...jakoś tak zeszło
Andrzeju ta czerwona to Flammentanz. Przykro mi bardzo z powodu pomyłki różanej. To się niestety zdarza. Nie martw się zbytnio nazwą...ja szukałam nazwy róży. która rośnie u mnie od co najmniej 20 lat...ale znalazłam.

Ania tara znalazła trop i trzeba dalej drążyć...na pewno się znajdzie.
Jadzinko lepiej jakby na zmianę popadało a potem słonko i zaś.

Boja się o moje pomidorki coby jakoś zawierucha mi je nie uszkodziła.
Goś Galway kupuj w ciemno. Jednak znajdź mu dobre miejsce bo to potężny krzak...szerokość 1,5 a wysokość do 3 m. Mocne, sztywne pędy a kwiat duży trzyma się do góry i dosyć długo się utrzymuje..kilka kwiatów na gałązce. A co do aparatu to dla mnie wystarczy żeby tylko kolor czerwony wychodził to byłoby super.
Aga dzięki ale to zasługa lata. Niech trwie jak najdłużej.
Beatko naprowda miałaś przyjechać sie nawąchać.

A co do róż to najlepiej się kupuje jesienią...czy masz już listę?
Zaległości...fotki z 5 lipca.
Ballerina i reszta dworu.
chryzantemka od Halinki Eukomis...z jednej sadzonki zrobiłam dwie a to jedna z nich
a ta od Zośki sangwinaria coś nie może ruszyć...sadzona wiosną 2015. Coś robię nie tak ale nie wiem co...trochę większa od gugoły (opadnięte jabłko

)
Lilia nakrapiana Haniutka od Hanka1 ...Haniu
A to Ascot... róża, którą dostałam od Grażki kogra.

Nie będzie jej u mnie łatwo ale na razie świetnie sobie radzi i myślę, że ma dobre miejsce.
Krzaczek idealnie zbudowany, ładne zdrowe liście a kwiat konkretnie kolor kojarzy mi się z piwonią a ja kocham piwonie....no i ten zapach.

Jestem zachwycona.
Czy robicie syrop z dziewanny?....no jo już mom dwie szklonki i zaczynom trzecio.
Całkiem fajna różyczka od naszej Ewiczki Gloria That's Jazz. Fajne, nie za duże czerwone kwiatki ....bardzo sympatyczna.
Niezawodne pomidorki koktailowe malinowe.
Różyczka Degenhard o ślicznym różowym dosyć ostrym kolorze. Bezproblemowo się u mnie chowie.
I słoneczny liliowiec.