Wiosenne rabatki w ogródku Grażki

Zdjęcia naszych ogrodów.
Awatar użytkownika
grazka24
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 maja 2010, o 13:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Wiosenne rabatki w ogródku Grażki

Post »

Witam w nowym sezonie.Po remoncie budynku ogródek na nowo tryska kolorami. Róże trochę słabsze , bo z nowych nasadzeń i jeszcze słabo ukorzenione. Wkleję parę aktualnych fotek , bo prawie wszystko kwitnie. Teren mały ,ale miło tak z okna popatrzeć na zieleń i kolorki. A ten zapach wieczorkiem ...

Obrazek
czy to Bonica 82? tak ją nazywam.Kupiona na rynku 5 sztuk. kwitnie całe lato.Jest obsypana kwiatami.

Obrazek
Ta kupiona w szkółce jako Monaco. Kwiat piękny, ale za wysoko nie poszła. Może na przyszły rok będzie wyższa.

Obrazek

Obrazek
To chyba Bicolette. Pąk zaczyna sie rozwijać.

Obrazek

Obrazek
Hortensja ogrodowa.Chciałam ,żeby była liliowo fioletowa. Zobaczymy. Zaczyna pokazywać kolor.

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Ta róża NN kupiona w Carrefourze kwitnie pięknie i ma bardzo trwałe ciemno różowe kwiaty.

Obrazek

Obrazek
Pieris od zeszłego roku chyba potroił swoja objętość i zaczyna wchodzi9c w kolizje z Bonicą. Musze coś zaradzić,
Obrazek

Obrazek

Obrazek
Róze parkowe NN kupione w Carrefourze . Kwitną pięknie i mają cudny malinowo różowy kolor.

Obrazek
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Grażynko wreszcie sie pokazałaś razem z wnuczkiem lub wnuczką .Znów przydomowy jest ładny po wkopaniu rur jednak sporo musiałaś się napracować ,żeby go znów doprowadzić do takiego stanu .Bonica wyrośnie jeszcze większa widziałam takiego kolosa u Ani [tara] jeśli się nie mylę.Może przesadzić w inne miejsce Pierisa .Ma śliczne liście albo Bonicę.Widzę ,że masz też różę ,która u mnie ma ogromne rozmiary to Prince de Monaco.Mm nadzieję ,ze częściej będziesz nas odwiedzać
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
grazka24
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jadziu dziękuję za odwiedziny. Jest co pokazywać to zaczęłam od nowa działać na forum. Odwiedzalam wasze strony i podziwialam. Trudno tak zaczynać od nowa, ale trud się opłaca jak się spojrzy i widać że wszystko rośnie. A na zdjęciu to wnuczek Adaś, kochany chłopak , za miesiąc będzie wnuczka. Już nie mogę się doczekać.
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2009, o 22:32

Post »

Pięknie Ci kwitną róże! Masz widzę takie bezproblemowe wdzięczne odmiany. Bonica u mnie też jest królową, bo jako jedyna nie ma ŻADNYCH fanaberii. Ta biało-czerwona to może być Double Delight, ale musisz sobie porównać, czy to może być ta, bo ja jej nie mam i trudno mi jednoznacznie okreslić.
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

MIŁKO to raczej Prince de Monaco,bo jak pisała Grażynka kupiona jako Monaco czyli bez atestu :wink: .Ja mam już prawnuczkę za niedługo będzie mieć roczek .No to Grażynko gratuluję wnuczki i wnuka a ogródek nabiera barw ;:215 Ta róża to z pewnością Bonica ona jest bezproblemową damą
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
grazka24
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Miłka zgadzam się ,Bonica bez fanaberii obsypana kwiatami i pąkami. A co do Monaco to sama mam problem czy nie pomylili w szkółce, bo na rabatową mi nie wygląda.Ma duże pełne kwiaty i delikatny zapach.Dostałam też morelową wielkokwiatową, herbacianą której nie zamawiałam.Ilościowo wszystko się zgadzało ,ale odmianowo to dopiero teraz mogę sprawdzić.

Jadziu dziękuję za miłe słowa.Cieszę się ,ze już masz prawnuczkę. Ja tez jestem szczęśliwa, bo bardzo chciałam wnuczka, ( mam dwie córki )a i z wnusi będę się cieszyć, bo dziewczynki są słodkie.
Nawet ogródek wydaje się ładniejszy jak w sercu radośniej.
Awatar użytkownika
zuzia55
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 kwie 2008, o 21:26
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ślicznie ,kolorowo u Ciebie.Róże piszesz,że niektóre młode ,mają dużo kwiatów.Gożdziki rozrośnięte w duże kępy. ;:63 Teraz chyba najładniej jest w ogrodach,chociaż każda pora roku ma swój urok.
Awatar użytkownika
grazka24
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam Cię Zuziu w moim ogrodzie.Teraz jest najpiękniej, tylko ,że upały trochę szkód wyrządziły młodym różyczkom. Ale widzę,że teraz odżywają i puszczają nowe pędy. Różyczki kochają słoneczko ,ale takie z umiarem a nie takie ekspansywne jak ostatnio.Zuziu muszę Ci powiedzieć ,że w sierpniu będę miała wnusie o imieniu Zuzia.Już nie mogę się doczekać..
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”