Alu no jasne że to nie cleome tylko kwiat wiciokrzewu pewnie późno pisałam Len u mnie jest tylko czerwony mocno~! dlatego myślałam że to coś innego bo różowe?
Ogóreczki ślicznie rosną, kwiaty też kanna wspaniała...lato w pełni!
Pozdrawiam cieplutko
Tereniu dziękuje
O to fajnie ,że się sam wysiewa
Canna i mnie bardzo się podoba
Buziaki
Marysiu pewnie tak ,ale powiem szczerze ,że mi ten wiciokrzew nie leży to M kupował na Al w tajemnicy przede mną ,a zapomniał ,że mamy ...i to ładniejszy kupił jeszcze zimo zielony nie wiem po co bo paskudny i to dwa na szczęście jeden padł mam nadzieje ,że i drugi kipnie
Nasionka tego lnu leżały ze trzy lata zanim sobie o nich przypomniałam .On ma jeszcze niebieskie kwiaty ,ale wyglądają mniej ''ładnie ''
I ja cieplutko
Ewuś cleome tak i Terenia pisze ,że ten dzwonek też ,ale na szczęście się wysiewają to dobrze
Aniu ,ano się udało córka mi podpowiedziała co mam zrobić
Wiesz jak pierwszy rok kwitła ta dziewanna to za pięknie nie wyglądała nawet myślałam ,że się jej pozbędę i z braku czasu została ,a teraz kolejny rok cieszy oczy . Powoli będziemy ruszać M musiał odpocząć ,bardzo bolała go klatka piersiowa ,ale to bardziej ze zdenerwowania ,a teraz pogoda deszczowa .
Krysiu dziękuję ,ale wtedy nic nie miałam do pokazywania Sama jestem zdziwiona
Alu , z kąd wytrzasnełaś taaką dziewannę ? U mnie co wylezie to ja ją ciach , bo jakaś brzydka się okazała a ona mi ciągle wyłazi i wyłazi ,uparta bestja .
To dziewanna na ostatnim zdjątku ??
Piękna jet
Złocienie piękne. takie same mam, ale jeszcze mniejsza kępa
Canna już ci kwitnie ??
Piękna,Inna niż popularne.Ja do cann szczęścia nie mam
Alu! dziewanna też mnie urzekła, jest cudowna. Kanny w tym roku zawiodły mnie,choć w ubiegłym roku doskonale zdobiły ogród. Nie wiem co zrobiłam nie tak, postępowałam z nimi tak jak co roku. Zdecydowanie zaczęłam weryfikować swoje chciejstwa roślinne, nie wszystkie kwiatuchy dobrze czują się w moim ogrodzie. Pozdrawiam i życzę dużo zdrówka mężusiowi!
Alu i ja dołączam do zachwytów nad dziewanną. Swoją wyrzuciłam, bo strasznie wysoka była i pokładała się. Twoja też jest kolosem?
Śliczna też kanna. Znasz odmianę? Odpoczywajcie i bądźcie zdrowi.
No cóż a ja nie spotkałam się jeszcze na swojej drodze z dziewannami, u Ciebie Alu dopiero dowiaduję się i widzę, że to kwiaty warte zainteresowania. Czy są trudne w uprawie?
Pozdrawiam Katarzyna "Kobieta ma zawsze coś do zrobienia w domu, głupia w nocy śpi, to się jej nazbiera"
Alu, ja również dołączam do grona zauroczonych forumek dziewanną
Jest niesamowita . Co do canny, chyba masz rację, że to marudy. U mnie nadal nie kwitną ...
Przetacznik
Pozdrowionka