W nocy znów padało teraz dalej pada lekki deszcz niech podlewa może poziom wód wreszcie sie podniesie tylko fajnie by było gdyby nie było żadnych ekscesów z tym związanych.Najbardziej cierpią niewinni ludzie i tracą dobytek całego życia
W ogródku jest czas na porządkowanie rabatek i nie tylko bo zielska sporo narosło szczególnie szczawiku który wciąż atakuje coraz więcej ścieżek a z nim walka nierówna po mimo ,ze próbuję usuwać z korzeniami.Niestety to wystrzałowa roślina
IRENKO juz się cieszę ,że mnie odwiedzicie

a zaglądaj częściej na FO
BEATKO rzeczywiście afrykańska królowa jest taka oranżowa .Te Liatry są już stare i mam teraz mnóstwo siewek .Ciekawe kiedy zmężnieją bo na razie to takie szczypiorki .U mnie teraz znów leje, a ślimaki się cieszą
MARYSIU możesz wysłać wszystko razem tylko wsadź sobie kartkę do doniczki ,że to dla mnie

Wszyscy mamy częściowy SKS dobrze ,ze po jakimś czasie sobie jednak przypominamy ,więc nie jest źle .Zbyt dużo bierzemy sobie zadań i chcemy wszystko ogarnąć a to sobie ne da
IWONKO

nie pomyślałam o tym więc spróbuję tę moją przyciąć trochę wyżej niż na 2 oczka na pędzie.Żyjątek nie ma co się bać, im więcej ich jest [oczywiście pożytecznych ]tym zdrowszy nasz ogród.Masz racje ,ze warto wiedzieć kogo trzeba ubijać a komu darować życie
BASIUgdyby tak doliczyć rabatki przed domem to jest tego sporo do obrabiania

lecz sadzenia też .Szkoda tylko ,że muszę tam nosić wodę, a bez niej nie będzie nic rosnąć zanim się porządnie nie ukorzeni.Cieszę sie z tego deszczu, bo może wreszcie zakwitnie mi posadzony tam hibiskus bo widzę już pąki kwiatowe.Dzięki podlewaniu kwitnie tam już Żylistek, a może tez dereń wreszcie ruszy z rośnięciem .Nie wiem jakie to wspaniałe rośliny raczej powszednie