Mój ogród wśród łąk część 5

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Paulii
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 lut 2013, o 15:03
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Mój ogród wśród łąk część 5

Post »

Witaj Małgosiu :wit Róża Biedermeier urocza
Larissa piękniutka :)
Ostróżki  przepięknie Ci kwitną
I kwiatki takie inne też piękniutkie
Juki piękne pięknie wyglądają z floksami
Dalie piękne
A Pepsi jak zawsze pięknie uśmiechnięta i taka radosna :D
Zapraszam serdecznie do Mnie
Miłego pięknego udanego weekendu Ci życzę ;:196
Pauli :) "To możli­wość spełnienia marzeń spra­wia, że życie jest tak fascynujące"
Awatar użytkownika
IzabelaS
500p
500p
Od: 15 cze 2010, o 23:21
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Małgosiu, już dziękuję Ci za obiecane patyczki. Kiedy będzie wczesna wiosna i znów będziemy cieszyć się każdym zielonym czubeczkiem, wyglądającym z ziemi? Kiedy znów zakwitną tulipany?
Awatar użytkownika
Ola2310
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2015, o 13:37
Kontakt:

Post »

Małgoś w ogrodzie coraz piękniej. Dalie już ci tak pięknie kwitną. ;:333
Widzę ze dmuszka posiałaś w grupie a ja durna baba rozłożyłam na pojedyńcze kępki. Razem w jednym dużym kole lepiej wygląda. Na przyszły rok muszę to zmienić...
Ty siałaś kobeę, bo już nie wiem co -kto?
Jak jej jest u ciebie?Mogłabyś pokazać?
Tunbergię też chyba miałaś? Wiesz że moja odmówiła współpracy i zaczęła podsychać...
Nie wiem czy ją przelałam. Poszła do kwiatowego nieba... ;:145
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Małgosiu może lepiej na wiosnę uszczknij przetacznika, tak będzie bezpieczniej :D śliczny floks ;:167
Szałwia też niech poczeka do wiosny. Kiełkują sasanki ;:215 Przytul Pepsi ode mnie ;:4
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2009, o 22:32

Post »

jak miło patrzeć na Twoje kwiaty! Zwłaszcza, ze dostrzegłam pierwsze królewny! Ta ciemna co to? Miły widok!
I floksy już Ci kwitną! Ja uwielbiam je z sentymentu! Werbena u mnie w powijakach, ale jedna ma już pąki :heja
Psi pilnują! Super! :D
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Awatar użytkownika
Pulpa222
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2010, o 08:45

Post »

Uwielbiam juki, a Twoje kwitną pięknie ;:63 . Zapominam, że one lubią glebę bardziej zasadową i dziwię się, że rzadko u mnie kwitną ;:185 . Ale jest gdzie pooglądać takie ładne "sztuki" :tan .
Widzę, że werbena już kwitnie, a moja ma 20 cm. Fakt, sama się wysiała i sama rośnie. Ciekawe, czy zdąży zakwitnąć ;:224 .
;:97
Pozdrawiam Ania
"Niebezpiecznie jest mieć rację w sprawach, w których ustanowione władze się mylą." Voltaire
Ogród "po 30-tce" Cz.I, Część II , Część III aktualna,Tillandsie są ? dla leniwych
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Małgosiu ogród z kwitnącymi różami jest wspaniały. ;:oj Jak jeszcze do tego ostróżki, przetaczniki i juki dodane, to już trudno o piękniejszy widok. ;:108 Larissa cudna, nic dziwnego, że trzeba trzymać się za portfel, jak takie piękności się ogląda. ;:108 Fuksja pięknie kwitnie, a Pepsi odwróciła się do niej tyłem. :wink: Uściski dla Kubulka, ;:167 ja w piątek hołubiłam Karola cały dzień. :)
Awatar użytkownika
ewka36jj
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 cze 2012, o 18:31

Post »

A u mnie ostróżki nie zakwitły :roll: Za to Twoje są cudne, że o murku nie wspomnę. Pokazujesz go z innej strony i już nie wygląda tak jak na moim obrazie. Pięknie jak zawsze u Ciebie.
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2014, o 15:56

Post »

Pieknie rosną jukki , ale w tle wspaniały busz jeszcze cudniej wygląda :wink: Kapitalne róże przy ścieżce , no i Pepsi zadowolona z życia :uszy
Moje Arboretum
Część 8 - zapraszam Karolina
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

:wit w parny i duszny poniedziałek. Jedna burza przeszła, druga oczekuje, w międzyczasie świeci słoneczko i jest piękny, lipcowy dzień.
Na deszcz nie narzekam, bo ostatnie lata biedne w opady, więc niech sobie pada. W ogrodzie wszystko bujnie rośnie, a chwasty najbardziej mają radochę. Wczoraj wywiozłam kilka taczek tego dziadostwa na kompostową górkę. Został mi jeszcze warzywnik na oczyszczenie, ale muszę zebrać siły. Dzisiaj wypoczywam ;:173

Ewelinko - Mur z cegły to architektura ogrodowa. To taka ściana z okienkiem, mająca przede wszystkim oddzielić od reszty ogrodu miejsce biesiadne z grillem. :wit

Paulinko - Dziękuję Ci kochana za te słowa ;:196 Wdepnęłam do Ciebie, ale stanowczo domagam się więcej informacji i fotek z Twojego ogrodu ;:303

Izuś - Co to za ton tęsknoty za wiosną :lol: Jest pełnia lata, kolorowo, pachnąco i soczyście. Wiosna jeszcze troszkę...A patyczkami Cię kochana zasypię. Mi nie wychodzi ukorzenianie tą drogą, więc próbuję inaczej. Jedną z gałązek hortensji Limelight położyłam na ziemi, przysypałam i zobaczymy co z tego wyniknie.

