Zaczarowany Ogród IV

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Dorota71
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2011, o 14:15
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Re: Zaczarowany Ogród IV

Post »

Wrrrrr, odpisałam wszystkim i poszło w kosmos. :evil:

Iwonko, jeśli to to drzewko, to będziesz zadowolona. Jest niewielkie, pięknie kwitnie i powtarza kwitnienie.

Lucynko, dziękuję ślicznie za tak miłe słowa. Aż :oops:
Ja nie umiem nic nie robić a odpoczywam jak sobie coś dłubie. Roślin faktycznie coraz więcej. Wszystko prawie samoobsługowe, tak jak lubię. :;230 Oczywiście w gre nie wchodzi ie wyrywanie koło nich chwastów bo te zawsze są. Rosną na potęgę. Ale niektóre takie ładne, że wyrywam dopiero po przekwitnieniu. ;:138

Tereniu, i Tobie dziękuję za miłe słowa. Jak czegoś nie masz a można by to podzielić to daj znać. Chętnie wyślę. :wit U mnie jak coś roślince podpasuje to pięknie się rozrasta. ;:333

Misiu , cieszę się, że się odezwałaś. Czasami mam wrażenie, że tylko kilka tych samych osób do mnie zagląda. A tak miło jest jak ktoś nie tylko zagląda a jeszcze coś napisze. ;:108 Na tawlinę już nie marudzę bo posadziłam ją w takim miejscu, że może się rozrastać do woli. A ona przecież tak pięknie kwitnie!
Kamienie w ogrodzie zawsze lubiłam a teraz jeszcze mam " parcie" na skalniaczki. Więc zesząd je w te kamienie przesadzam.

Elu, nie mam pojęcia czy te robale szkodzom roślinkom czy tylko to ich miejsce do rozmnażania. Wiem tylko, że on strasznie śmierdzą. ;:202

Karolcia, sama nie miałam pojęcia ile mam roślin z kolorowymi liśćmi. Dopiero jak synuś mi podsunął pomysł żebym im zdjęcia zrobiła, to się okazało, że ich całkiem sporo. Marzy mi się jeszcze taka kropkowana katalpa. Ale jej cena - ;:124

Jadziu, faktycznie te kolorowe rośliny mają swój urok. A wykombinowałam ..... popierdułki, które fajnie wyglądają na dużych, domowych kwiatach. Jak wrócę do domu to zrobię zdjęcia. :wit

Iwonka 1, tak to rudbekia. Mam ich faktycznie kilka odmian. Jak chcesz to mogę zbierać nasionka dla Ciebie. ;:333
Co do robaków to i ja za nimi nie przepadam. A panicznie wręcz boję się pająków.

Aniu, dla Ciebie też mogę zbierać nasionka, to się wymienimy. ;:333
Pozdrawiam cieplutko -Dorota
Zapraszam serdecznie- Spis moich wątków.
Aktualne: Ogród Dom Hobby
Awatar użytkownika
Dorota71
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

Piękne liliowce Dorotko ;:63 , rudbekie w tym roku szaleją , bardzo obficie i wcześnie zakwitły.Ogrodowe kolory cieszą nasze zmysły...pięknie jest!

:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06

Post »

Dorotko jakie piękne liliowce ;:333 ;:333
wracam do poprzednich zdjęć
Na szóstym zdjęciu to co jest z takim powcinanymi liśćmi ?? śliczne . Na trzynastym liście z różowym obrzeżem i na czternastym - co to ??
Czy ten irys ma liście biało zielone ??
Co tam ciekawego wymyśliłaś ?? czekam na zdjęcia :D
Pozdrawiam :wit :wit
Awatar użytkownika
kasia100780
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 lip 2014, o 16:39
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Na jesień też zapoluje na lilie ;:108
Awatar użytkownika
Dorota71
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

marpa pisze:Piękne liliowce Dorotko ;:63 , rudbekie w tym roku szaleją , bardzo obficie i wcześnie zakwitły.Ogrodowe kolory cieszą nasze zmysły...pięknie jest!

