Clematisowo -różany świat Aneczki -czyli czwarty sezon ogródkowania. Cz. 6

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Clematisowo -różany świat Aneczki -czyli czwarty sezon ogródkowania. Cz. 6

Post »

Witajcie. :wit

Elwi ależ oczywiście, że dam szansę Guernsey. Na działce. W donicy na balkonie potzrebuję róży która kwitnie niemal bez przerwy. A skoro Garden of Roses do tego jeszcze jest tak śliczna, to już naprawdę nie mam innego wyjścia. :wink:
Moja Jubilee otwierając swój pierwszy kwiat wystraszyła mnie, że jednak jest pomyłką. Muszę stwierdzić prześliczną pomyłką. Jednak kolejne jej kwiaty są już właściwe. Poszperałam trochę w necie na temat Golden Celebration. I wygrzebałam informację, że w moejscu mniej słonecznym jej kwiaty nie są aż tak żółte, tylko bardziej blado morelowe. I w tym momencie mogę Ci przyklasnąć! ;:138 Obrazki w necie mi nie pasowały, bo jest na nich śliczna ale żółciutka róża. Inna niż ten mój kwiat. No ale mój krzaczek siedzi właśnie w moejscu półcienistym, to i kwiat miał blado morelowy. Może nawet herbatni..?
Tak mi się ten pierwszy piękniś spodobał, że chętnie dokupiłabym Golden Celebration do kolekcji ale ponoć trochę chorowitą różą jest. Ech, to nie. Popodziwiam w innych ogrodach.
Piękne są róże typu: Jubilee, Munstead, Alchymist, Dolce Vita, Baronesse itp ale jednak nie łomocze mi serce na ich widok, tak jak przy Garden of Roses, Pashminie czy Eden Rose. ;:167
W takim razie dla Ciebie Elwi dwa kwiatki z jednego krzaczka Jubilee Celebration:

Obrazek

No to jeszcze podrzucę Ci znajomego kwiatucha: ;:183

Obrazek

Zuz i o ile ja lubię róże o mocniejszym kolorze o tyle nie podoba mi się połączenie na jednym kwiecie bladawca z ruską lalą. (swoją drogą świetne określenie, trafiające tu w samo sedno :wink: )
Pashminą kuszę, bo jest czym. Są róże piękne w rzeczywistości a niekoniecznie to piękno na zdjęciach pokazują. A ta pani jest po prostu idealna! Nawet nie wiem, czy nie kręci mnie bardziej od G of R. ;:224
Dla Ciebie więc oczywiście Pashmina: ;:183 ;:183 ;:183

Obrazek

Obrazek

Katex dziękuję. ;:168
Pajączka..? Jak mumia wygląda. :lol:

Obrazek

Obrazek

Dorotko Abrahamka fotek niewiele, bo i dopiero drugi kwiat otworzył. Poza tym jakoś tak poki co nie kwitnięcie mu w głowie. No ale zauważyłam, że tak jak mówisz, zaczyna puszczać młode pędy. Spokojnie, poczekam więc na kwiatowe show. ;:215
Specjalnie dla Ciebie:

Obrazek

Zapraszam na porcję zdjęć:

Larissa:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Powojniki:

Obrazek

Gratisowe lilie:

Obrazek

I świadomie kupiona Pretty Women:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Może jeszcze mała sesja Dolce Vity:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Crocus Rose też okazała się niezwykłą pięknością:

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Ann_85
1000p
1000p
Od: 26 mar 2010, o 14:00

Post »

Pashmina rzeczywiscie wyjątkowa... :shock:
Awatar użytkownika
sweetdaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2015, o 19:21

Post »

Ooo, Crocus Rose też całkiem ciekawa ;:oj
Anka ten w niej kolorek bardziej brzoskwinia czy bardziej żółty?
Pytam, bo na Twoich foto G of R jakoś bardziej w róż a u mnie bardziej brzoskwinia, a coś ostatnio brzoskwinki mnie kręcą ;:224
Pozdrawiam, Zuza
----------------------------
Słoneczny kawałek mojego miejsca na ziemi I, II, III
Awatar użytkownika
silvarerum
1000p
1000p
Od: 16 kwie 2012, o 21:48
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Aniu - uśmiejesz się, ale ja nie zdawałam sobie sprawy, że Betty pachnie :wink: . Tegoroczny wsad jeszcze nie kwitł, a ta zeszłoroczna kwiaty ma na trejażu dość wysoko. Dziś polecę i powącham.

Chyba zacznę szukać miejsca na jesień dla Pashminy... Zaczyna mi się podobać, żeby jeszcze okazała się pancernikiem na miarę Aspirin byłoby cudnie.

Piękne Twoje róże i rabaty. Bardzo podoba mi się to jak skomponowałaś dodatki dla i przy różach - uroczo zestawiłaś rośliny.
Zapraszam: silvarerum czyli szwedzki ogrodnik w akcji.
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=88534
Awatar użytkownika
dorcia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2011, o 13:58

Post »

Serce z ptaszkiem bardzo w moim guście ;:306
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Piękne są róże typu: Jubilee, Munstead, Alchymist, Dolce Vita, Baronesse itp ale jednak nie łomocze mi serce na ich widok, tak jak przy Garden of Roses, Pashminie czy Eden Rose. ;:167
Ania robisz wspaniałe zdjęcia wspaniałych modelek ;:196 Czytam co napisałaś i zastanawiam się co tak na prawdę nas kręci :;230
Mam tak samo :D i zdarza mi się być zwariowaną kiedy zobaczę kwiaty, których widok podnosi mi ciśnienie.... ostatnio na widok Capri zaszalałam.... nie mogłam sobie odpuścić. :;230 te ciemniejsze środeczki kwiatów, to mnie chyba najbardziej rusza, a później koniecznie musi on być wielki dla takich tracę głowę ;:131
Awatar użytkownika
kasia100780
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 lip 2014, o 16:39