Olka - Daliami już się cieszę, a dopiero zaczynają. Uwielbiam te gigantyczne krzewy. Przypomniałaś mi, że mam kobeę. Nie ma co pokazywać. Pnie się toto po kratce i jest zielone z listkami. Szału nie ma żadnego, kwiatka też nie widać ani jednego. A tunbergii nie siałam, ale może za rok ;:224 Dmuszka posadziłam wzdłuż rabaty, i powtykałam w puste miejsca, strasznie się rozrósł. Czy on się zasieje, czy zebrać lepiej siew? Mam go pierwszy rok.

Marysiu - Pepsi utulona, bo ona to uwielbia. Taka duża przytulanka. A paczusia wiosną pojedzie, masz rację będzie bezpieczniej. Floksy latem to burza koloru w ogrodzie, uwielbiam je.

Miłeczko - Ta ciemna to Arabian Night. Dość żywotna odmiana. Jako pierwsza wystartowała i wypuściła mnóstwo pączków.
Werbeny siałam i pikowałam do gruntu, a z zeszłego roku mam mnóstwo siewek ;:oj Nie wiem tylko, czy zdążą zakwitnąć.
Floksów nigdy za wiele, nie widzę mojej białej i malinowej :shock:

Aniu - I u mnie pełno tych siewek werbeny zeszłorocznych. Nie wiem, czy zdążą zakwitnąć. Lato dopiero się zaczęło, poczekamy. Ja znalazłam wczoraj na rabacie milion siewek żeniszka. To był widok. Po ulewach wyrosły jak grzyby po deszczu, no las siewek mówię Ci, a ja wiosną siałam w domu i chuchałam na nie :lol: Jedna juka u mnie przestała kwitnąć, jak dostała więcej cienia przez rosnące i powiększające swe rozmiary sąsiadki. Może Twoja ma właśnie ten problem? One kochają słoneczko.

Soniu - Och uwielbiam ten przepych kolorów w letnim ogrodzie. Siedzę na tarasie i nic więcej mi nie potrzeba, jak świat wokoło taki piękny. Karolek też już spory chłopaczek, mój Kubuś nauczył się przemieszczać, i tak śmiesznie pełza po podłodze, dupci nie chce jeszcze podnieść. Jak ten czas zleciał.

Ewuś - Teraz wszędzie pięknie, bo kolorowo. Murek postaram się cyknąć z innej perspektywy, żeby Ci do obrazu pasował :D Teraz żałuję, że pod nim jest brukowa kostka ( która była pierwsza), bo ślicznie by wyglądał zatopiony w kolorowych kwiatach. Coś muszę przemyśleć ;:108 ten kierunek.
A dlaczego ostróżki nie kwitły? Skąd je masz? Ja jedną zakupiłam w sklepie internetowym i ...klapa. Nie ma jej. A te co posiałam sama i pikowałam a potem ich dzieci jak widać rozpanoszyły się wszędzie. Może chcesz nasion z moich ostróżek?

Karolka - Juki mają swoje tak zwane piętnaście minut. Na co dzień nie przepadam za nimi, więc cieszą moje oczy i oddalają termin ich eksmisji :D

Fotki za chwilę, bo hosting odmówił współpracy :evil:
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

No to lecimy. LATO trwaj jak najdłużej. ;:3

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

:wit lecę oberwać fasolkę, burza przeszła obok ;:172
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2009, o 22:32

Post »

Świetne kompozycje! I te korytkowe (z bluszczem fantazyjnym) i lawenda w koszyczku! ;:173 Ogóły i szczegóły - pięknie! A ruina to był strzał w 10! No to dbaj o AN! Nigdy nie miałam, a jest urocza. Ja poszukuję niezawodnych odmian, niekoniecznie spektakularnie kwitnących :wink:
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
DTJ_1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 lis 2013, o 15:50

Post »

Musiałam się cofnąć parę wątków, pędzisz kochana jak szalona . Larissa jest piękna , nie masz z nią problemów, może u mnie dałaby radę. Ostróżki wystrzeliły ;:333 , dodatki , kompozycje cudowne, tak pozytywnie buszowato. Konar z tymi liśćmi , zapomniałam jak się nazywają, choć sama mam ;:223 cudownie się komponują. Brawo. ;:63
Awatar użytkownika
silvarerum
1000p
1000p
Od: 16 kwie 2012, o 21:48

Post »

Małgosiu piękne masz te ogrodowe zarosty. Takie bujne i kolorowe - widać od razu, że lato w pełni.
Zapraszam: silvarerum czyli szwedzki ogrodnik w akcji.
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=88534
Awatar użytkownika
maliola
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 cze 2012, o 16:01

Post »

Małgosiu - nadrobiłam zaległości bo czasu na FO nie ma, jak Ty to robisz, że wychodzą Ci takie piękne kompozycje?
A lawenda ta co z tego koszyczka to jak wygląda? Nie pokłada Ci się? Ja sobie tak beznadziejnie posadziłam parę lat wcześniej, żę teraz zdominowała rabatkę i nic poza lawendą nie widać, a jeszcze na niej buszują różne pszczółki i bączki i nawet nie mam jak ściąć... Zazdroszczę (pozytywnie) zdolności kompozycyjnych naprawdę!
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”