Faktycznie, rudbekie szaleją. Uwielbiam je. To takie małe słoneczka. Liliowce też cudne. Muszę koniecznie kupić więcej. Najlepiej siewki. Takie różne. ;:333
TerDob pisze:Dorotko jakie piękne liliowce ;:333 ;:333
wracam do poprzednich zdjęć
Na szóstym zdjęciu to co jest z takim powcinanymi liśćmi ?? śliczne . Na trzynastym liście z różowym obrzeżem i na czternastym - co to ??
Czy ten irys ma liście biało zielone ??
Co tam ciekawego wymyśliłaś ?? czekam na zdjęcia :D
Pozdrawiam :wit :wit
Tereniu, na szóstym zdjęciu jest tulipanowiec.
Na trzynastym jest buk. Trikolor.
Na czternastym rdest wariegata.
Zaraz zrobię zdjęcia popierdułek ostatnich.
Tak, irys ma biało zielone liście. ;:138
kasia100780 pisze:Na jesień też zapoluje na lilie ;:108
Kasiu, poluj, warto!
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:43

Post »

:wit Dorotko śliczne liliowce masz a wiesz że jeden mój w zeszłym roku kwitł cudnie na blado różowo a w tym roku patrzę a on jest pomarańczowy ki jaki czort ;:oj
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Widzę niezłą kolekcję liliowców ;:63 Dorotko
Rudbekie w tym roku bardzo wcześnie zaczęły szaleć kolorami. ;:7
Mam nadzieję, że nie wróżą wczesnych chłodów, ;:185 albo - co gorsza - zimy... Brrr! ;:185 ;:185 ;:185
Awatar użytkownika
Florian Silesia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 lip 2016, o 19:56
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witaj! Pięknie prezentujesz swoje rośliny ;:180 Te nieznane mi oglądam z zainteresowaniem, a te znane - podziwiam za ładną prezentację.
No i liliowce - super sprawa!
Awatar użytkownika
stasia_ogrod
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2011, o 16:48

Post »

Nareszcie solidnie podlało, mam nadzieję że już wszystko posadziłaś i nic nie ucierpiało w podróży. ;:108
Pięknie prezentują się Twoje liliowce a rudbekia jest wyjątkowa, czy to bylina. ;:oj
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Dorota71 pisze: Aniu, dla Ciebie też mogę zbierać nasionka, to się wymienimy. ;:333
Dorotko, bardzo chętnie.To ja z moich zbiorę dla ciebie. ;:333
Piękne liliowce ;:215
Awatar użytkownika
Shire
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 kwie 2016, o 21:33

Post »

Roślinki variegata są piękne, ale chyba wolniej rosną niż te zwyczajne, widzę to np po moich trzmielinach i runiance. Rudbekie też mi się ostatnio spodobały, choć nie lubiłam żółtego w ogrodzie. Twoje niezwykłe, te z cieniowanym środkiem ;:167
Awatar użytkownika
lanceta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 wrz 2010, o 19:39

Post »

Dorotko,z zebranych nasionek rudbekii ,wyrosną i zakwitną zaskakujące kombinacje.Mnie podobne do Twoich pokrzyżowały owady z jedna,jedyną odmianą pełną.
Awatar użytkownika
Dorota71
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

