno co mnie dziwi słabiej pachną jak w tamtym roku
i to nie pachnie a podobna do niej obok rośnie silnie pachnąca
Zobaczcie co wyrosło z lilii Lankon kupionej na targach z skrzynki proszę o Waszą pomoc w identyfikacji odmiany
Kwiaty nie pachną jak na razie są białe z różowymi przebarwieniam , jest zdrowa i dość plenna Co to za odmiana ?
Przepraszam że nie w wątku identyfikacyjnym
A tutaj piękna lilia z Auchan - Josephine
Josephine
Ta z obi dała popis wielkością i zapachem Honeymoon
Pierwszy raz widzę taką lilię Locutus, trzeba by się za nią rozejrzeć
U mnie już finisz, ostatnia lilia właśnie zakwitła i znowu nie mogę jej zidentyfikować po etykietach z zakupu..
A wise old owl sat on an oak, the more he saw the less he spoke, the less he spoke the more he heard, why aren't we like that wise old bird?
???
pozdrawiam, Ewa
Dziękuję pull za identyfikację - już zapisuję. Jestem elastyczna ale mimo wszystko wolałabym, żeby wyrastało co kupiłam
U Ciebie pięknie się ta lilia prezentuje!
A wise old owl sat on an oak, the more he saw the less he spoke, the less he spoke the more he heard, why aren't we like that wise old bird?
???
pozdrawiam, Ewa