Post »

Pashmina króluje ;:167
Kwiatki z ptaszkami ślicznie wyglądają ;:3
123katex
1000p
1000p
Od: 22 maja 2013, o 20:16

Post »

Piękne fotki, raj dla oczu. ;:138 ;:138 :wit
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

Czy chcecie czy nie, kolejne fotki będą. ;:183 ;:183 ;:183

123katex Kasiu bardzo Ci dziękuję. ;:196 Lubię i kwiatki i fotki. ;:131

Obrazek

Obrazek

kasia100780 ptaszków mam kilka na działce. Czasem na zdjęcie się załapią. A lubisz też ciemniejsze kwiatki? Mam nadzieję, że tak, bo mam dla Ciebie Purple Lodge.

Obrazek

Majeczko Capri troszkę mi przypomina Dolce Vitę. Popraw mnie jeśli się mylę. ;:131
Muszę przyznać, że mi podobają się chyba wszystkie róże. Tyle, że jedne bardziej drugie ciut mniej. Zdecydowanie serducho wali mi jak oszalałe na widok bladawców. I kwiaty wcale nie muszą być duże. Musi ich być dużo. ;:215

Obrazek

Dorciu mamy podobny gust, bo i mnie Twoje ozdoby bardzo się podobają. Obrazek

Obrazek

Sylwiu -silvarerum wąchałaś Betty? Zapach jej bardzo pozytywnie przemawia do moich nozdrzy. Obrazek
Pashmina nie osiąga wielkich rozmiarów. Nie wiem też czy będzie aż takim pancernikiem jak Aspiryna ale jest ZJAWISKOWA!!! No po prostu musisz ją mieć!
Popatrz!

Obrazek

Obrazek

Aniu -Ann_85 no nie sposób się z Tobą nie zgodzić! Pashmina pięknotką jest! Obrazek

Obrazek

Zuz chyba Cię zmartwię stwierdzeniem, że Crocus Rose środeczek ma bardziej żółty niż morelowy. Bez dwóch zdań. Jednak nie jest to krzykliwy ton, tylko delikatny.
Specjalnie dla Ciebie sesyjka prześlicznej Crocus Rose. Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

To może jeszcze kilka zdjęć...

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
dorcia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2011, o 13:58

Post »

Pod Paschminą przysiadł ptaszek ;:oj skąd przyleciał??
Awatar użytkownika
IzabelaS
500p
500p
Od: 15 cze 2010, o 23:21

Post »

Jakie piękności tuż za miedzą (a właściwie dotąd nie wiem, gdzie dokładnie...). Fantastyczne róże, urzekające, i fantastyczne zdjęcia, ukazujące piękno tych kwiatów. Gratulacje, Aniu.
P.S. Aniu, mam do Ciebie prośbę, i może przy okazji do innych osób, czytających ten wpis. Otóż kilka miesięcy temu, gdy jeszcze róże nie kwitły, zawędrowałam do wspaniałego, różanego ogrodu, położonego w górskiej - przedgórskiej okolicy, Beskidy? Sudety? Coś takiego. Ogród położony był na wzniesieniach, były takie zbocza, obsadzone pięknymi, bogatymi różami, a w tle górzyste krajobrazy. Niestety, nie zaznaczyłam autorki wątku i teraz chora jestem z ciekawości, jak tam wygląda... Wędrując po ogrodach często spotykałam Twoje, Aniu, wpisy, Twoja obecność, więc skoro jesteś bywała, może i TY trafiłaś do tego ogrodu?
Filemon24
1000p
1000p
Od: 1 sie 2014, o 14:59
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

po twoim zdjęciu mryśki-tereski stwierdzam że bardzo chcę ją mieć ;:oj ;:167 ;:14 cuuuudo ;:180
Awatar użytkownika
witch
1000p
1000p
Od: 9 cze 2013, o 10:16

Post »

Anka, padłam ;:180
Tyle odmian róż to jedno ale takie obfite kwitnienia... ;:173
Pewnie zapach masz tam nieziemski :D
DTJ_1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 lis 2013, o 15:50

Post »

Rozumiem pomidorowym je nakarmić ;:180, jak tak mlaskały to spróbuję :;230 . Cudownie niebiesko , fioletowo, różowo, biało moje ulubione kolory... ( tylko nie wiem czemu u mnie żółto :;230 ) Crocus Rose jest śliczna szczególnie z szałwią (chyba :oops: ). Co do dmuchanych ozdób w ogrodzie, też tak mam, przeszkadzają ale cóż nieodzowny element jak są dzieci. U mnie od wiosny trampolina zdobi trawę , zaraz będzie basen i dużo innych plastikowych, kolorowych gadżetów. ;:154
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witaj Aniu. Twoich zdjęć nigdy dość ;:138. Wszystko cudne i wszystko chciałabym mieć ale to raczej nie możliwe więc podziwiam u Ciebie. Różyczki wspaniale Ci kwitną ;:224 a powojniki dotrzymują im kroku ;:108 . Wspaniale ! Pozdrawiam :wit .
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”