Mój ogród na fotografii- część 9
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 30 kwie 2008, o 13:05
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Mój ogród na fotografii- część 9
Bogusiu, jak widać wyprawa udana! Świetne widoczki 

- iwona0042
- Od: 15 lis 2011, o 10:13
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Piękne widoki Bogusiu, może w tym roku uda mi się Adasia namówić na wyprawy po zamkach w tamtych rejonach 

- ewunia7
- Od: 1 lis 2012, o 15:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Bogusia
Ale się cieszę, że zajrzałam do Ciebie, uwielbiam takie wycieczki, stare zamczyska i ich historie.
A ten jak widać jest ładnie odrestaurowany.
A i widoki w około przecudne.
W ogródku jak zawsze ślicznie
No ale jak zobaczyłam pomidorki i ogórki w czerwcu
które lada moment będziecie już zajadać to mi ślinka pociekła.

Ale się cieszę, że zajrzałam do Ciebie, uwielbiam takie wycieczki, stare zamczyska i ich historie.
A ten jak widać jest ładnie odrestaurowany.
A i widoki w około przecudne.
W ogródku jak zawsze ślicznie

No ale jak zobaczyłam pomidorki i ogórki w czerwcu

- wielkakulka
- Od: 5 wrz 2012, o 12:25
Ja mam tylko 6 arów działki, wiec ograniczę się do 2 wiader, z przekwitniętymi roślinkami może do 4 wiaderek. Cukru nie używam od 15 lat - ewentualnie kilka łyżek 2-3 na słoik owoców jak robię kompocik.bwoj54 pisze:Mariolciu, jesteś kochana!![]()
Usuwam chwastów co najmniej 4 taczki dzienne/chwasty+przekwitnięte kwiaty/
Cukru ...absolutnie nie używam od 10 lat/biała śmierć/ .....owszem miód....
- bwoj54
- Od: 8 wrz 2012, o 08:28
Witam miłych gości
Trwające upały sprawiły ,ze rzadziej bywam na FO , częściej zanurzam się w ogrodowym basenie
W piątek zakończyłam dwutygodniową rehabilitację wspomaganą ergoterapią ogrodową
Mariolu, wyprawa udana pod każdym względem
Dzisiaj miała być kolejna rodzinna wyprawa ale niestety nie doszła do skutku/ przekładamy na inny termin/. Dłuższy nadmorski wypoczynek planujemy na początek września.Maczki urocze, cieszę się,ze urosły Ci takie okazałe
Ewuniu! dolnośląskie to największe skupisko zamków. Zwiedziliśmy już niemal wszystkie , do niektórych wracamy kolejny raz. Zgadza się ten zamek jest świetnie odrestaurowany.
Ogórki mamy już swoje też w ogrodzie. Pomidory okazałe, ale dopiero zaczynają czerwienieć
Aniu! Cieszę się ,ze można chwasty i przekwitnięte kwiaty ładować w worki biodegradowalne. U mnie tego było tak dużo
Teraz 2 razy w miesiącu odbierają i problem prawie z głowy. Cukru gdzie nie muszę, nie stosuję!

Trwające upały sprawiły ,ze rzadziej bywam na FO , częściej zanurzam się w ogrodowym basenie

W piątek zakończyłam dwutygodniową rehabilitację wspomaganą ergoterapią ogrodową

Mariolu, wyprawa udana pod każdym względem

Ewuniu! dolnośląskie to największe skupisko zamków. Zwiedziliśmy już niemal wszystkie , do niektórych wracamy kolejny raz. Zgadza się ten zamek jest świetnie odrestaurowany.

