GRAŻYNKO 
dzięki za rady, bo jesteś Guru liliowcowym i twoje rady są bezcenne

Jakoś nigdy nie dokarmiałam liliowców same sobie rosły bez mojej pomocy.Róża która rośnie za siatką dostała rdzawych plam muszę coś z tym zrobić i chciałam dzisiaj pryskać
Bioseptem lecz pogoda jak na razie wciąż deszczowa .W nocy znów padało lecz teraz nieśmiało wygląda
RENIU był czas ,ze miałam mnóstwo dalii i pewnego roku zimą wszystkie mi padły przez sąsiada ,ktory nie zabezpieczył okienka na zimę .Potem dałam sobie z nimi spokój teraz znów mnie na nie wzięło.Te akuratnie dostałam od znajomego malutka karpę lecz nawet na fotkach ona mnie zauroczyła.To jest miłość od pierwszego wejrzenia

Po zimie mam straty w liliach i muszę im porządnie przygotować stanowisko. Znów w nocy padało wiec w ogródku pomrowów będzie mnóstwo. Wczoraj zauważyłam je nawet w kompostowniku jak te gady tam wlazły

i dobrze ,że je zauważyłam więc zaraz mogłam je unicestwić.Myślę ,ze nie ma ich tam więcej
BASIU nic na to nie poradzę ,bo mam ogródek w takim miejscu gdzie jest mnóstwo chabazi .Fajnie mieć zamiast ślimorów inne przyjazne zwierzątka które je tępią a niestety u mnie takich nie ma bo i mało słonka dla takich ciepłolubów
ANDRZEJU hosta jest śliczna z nazwą czy bez chociaż wiesz ,że za hostami nie przepadam oczywiście z powodu ślimaków, bo patrzyć na podziurawione liście to żadna przyjemność
MARYSIU to wszystko ogrodowe zwierzątka

jedne ładniejsze inne brzydkie tak jak z ludziami
TERENIU może aż tak groźnie nie będzie z ślimorami tego Ci życzę lecz to nasze pobożne życzenia, a życie idzie swoim torem
DOROTKO ta dalia zakwitła jako pierwsza i ma wielgachny kwiat jakieś 16 cm .Teraz szykuje sie do kwitnienia 'Cafe au Lait' i 'Ferncliff ilusion' .Mam jeszcze 'Black Jacka' , 'Aurorę' i także małą lecz zapomniałam nazwy
FLORIANIE oczywiście ślimaki pozują lecz nie mają pojęcia co zaraz je spotka

'Convoitise' jestem zauroczona teraz czekam na kwiaty 'Ferncliff Ilusion' i tej jestem bardzo ciekawa także' Black Jack' powinien za chwilkę pokazać swoje kwiaty jednak 'Aurora' trochę się spóźnia z pąkami .Strojnica już opuściła mój ogródek ciekawe może zawędrowała do Ciebie