Ewiczko, gdybyś w tej chwili wybierała się do Trójmiasta, to musiałabyś koniecznie wybrać się na żagle

. Po powrocie opowiedziałabyś koleżankom, jak to w ciągu godziny dotarłaś do Szwecji

. Taki dziś wiatr, że głowę urywa

. Dobrze, że przy ostatniej wizycie na działce podparłam wszystkie pędy Westerlanda, bo znowu zbierałabym je po działce.
Zanim Marysia się odezwie zachęcę Cię Ewiczko do kolejnej wycieczki, tym razem tramwajem wodnym

. Musisz skorzystać z tej atrakcji. Zastanawiam się, którą trasę Ci polecić ale nie potrafię wybrać jednej. Nie płynęłam jedynie tą do Sobieszewa i jakoś mnie nie ciągnie ale wspaniale wybrać się np. do Twierdzy Wisłoujście. Jutro moi chłopcy właśnie płyną tym tramwajem z rowerami na Hel a ja...na działeczkę

. Jak wróci M postaram się znaleźć zdjęcia z rodzinnego albumu z Twierdzy Wisłoujście a tymczasem dla Ciebie kilka obrazków z ostatniej soboty spędzonej na plaży w Sopocie

.
Chcąc odpocząć na plaży bez nadmiernego towarzystwa należy odejść kawałek od Molo. Polecam wejście na plażę od ulicy Bitwy Pod Płowcami, przy restauracji Wielkie Stoły (sama restauracja jest atrakcyjna ze względu na świetny pomysł na dekorację). Sama widzisz, że ludzi niewiele, a pogoda była wspaniała tego dnia.
A tak mój młodszy synek witał starszego brata wracającego z rejsu katamaranem

.

.
Z tego miejsca idąc na bosaka po plaży można można wybrać się do Baru Przystań na przepyszną rybkę. Kiedyś słyszałam, jak Zbigniew Wodecki mówił, że zawsze będąc w Sopocie odwiedzał Bar Przystań dla pysznej zupy rybnej. Zgadzam się, zupę rybną mają rewelacyjną. Niestety trzeba odstać swoje w kolejce.
A teraz działeczka

. Kwitną nie tylko róże. Również inne mizeroty z nieurodzajnej ziemi mrugają do mnie kwiatkami

.
Aneczko 
moje dzieci to tadki-niejadki więc grill ich nie kusi. Co innego my, rodzice, nawet jeśli karkówka wyjdzie gumowata, to na wsi smakuje nam jak najpyszniejsze frykasy

. Poza tym, jak dzieciaki zostają w domu, to mają wolną kartę na zamawianie jedzenia, a sklepy, pizzerie i restauracje są w odległości 5 min. perpedes albo przywożą do domu. No to czym ja mogę ich skusić, no czym??!!

.
Wyobrażam sobie, jak już chciałabyś sponiewierać się w ziemi. Mam nadzieję, że urlop się udał

. Twoja działeczka zawsze wspaniale wysprzątana i pielona pęsetą, ech mój niedościgniony ideał.

.