Pierwsze koty za płoty

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 kwie 2007, o 21:57
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Pierwsze koty za płoty

Post »

Andabella wspaniała! A nie dziwię się, że mąż nie chce się zgodzić na ograniczenie drobnolistnej...
Ona w tej formie prezentuje się rewelacyjnie! ;:138
A bukiet marchewkowy uroczy!
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
rikkuu
200p
200p
Od: 26 gru 2013, o 16:23
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Iwonka, poidełko dla ptaków wygląda rewelacyjnie ;:oj ale ten twój mąż jest zdolny i pomysłowy ;:63
Bardzo podoba mi się twoja hortensja dębolistna, po prostu przepiękna. Ja w tym roku kupiłam 5 różnych, ale zanim urosną do takich rozmiarów jak twoja, to trochę czasu musi upłynąć. Ile lat ma twoja?
Ula
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55

Post »

Cześć Iwonko ;:196 masz śliczne róże ;:215 Zastanawiałaś się dlaczego Jalitah u Ciebie ma jasne kwiaty ;:173
poczytałam co piszesz i wydaje mi się, że głównym powodem są deszcze. Chłodne noce i często padający deszcz
powodują, że kwiaty tracą intensywną barwę.
Za to sadzonka trafiła Ci się mocno wypasiona. ;:333
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Z tym bukietem w ręku to do mnie proszę :uszy
Hortensje super.
Pozdrowionka dla osobistego artysty - poidełko świetne! ;:180
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Iwonko rodzice pracowici i świetnie, że działka tak ich zajmuje, nie mają czasu na problemy związane z wiekiem. ;:215 Z pewnością cieszą się, że mogą się z tobą podzielić plonami. Twoja mniejsza, ale masz rękę do roślin to kolorowa i zadbana. ;:108 Kobea cudna, ;:oj raz próbowałam, ale była tak rachityczna, że się zniechęciłam. Dębolistna śliczna, nie dziwię się, że M jej broni. :) Poidełko cudne, pochwały dla M. ;:180
Awatar użytkownika
Blueberry
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 kwie 2013, o 22:34
Kontakt:

Post »

Cudna ta hortensja dębolistna ;:167 nie dość, że kwitnie, to jeszcze jakie ma ładne liście ;:oj Przez ostatnie dni też nie mogłam jechać na działkę, co się zbierałam to padało - niby dobrze, ale chwasty hulają ;:223
?Nadzieja to jest kwiat, który zakwita i rośnie gdy inni go podlewają.? Charles Martin
Truskawkowa działka cz.3 Zielona ferajna cz.4
Pozdrawiam, Natalia
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Iwonko i ja się nie dziwię, że M nie pozwala ograniczać dębolistnej. Jest urocza. Annabella też i ani na pół milimetra nie ustępuje tej pierwszej pod względem urody. ;:63 ;:63
Poidełko fantastyczne! ;:333 Takie naturalne, choć wyrzeźbione - gratulacje dla eMa za wspaniały pomysł. ;:138
Gdybyś kiedyś dzieliła akanta, to ja bardzo chętnie kawalątek przygarnę. ;:180

Rodziców podziwiam i rozumiem, bo ja też całe dnie na działeczce, a gdy coś mi wypadnie i nie mogę tam pójść, to aż mnie nosi. ;:145
Warzywa i owoce bardzo dorodne. ;:303 ;:303
U mnie marchewka nie chce rosnąć, pietruszka korzeniowa też nie, a buraczki rosną jak wariaty. Zupełnie tego nie rozumiem, ale widać nie wszystko można mieć...
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2014, o 15:56

Post »

No to sobie pooglądałam działkę rodziców . Brawo ,że tak na niej siedzą latem, super sprawa ;:138
No i Twoją , też śliczna a ta lilia faktycznie moze zachwycać ;:138
Moje Arboretum
Część 8 - zapraszam Karolina
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Ja też podziwiam pomysłowość m. Super.
Jak tniesz Anabell? Ja nie za nisko, wtedy kwiaty sa ciut mniejsze i krzak nie pokłada się
Awatar użytkownika
kasia100780
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 lip 2014, o 16:39

Post »

Cudne poidełko, brawa dla męża.
Na początku myślałam że to drewno.
Awatar użytkownika
Florian Silesia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 lip 2016, o 19:56

Post »

Poidełko pierwsza klasa! Nie dziwię się, że budzi podziw wśród oglądających ;:180
Nie obawiaj się przesadzać akanta. Zrobiłem to wiosną (kwiecień) i ma się bardzo dobrze. A chyba też mu uszkodziłem korzeń, jednak szybko się pozbierał.
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