lora pisze::wit Dorotko śliczne liliowce masz a wiesz że jeden mój w zeszłym roku kwitł cudnie na blado różowo a w tym roku patrzę a on jest pomarańczowy ki jaki czort
Misiu, to faktycznie dziwny przypadek. Kupujemy ze względu na kolor przeważnie a one sobie kolor zmieniają. :;230 Ważne, że nawet z innym kolorem nadal są piękne! ;:333
plocczanka pisze:Widzę niezłą kolekcję liliowców ;:63 Dorotko
Rudbekie w tym roku bardzo wcześnie zaczęły szaleć kolorami.
Mam nadzieję, że nie wróżą wczesnych chłodów, albo - co gorsza - zimy... Brrr! ;:185 ;:185 ;:185
Lucynko, tak jakoś samo się tyle liliowców uzbierało. Sporo jeszcze nie kwitnie. Rudbekie faktycznie wcześnie w tym roku zaczęły kwitnienie. Przecież to jesienne kwiaty. Ale może do zimy pokwitną? I naprawdę mam nadzieję, że srogiej zimy nie zapowiadają.
Florian Silesia pisze:Witaj! Pięknie prezentujesz swoje rośliny ;:180 Te nieznane mi oglądam z zainteresowaniem, a te znane - podziwiam za ładną prezentację.
No i liliowce - super sprawa!
Florian, fajnie że jesteś! :wit Roślinki same pięknie się reprezentują. To nie moja zasługa. ;:224
Lubię czasami dziwne roślinki więc jest u mnie ciekawie.
stasia_ogrod pisze:Nareszcie solidnie podlało, mam nadzieję że już wszystko posadziłaś i nic nie ucierpiało w podróży. ;:108
Pięknie prezentują się Twoje liliowce a rudbekia jest wyjątkowa, czy to bylina.
Stasiu, wszystko pięknie przeżyło transport i już w ziemi. Sporo tego ;:oj Się nakombinowałam ale wszystkim roślinkom znalazłam lokum. ;:138
Co do rudbeki to pięknie się sama rozsiewa. I w kolejnym roku kwiatki zawsze troszkę się od rodzicielki różnią.
anabuko1 pisze:
Dorota71 pisze: Aniu, dla Ciebie też mogę zbierać nasionka, to się wymienimy. ;:333
Dorotko, bardzo chętnie.To ja z moich zbiorę dla ciebie. ;:333
Piękne liliowce ;:215
Aniu, to w takim razie jesienią zbieramy nasionka. ;:108 Muszę tylko wstążkami pozaznaczać z których mam zbierać. A sporo różnych jest. Czy mieszać naziona czy osobno zbierać?
Shire pisze:Roślinki variegata są piękne, ale chyba wolniej rosną niż te zwyczajne, widzę to np po moich trzmielinach i runiance. Rudbekie też mi się ostatnio spodobały, choć nie lubiłam żółtego w ogrodzie. Twoje niezwykłe, te z cieniowanym środkiem ;:167
Moniczko, może i faktycznie rosną wolniej. Chociaż moje trzmieliny szaleją ze wzrostem.
Co do kolorów w ogrodzie to ja nie mam takiego, którego bym nie lubiła. Lubię jak jest kolorowo. Chociaż u innych strasznie podobają mi się jednokolorowe rabaty. U mnie to niestety nigdy nie wychodzi. ;:306
lanceta pisze:Dorotko,z zebranych nasionek rudbekii ,wyrosną i zakwitną zaskakujące kombinacje.Mnie podobne do Twoich pokrzyżowały owady z jedna,jedyną odmianą pełną.
Lodziu, też miałam w zeszłym roku przecudowne, brązowe, pełne rudbekie. W tym roku są tylko z nich przecudowne, brązowe. ;:224
Czyli warto jednak co roku kupić nasionka i pełne wysiewać. A za rok czekać na niespodzianki po nich.

Zobaczcie jaka cudna róża zakwitła mi z wiosennego sadzenia. Oczywiście nie mam pojęcia jak się nazywa.

Obrazek

A takie popierdułki zrobiłam do powieszenia gdziekolwiek.

Obrazek

I mój leniuszek.

Obrazek

Obrazek

-- 13 lip 2016, o 19:34 --

Oj, chyba coś wcisnęlam i dziwnie odpowiedzi wyszły. Ale dacie sobie radę. :;230
Awatar użytkownika
ewunia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2012, o 15:31

Post »

Kocia wygłaskaj, wymiziaj i co tam jeszcze tylko można
Kamyki cudowne, zresztą mam słabość do kamieni
Nasionka żółtej rudbekii z brązowym środkiem zbieraj bo jest cudowna i się już o jej nasionka uśmiecham
Variegatki śliczne też mam do nich słabość ;:1
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”