Siany w tym roku i zakwitł?Shire pisze:Mój zeszłoroczny czosnek ładnie wzeszedł, zakwitł, a teraz dojrzewają nasionka. Mam nadzieję, że będzie go więcej w przyszłym sezonie. Tym bardziej, że dosadziłam jeszcze jedną doniczkę z cebulkami
Ale to nie niedźwiedzi.SiMoNa pisze:Mój żółty jeszcze kwitniea nasionka już są obiecane
Nie, to nie był siany ani tegoroczny. Jest wyżej jak byk- zeszłorocznypomidormen pisze:Shire pisze:Mój zeszłoroczny czosnek ładnie wzeszedł, zakwitł, a teraz dojrzewają nasionka. Mam nadzieję, że będzie go więcej w przyszłym sezonie. Tym bardziej, że dosadziłam jeszcze jedną doniczkę z cebulkami
Siany w tym roku i zakwitł?
Nigdzie nie natknąłem się na informację, że ten czosnek jadalny nadaje się do konsumpcji.SiMoNa pisze:Może jakiś spec i znawca odpowie mi , bo nigdzie nie mogę znaleźć. Czy listki z tej odmiany allium moly są jadalne?
Przed 5 laty kiedy szukałem czosnku niedźwiedziego dostałem go od kilku osób. Z reguły był to sztych szpadla wykopany z ziemi. Jak taką bryłę ziemi w stanie nienaruszonym wsadzałem do dołka liście pojawiały się w następnym roku. Gdy bryłę rozdzielałem i wsadzałem pojedyncze cebulki to w następnym roku na wiosnę nic nie wychodziło z ziemi. Byłem przekonany że je zmarnowałem. Ale wyszły po dwu latach ku mojemu zaskoczeniu.vikii pisze: Moczyłam, wsadziłam ale teraz zaczynam się obawiać, że może nic z nich nie wyrosnąć.