Witaj Zbyszku, śliczne te twoje igiełki. Jak ja lubię na nie patrzeć. I to w jaki sposób je prowadzisz, zawsze mnie zadziwia.
Przy twoim nowym Nutkaju tylko westchnęłam Mój już żółty i żal mi wykopać
Czy modrzew kolumnowy to Jakobsen's Pyramid? Mam takiego ale jakoś nie umiem wkomponować w rabatę. Już dwa razy przesadzałam i chyba znów to zrobię. Tniesz swojego?
Mam pytanko, bo obeznany jesteś z ciekawostkami. Dostałam magnolię Oriental Night i nigdzie nie mogę znaleźć opisu jej pokroju. Tylko wysokość jest podana - 3 metry. A mi głównie zależy na szerokości. Oby okazała się kolumnowa
Zetknąłeś się może z tą odmianą?
Jola kwitnie dwukrotnie, rośnie wolno i w formie krzaczastej (pachnie silnie) tyle wyszukałem,
modrzew prawdopodobnie tak ale nie jestem pewien bo kupiony bez metki, dla szczupłości wyciąłem mu kilka najgrubszych dolnych gałązek - zaniedbanie w szkółce, a na wiosnę skróciłem kilka taka mała korekta bo mam przy nim bardzo mało miejsca
podróże ułatwiają ciekawe spotkania w niedzielę spotkałem takiego gościa, niewysoki ledwie 140(bez doniczki) ale szukałem takiego już długo na dodatek prowadzony przy patyku