Em wygłaskany, wycacany i wychwalony :heja To forum bardzo pozytywnie na niego wpływa. Stara się jak nigdy :;230 Zawsze trochę to trwało zanim coś zrobił na działce, a teraz nawet nie muszę za bardzo przypominać ;:433

Basiu, dębolistna pięknie rośnie. Kwiaty ma w tym roku wyjatkowo duże :heja
Ula, szczerze mówiąc, to nie bardzo pamiętam :oops: To jedna z moich pierwszych hortensji, myślę, że moze mieć 6-8 lat. W tym czasie kilka razy była przesadzana, bo nie przewidziałam, że tak się rozrośnie. Kilka razy przemarzła do samej ziemi i odbijała od korzeni. Od trzech lat okrywam ją na zimę i na pewno lepiej rośnie i kwitnie. Teraz jest cudna, ale poczekaj do jesieni. wtedy jej liście czerwienieją i dopiero wtedy zachwyca :heja
Majka, ;:196 Możesz mieć rację, chociaż deszczowo i chłodno jest dopiero od tygodnia. Wcześniej było ciepło a nawet czasami upalnie. Z rumieńcem czy bez i tak jest prześliczna ;:167
Bea, ale po co Ci do połowy schrupany bukiecik ;:306 ? Następnym razem obiecuję, że się z Tobą podzielę ;:108
Soniu, rodzice na działce spedzają właściwie całe dni, do domu wracają tylko na noc.
Co do kobei, to zauważyłam, że dużo lepiej rośnie jak do gruntu przesadza się ją w pochmurny i chłodniejszy dzień. Jak jest słonecznie i ciepło, to przypalają się jej liście i bardzo długo nie może wystartować ;:108
Natalio, jeszcze wiekszego uroku nabierają liście dębolistnej jesienią. Wtedy robią sie czerwone i wszyscy ją widzą :heja
Lucynko, obie są piękne ;:63 Jestem ciekawa jak wyglada Anabellka po ulewnych deszczach jakie od wczoraj nawiedzają moją okolicę. Mam nadzieję, że rano uda mi się pojechać na działkę, chociaż jak patrzę co się dzieje za oknem, to mam poważne wątpliwości. żnowu leje ;:222
Warzywka u rodziców rosną zupełnie przyzwoicie. Wszystkie, oprócz pietruszki ;:224
Karolinko, to dopiero poczatek lilii. Jestem ciekawa pozostałych, część jest tegoroczna, ale chyba wszystkie będą kwitły ;:63
Gosiu, Anabellkę w tym roku przycięłam w/g rad forumowych. zewnętrzne gałązki krótko przy ziemi, a środkowe wyżej. ale czy to zadziała się nie dowiem, bo nie czekałam tylko ją oplotłam siatką
Kasiu, eM pochwalony ;:196
Florian, jak masz dobre doświadczenia z akantem, to spróbuję i ja. Przesadzać go chyba nie będę, bo wreszcie w tym miejscu rośnie jak należy. Tylko go troszkę zmniejszę

Wypadałoby powiedzieć "dobranoc", ale jeszcze troche potrwa zanim będę mogła pójść spać ;:224 W każdym razie Miłego dnia :wit
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Bukiet marchewkowy fajny :D
anabelka imponująca.
Moja dużo młodsza i mniejsza ;:108 ;:108
Ślicznie kwitnie ta Dębolistna, tez ją mam.Fajny już mam krzaczek.Ale niestety jeszcze kwiatów nie mam w tym roku :(
a te różne kwitnące też piekne ;:215
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Iwonko pamiętam jako młoda osoba chodziłam w koleżankami na ich działki, my nie mieliśmy bo moja mama raczej miała ziemiowstręt, ale na tych działkach wyrywałyśmy marchewki ocierałyśmy o coś albo płukałyśmy i wcinało się. W smaku były różne, a niektóre były takie pyszne słodkie ;:215
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Jalitah pięknie kwitnie, cały czas o niej myślę. I gdyby nie fakt, że róże kupuję teraz tylko wiosną bo z jesiennymi mam problemy, to bym sobie kupiła ;:306
Piękny ten twój akant, cały czas zazdroszczę. Moje wysiane nasionka niestety się wypięły na mnie i nic nie wzeszło.
No i hortensja dębolistna zachwyca. Ciekawe czy przebarwiałaby się też w półcieniu....przydałyby mi się takie wielkie krzaczyska...
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”