Aniu! Cieszę się ,ze można chwasty i przekwitnięte kwiaty ładować w worki biodegradowalne. U mnie tego było tak dużo

"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
-
- Od: 30 kwie 2008, o 13:05
Świetnie to wszystko wygląda! Moc kwiatów i masa zieleni 

- alicjad31
- Od: 28 lip 2013, o 20:38
Bogusiu wycieczkę zrobiłaś nam wspaniałą
Twój ogród nienagannie piękny
Pozdrawiam serdecznie

Twój ogród nienagannie piękny

Pozdrawiam serdecznie

Pozdrawiam Alicja
- semper
- Od: 27 lis 2011, o 10:12
Piękna wycieczka.
Ja też lubię stare zamki.
W Moich Górkach ich nie ma, za to po czeskiej stronie sporo.
Ja też lubię stare zamki.
W Moich Górkach ich nie ma, za to po czeskiej stronie sporo.
- any57
- Od: 16 sty 2012, o 16:56
Człowiek uczy się całe życiebwoj54 pisze: zamek Czocha w Suchej

Gdy wspominam dawne czasy, np. oglądając zdjęcia, to zamek Czocha w moich opowieściach znajduje się w Leśnej.
Sprawdziłem i ... dopiero teraz przypomniałem sobie, że szukaliśmy go w Leśnej i dopiero stamtąd pokierowano nas we właściwe miejsce.
Było to wtedy gdy kręcono film "Wiedźmin" - chyba 2000 r.
Niestety nie weszliśmy do środka bo czynne od godz.9-tej - poczekaliśmy więc te 50 min. i ... niestety nie ma indywidualnego zwiedzania, a tylko w grupie - czekaliśmy jeszcze ok godz. i żadna grupa się nie pojawiła, ani nawet indywidualni turyści - musieliśmy zrezygnować, bo przed nami była daleka droga nad morze.
Teraz zapamiętam - Czocha w Suchej

- bwoj54
Kochani! witam Was serdecznie. Ach ...tak ten czas leci , że nie wiadomo za co się chwycić
najpierw.Sezon ogórkowy rozpoczęty, chwasty w ogrodzie tez nie dadzą odsapnąć , a przelotne, niemal codzienne opady i wysoka temperatura pozwalają na szaleństwa trawie.
Dodatkowo trwa u nas remont komina ...więc asystuję mężowi... w podawaniu materiałów i wszelakich niezbędnych akcesoriów budowlanych . Świetna wiadomość...mój sąsiad postawił betonowy płot / choć nieprofesjonalnie/ ale przynajmniej nie wali mi się na głowę przy plewieniu;:306
Postanowiłam odmienić też drewnianą balustradę na tarasie. Zaimpregnowany deski mahoniem znudziły się , zatem postanowiłam oczyścić do
żywego drewna i poolejować
Mariolu w moim ogrodzie kolorowo niemal cały rok / takie były moje założenia/ . To jest wiejski ogród, kipiący feerią barw. Każdy kwiatek ważny i ceniony. Mój ogród odbiciem mojej osobowości
Alu! Wycieczka udana! Uwielbiam nasze wspólne, rodzinne wyprawy.Najczęściej ja jestem inicjatorką i sponsorką
ale to mój wybór, lubię sprawiać bliskim przyjemności
Jurku! tez uwielbiam miejsca tajemnicze, wyprawy po zamczyskach. W Czechach byłam tylko w zamku Frydland choć sporo tam też zwiedzałam .
Andrzeju!No właśnie mi też ciągle kojarzył się zamek Czocha w Leśnej. Byłam tam 4 lata temu i porównując do obecnego stanu niewiele wówczas było do zwiedzania/ trwały remonty/. Teraz jest naprawdę godny uwagi. Ja mam niemiłe odczucia z wypraw do zamku Książ / byłam 4 razy , ale zawsze natrafiałam na generalne remonty , sesje ślubne itp...
A jeśli chodzi o nagrywane filmy w zamku Czocha to też" Gdzie jest generał, "Tajemnice twierdzy szyfrów"chyba tez "Dolina szczęścia"
No to zobaczcie moje prace na wysokości

