Różyczki u Ewki cz. II

Zablokowany
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2009, o 21:37
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Różyczki u Ewki cz. II

Post »

Ewcia a ja się wylogowałam, obstukałam wklejanie jako anonim i mam zdjęcia na swoim wątku.
Do tej pory co miesiąc wykupywałam abonament i bywało róznie....spróbuj bez opłat ;:108
Floresita
200p
200p
Od: 2 lis 2014, o 19:58
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ewciu wklejam Ci zdjęcie kartoników angielek z Obi. Pierwszy kartonik jest pomarańczowy/ morelowy, oznaczony jako Capitol Hill i z niego w zeszłym roku zakwitł Abraham. Trzeci kartonik, różowy (Tower Bridge) przedstawia właśnie taką różę jaka u Ciebie zakwitła. Widocznie tak jak mówisz nastąpiła podmianka - różową angielkę umieszczono w morelowym kartoniku (może to ludzie w Obi pomieszali kartoniki podczas wybierania sadzonek?). W każdym razie Twoja jest jednolicie jasno różowa i Abrahamem zdecydowanie nie jest. Jako ciekawostkę powiem, że u mnie z tego różowego kartonika zakwitło jeszcze coś innego. Kwiaty były na razie 2 ale w dość ciemnym i bardzo jaskrawym różu. Zdjęcia nie zdążyłam zrobić, bo wichura zmiotła płatki tych dwóch kwiatów. Muszę poczekać na kolejne.
Obrazek
Floresita
200p
200p
Od: 2 lis 2014, o 19:58

Post »

Zapomniałam napisać (ktoś tu o to pytał), że te angielki są po 10 zł. Są dostępne co roku w Obi w połowie marca. Jesienią ich nie ma.
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Białe róże sa ładne gdy rozkwitają w słoneczne dni lecz tylko trochę deszczu to zaraz są w piegach, dlatego nie bardzo mi z nimi po drodze.Może będzie mu dobrze w tym miejscu gdzie go posadziłaś jeśli ma co najmniej 6h słonka.Mój Burgund coraz mizerniejszy z powodu wciąż wyrastających dziczek ;:174 Jednak widzę ,ze patyczki się ukorzeniają wiec w razie czego będzie podmiana na nowszy model :wink: z którego dziczki już nie będą wyrastały
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
ewka36jj
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 cze 2012, o 18:31

Post »

Już widać wszystkie zdjęcia, ale to chyba nie powinno tak być, że gdy nie zapłacę w terminie, to znikają wklejane zdjęcia sprzed określonego czasu. Skoro wkleiłam zdjęcia i za nie zapłaciłam, to powinno być je widać. Natomiast logiczne byłoby, żebym nie mogła wklejać następnych. Z czego jeszcze oprócz Fotosika korzystacie?
Gabrysiu - czy tę różę ma sąsiadka? Spójrz, bo teraz już widać.
Floresito - już teraz nie dojdę, co było z jaką etykietą, pozostaje więc dać te róże do wątku indentyfikacyjnego lub samej spróbować rozwiązać zgaduj-zgadulę z nazwami.
Krysiu - domyślam się, że wówczas wklejasz zdjęcia pojedynczo, kilka na raz się nie da, prawda?
Jadziu - zobaczymy , jak Burgund będzie się zachowywał, dziś ma już 4 kwiatki, ale jako krzew zupełnie się nie rozrasta.

Na ogrodzie smutno, dwa konary śliwy pod wpływem ciężaru owoców połamały się, żal patrzeć. Róże w większości ponownie jeszcze nie zakwitły, więc nawet nie ma co fotografować. Zaczął Sonnenwelt ( na zdjęciu) i rozkwita Goldenka ( muszę jej zrobić fotki).

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Gabriela
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 gru 2007, o 17:22

Post »

Ewciu, nie... ten kolor bardziej zbliżony jest do Olympisches feuer... a być może to i ona... tam nie ma nic różowego...
Awatar użytkownika
daysy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lut 2014, o 12:45

Post »

Ewo różyczki mają przerwę ale u Ciebie w ogrodzie tyle innych pięknych roślinek, że ogród nie traci na atrakcyjności ;:108 .
Jeśli chodzi i opryski,to odpisałam Ci u siebie, ale nie wszystkie środki, bo dwa, polecane przez Alicję, gdzieś zapodziałam w notatkach i nie mogę odnaleźć. Jak tylko uda się je odgrzebać, dam znać ;:108
Pozdrawiam Daysy
Zapraszam
Róże i bajkowy świat ogrodów 2018
Awatar użytkownika
ewka36jj
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Gabrysiu - no to już wiemy ;:108
Daysy - na szczęście są różne kwiaty, choć prawdę powiedziawszy, jest ich niewiele. Kupiłam wiosną dość dużo różnych, na zdjęciach prezentowały się okazale, ale w rzeczywistości są małe, gibkie i takie sobie. Nawet nie warto ich pokazywać. Co innego lilie. Nie wszystkie wyrosły, ale te, które są, zachwycają. Jeszcze na kilka oczekuję i cieszy mnie, że będą niespodzianką. Nie pamiętam gdzie jakie wsadzałam, więc nie wiem, jakie będą.

Jeszcze kilka fotek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Tolinka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2013, o 23:30

Post »

Lilie ;:167 No teraz zdecydowanie jest ich czas ;:108 piękne !
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28

Post »

Szkoda śliwy :( Róże i lilie zachwycające ;:173
x-ja-a

Post »

Przykro mi z powodu śliwy, ona się regeneruje na wiosnę?
Lilie są obłędne, ja już kombinuję miejscówki pod następne pachnidła. Twoje piękne!
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 kwie 2007, o 21:57

Post »

Nie dobrze się podziało ze śliwą... ;:185
Ewuniu, ale masz cudaśne lilie! Ci jedna, to piękniejsza. :)
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
Awatar użytkownika
ewka36jj
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Śliwy żal, dobrze że zostało jeszcze kilka konarów. Z tego złamanego już nic nie będzie, ale zostawiam i nie ruszam, bo śliwki na nim całkiem fajnie dojrzewają. Dziś wyszło słońce, więc skorzystałam z okazji, by pstryknąć kilka fotek. Na początek taki oto obrazek, motyl siedział i siedział, jakby czekał na sesję

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Od tego roku mam New Dawn, rozrasta się i ukorzenia. Kwiatów jeszcze miał niewiele, ale myślę, że będzie nieźle.
Obrazek

Kolejna świeżynka tegoroczna, marketówka z kartonika to Gaujard. Jeszcze jest malutka i dopiero teraz zakwitła. Już widać, że kwiaty będę piękne i właściwych rozmiarów. Pachnie niezbyt intensywnie, ale ładnie.

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
ewka36jj
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

oj, błąd się wkradł
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2009, o 22:32

Post »

Piano lubię! Nie mam! Kwiat ma niesamowity!

Motyl piękny, medialny, plakatowy!

Lelije urzekające! ;:173
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Zablokowany

Wróć do „Moje róże !”