U mnie znów dzisiaj pada, lecz do południa i wczoraj po południu było ładnie z leciutką mżawką od czasu do czasu.Umiałam sporo zrobić, bo chwasty nie śpią tylko mnożą się w zastraszającym tempie szczególnie szczawik
Ślimaki też nie myślą głodować tylko zabierają się za moje liliowce
Niektóre włażą w głąb ziemi ,żeby złożyć jaja no cóż przetrwanie gatunku, lecz nie w moim ogródku
.Niech to robią gdzie jest mnóstwo miejsca dla nich
KRYSIU moje liliowce lecz nie wszystkie w przewadze są żółte i oranżowe też tak wyglądają. U mnie jednak kończy się juz kwitnienie liliowców. Motyli juz w ubiegłym roku było mniej, nawet gdzieś podział się mój ładny owad
Srogoń baldaszkowiec .Zresztą w ubiegłym roku tez go nie było

Motyle kochają słoneczko lecz kiedy się zjawiają są jakieś płochliwe widziałam Pawika ,cytrynka ,Bielinka, a także Modraszka i Pokrzywnika.Strojnicę przyrównywali do koszulek piłkarzy z klubu sportowego AC MILAN .Teraz już jej nie widzę odleciała sobie albo ktoś ją skonsumował
KAROLCIA ona taka strojna ,że zwracająca na siebie uwagę z daleka .Lubię obserwować przyrodę szczególnie owady i zwierzęta .Można sie od nich wiele nauczyć, bo są mądrzejsze od nas
ELWI Hakuro nie bardzo, bo ona kwitnie czyli przebarwia liście na czerwono, a zielona jest tylko początkiem wiosny .Mandżurska chyba tak ,bo ona raczej nie kwitnie.Moje azjatki dawno przekwitły lecz mam w przewadze oranżowe i nie wiem skąd ich tyle się wzięło .Moją Claire mocno ścięłam po kwitnieniu teraz już podrosła i kwitnie na nowych pędach .Oby Twoje lilie zakwitły gdy będzie słonko, bo w deszczu żaden ich pokaz
GRAŻYNKO czy te ślimory nie mają się czym zająć tylko konsumowaniem liliowców .Dzisiaj i wczoraj również zauważyłam je na liliowcach lecz to było moje i ich ostatnie spojrzenie i śniadanie

Dzisiaj robiąc porządki za ogródkiem zauważyłam ,ze pokazała sie rdza nawet na rdestach juz nie mówiąc o róży która tam rośnie .Floksy też już dostają mączniaka te rosnące za ogródkiem beznadziejny ten rok obfitujący w choroby.Zauważyłam ,ze i tam mi wymarzły floksy

Grażynko od czego zależy ilość liści na Hemerocalisach czy to za dużo azotu ???? bo dopiero w tym roku się zreflektowałam, bo jeden liliowiec ma mnóstwo wielkich liściorów, a mało kwiatów inny ma jedną rozetę już ukwieconą i malutkie liście
ELUSIA zbyt szybko rosną te brzdące i jeszcze nie umieją mówić a już pyskują po swojemu

.Melcia jest słodka lubi piosenki dla dzieci ,bo teraz niedawno puściłam jej na kompie takie piosenki i była zafascynowana nimi.Elusia tylko na fotkach jest taki busz lecz w realu tego nie widać, bo jak widać gołą ziemię to nie jest źle

Dzisiaj musiałam wykopać różę Bicolette calutkiem zaschły jej pędy

nie wiem co było tego przyczyną przecież niedawno jeszcze kwitła .Niestety po zimie nie wyglądała ciekawie korzenie też nie były imponujące. Mam puste miejsce lecz niedługo będzie zajęte przez ????????
BEATKO pisałam o Liatrowych szczypiorkach lecz miałam na myśli siewki Liatry
ANIU te oślizłe draństwo jest wszędzie nawet na róże się wspinają .Specjalnie dla Ciebie sprawdziłam kiedy ją kupiłam i wynika ,ze mam ja od 2013 roku to była jedna cebulka teraz jest ich 4

Afrykańska królowa tez ładnie się mnoży
TERENIU mnóstwo floksów mi wymarło nie tylko w ogródku także za nim i przed nim .Nie mam pojęcia co było tego przyczyną
Nie może też zabraknąć tych szkodników i nie tylko