Dodatkowo trwa u nas remont komina ...więc asystuję mężowi... w podawaniu materiałów i wszelakich niezbędnych akcesoriów budowlanych . Świetna wiadomość...mój sąsiad postawił betonowy płot / choć nieprofesjonalnie/ ale przynajmniej nie wali mi się na głowę przy plewieniu;:306
Postanowiłam odmienić też drewnianą balustradę na tarasie. Zaimpregnowany deski mahoniem znudziły się , zatem postanowiłam oczyścić do

Mariolu w moim ogrodzie kolorowo niemal cały rok / takie były moje założenia/ . To jest wiejski ogród, kipiący feerią barw. Każdy kwiatek ważny i ceniony. Mój ogród odbiciem mojej osobowości

Alu! Wycieczka udana! Uwielbiam nasze wspólne, rodzinne wyprawy.Najczęściej ja jestem inicjatorką i sponsorką

Jurku! tez uwielbiam miejsca tajemnicze, wyprawy po zamczyskach. W Czechach byłam tylko w zamku Frydland choć sporo tam też zwiedzałam .
Andrzeju!No właśnie mi też ciągle kojarzył się zamek Czocha w Leśnej. Byłam tam 4 lata temu i porównując do obecnego stanu niewiele wówczas było do zwiedzania/ trwały remonty/. Teraz jest naprawdę godny uwagi. Ja mam niemiłe odczucia z wypraw do zamku Książ / byłam 4 razy , ale zawsze natrafiałam na generalne remonty , sesje ślubne itp...
A jeśli chodzi o nagrywane filmy w zamku Czocha to też" Gdzie jest generał, "Tajemnice twierdzy szyfrów"chyba tez "Dolina szczęścia"
No to zobaczcie moje prace na wysokości

"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
- christinkrysia
- Od: 26 maja 2006, o 18:37
Bogusiu tyel się dzieje u Ciebie ... chrzciny, wycieczka i teraz jeszcze jakaś budowa czy remont ... ???
Czasami po deszczach cięzko ogarnąc kilkaset metrów bo wszystko na raz zarasta a Ty świetnie dajesz sobie radę z tak wielkim areałem. Do tego ładnie urządzone miejsca wypoczynku tyle, że pewnie za dużo nie spędzasz tam czasu ?
Ogród masz kolorowy i zadbany - duma każdej gospodyni.
Miłej niedzieli
Czasami po deszczach cięzko ogarnąc kilkaset metrów bo wszystko na raz zarasta a Ty świetnie dajesz sobie radę z tak wielkim areałem. Do tego ładnie urządzone miejsca wypoczynku tyle, że pewnie za dużo nie spędzasz tam czasu ?
Ogród masz kolorowy i zadbany - duma każdej gospodyni.
Miłej niedzieli

- bwoj54
Krysiu! sprawiłaś mi radość odwiedzinami, często Ciebie wspominam. Od kiedy jestem na emeryturze, potrafię dobrze zorganizować się- - mam czas dla siebie i na odpoczynek w kącikach wypoczynkowych
Nie wyobrażam sobie inaczej. Ogród wizytówką naszej posesji.Każdy poniedziałek rozpoczynam od przeglądu głównego traktu
rabatek w zasięgu wzroku odwiedzających nas gości. Muszą być dopieszczone na tip top.W kolejne dni porządkuję te dalsze .
Lubię wyprawy turystyczne zatem często organizuję rodzinne wypady.

Lubię wyprawy turystyczne zatem często organizuję rodzinne wypady.

-
- 200p
- Od: 6 cze 2014, o 21:43

No wreszcie troszkę czasu żeby się odezwać. Wiesz dobrze,że zawsze podziwiam te przepiękne ary jak i ich właścicielkę -pracowitą i dobrze zorganizowaną

odezwać. Wiesz dobrze,że zawsze podziwiam zarówno ogród jak i jego właścicielkę

- iwona0042
- Od: 15 lis 2011, o 10:13
Witaj Bogusiu
, dzieje się dzieje u Ciebie, nie nudzisz się wcale