Arcydziegiel88 zdjęcie zrobię wieczorem albo rano , teraz słońce nie daje .
W tej chwili nie jest jeszcze wysoki i listki ma drobne , pewnie z powodu upałów i suszy . Jak podrośnie i jak zakwitnie wtedy wygląda ładnie . Z ziemią nie kombinowałam , nie zależało mi na nim specjalnie więc wsadziłam w miejscu nasłonecznionym przy żywopłocie ze śnieguliczki /za wiatrem totalny tam zaduch / a ziemia , jak wszystka u mnie nawet nie piach a popiół . Inne rośliny rosnące na tej samej rabacie więdną podczas upałów , jemu się to nie zdarza . Nie wiem jakie ma korzenie , jak głęboko sięga .
Wielosił miałam , dużą kępę . Dzieliłam, zostawiłam sobie małą sadzonkę , wziął i przepadł . Na targach sprzedają ale jest zawsze coś ważniejszego .
Ewikk77 Lubczyk też mam.
Nie wiedziałam ,że on taki wielki rośnie
Posadzony na piachu , wokoło niego kładę grubą warstwę koszonej trawy by ziemia nie przesychała a on rośnie wyższy ode mnie

znaczy miał ponad 1.70

Też mam dużą kępę . Zdjęcie mam tylko z maja jak jeszcze był "maluchem" w dodatku wycięte z dużego więc jakość nienajlepsza
Co do żywokostu
Nie musimy czekać jesieni .
Aktualnie nie jestem w stanie robić przesyłek , dopiero za 2 tygodnie . Wtedy ciachnę ile będziesz chciała
Mam fają roślinkę , zapomniałam jak się nazywa

może ktoś pomoże
Jedna roślinka marzy mi się w ogrodzie to cykoria podróżnik .
Mam nadzieję , że w przyszłym roku już będę się mogła nią pochwalić

.
Czy do dziko rosnących można zaliczyć chabry górskie ?
Jak tak to mam niebieski biały i różowy .