Maraga pisze:bachus!
Tak się zastanawiam,jak to jest.W tych pojemnikach to korzenie mają bardzo ciepło.
Nie wydaje mi się aby korzenie miały za ciepło, wiaderka są białe a więc większa część promieniowania jest odbita. Wydaje mi się, ze temp. ziemi jest taka jak temp na dworze.
Zgadza się mam wrażenie, że ziemia jest już nie co zasklepiona, to mój błąd powinienem ją zmieszać z torfem i tak będzie w przyszłym roku. Sam jestem ciekaw jak będzie po sezonie wyglądał system korzeniowy.
Dorcinda pisze:Maraga, teraz rzeczywiście bachus ma mało roboty, ale nie ma nic za darmo.
Pełna zgoda, zagoniłem do roboty syna i niedoszłego szwagra, w tydzień się uporali. Najwięcej roboty mieli aby usunąć ziemię z szklarenki na wysokość wiaderka. ale jak widać sprytne chłopaki.
Aguss85 pisze:W tej uprawie najbardziej mi się podobało "montowanie" rozsady w podłoże (bo już trudno to nazwać sadzeniem). Bardzo pomysłowa uprawa

Przypomnę jak to wyglądało:

I ostatnio nabyłem coś takiego w Li....luJ, poszedłem w bardziej zaawansowaną elektronikę za 90 zł elektrozawór do podlewania. Ma 2 programy cało tygodniowe a więc po zaprogramowaniu w ogóle zapominam o podlewaniu: