Jesień życia wśród kwiatów,zwierząt i ptaków cz. 4

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Jesień życia wśród kwiatów,zwierząt i ptaków cz. 4

Post »

Celozje siałaś bezpośrednio do gruntu? Jakby tak można było, to i ja w następnym roku tak zrobię.
Heliotropy zaczynają już kwitnąć, zaraz zrobi się pachnąco. Niestety nie udało mi się ich kupić i nie mam ;:185 A róża w narodowych barwach, to Twoje dzieło czy to przypadek? Kolorowy kołnierzyk, jak nazwała go Marysia, bardzo do niej pasuje :D
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Dzisiaj skwar lał się z nieba strumieniami. Nie dało się swobodnie dychać. ;:222
Ażurowa altana, wiatraczek, woda i lektura. Tylko na to było mnie dzisiaj stać. Taka bida. ;:306 ;:306

:wit :wit Witajcie Kochani. ;:4

Ewelinko - witaj. ;:180
Remontu łazienki nie zazdroszczę. Sama przez to przechodziłam, ale późną jesienią, co z jednej strony sprzyjało tej robocie, ale z drugiej co nieco zaniedbałam działkę przed zimą i w związku z tym nie wszystkie rośliny opatuliłam. Część wymarzła, niestety. ;:222
Dzwonki skupione, a w zasadzie wszystkie dzwonki bardzo lubię. ;:63
Suszy Ci serdecznie współczuję, żal roślinek, a i Tobie roboty przybyło, musisz podlewać. ;:168
Wobec powyższego życzę Ci nie tylko ochłodzenia, ale też deszczu. ;:167
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Zupełnie niechcący wysłałam jednego posta.
Kontynuuję więc.

Marysiu [Maska] - nocne szusowanie po necie to żadna radość, to mus, bo dni jakieś za długie się zrobiły, a noce tak gorące, że nie da się wcześnie spać. ;:185 ;:180
Zapisuję więc zapotrzebowanie na dzwonki i żmijowce. ;:108
Ta różyczka z białym kołnierzykiem to taki mały żarcik. ;:306 Zdaje się, że udany.... ;:303
Upał jest dla mnie zabójczy, ale w domu jest gorzej niż na powietrzu. ;:222 Cóż, dziewiąte piętro, wystawa południowo - zachodnia. Słońce praktycznie od dziesiątej rano do zachodu. Brak jakiejkolwiek osłony, bo choć na osiedlu drzew nie brakuje, to jednak tak wysoko nie urosły. Natomiast wentylator, mimo że bardzo duży, miele to gorące powietrz i chłodu nie daje. ;:185
Życzę Ci przyjemnego chłodeczku na weekend. ;:196

Dorotko 71 - całe strumienie żaru z nieba się lały, powietrze stało, nie było czym oddychać.
Ciężki dzień, a na jutro szykuje się jeszcze cięższy. ;:202 Aż strach się bać. ;:223
Skoro nocą pracujesz, to niech Ci ona szybko minie, byś się zbytnio nie zmęczyła, bo jutro w taki upał trudno będzie odpocząć. ;:196

Soniu - mam trochę różyczek, ale głównie młodziutkie. Na razie cieszą niewielką ilością kwiecia. Ale przecież kiedyś się rozrosną... :tan
Żal mi Twoich roślinek spragnionych wody z nieba. ;:174
Ciebie też mi żal, bo musisz zastępować chmury. ;:oj
Życzę Ci więc deszczu, a z pewnością chłodu. ;:167

Irenko - kochana jesteś. ;:196

Iwonko 1 - celozje same się wysiały. Nasion do gruntu nie siałam, ale skoro same to potrafią, to podejrzewam, że spokojnie można wysiewać. Później zakwitną, ale za to zajmą puste miejsca po przekwitłych wcześniej roślinkach.
Róża z kołnierzykiem to taki mały żarcik. Nałożyłam czerwoną na białą i efekt... proszę bardzo. ;:306

Zapraszam jeszcze na krótki spacerek.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Dobrej nocki i przyjemnego chłodu na cały weekend Wam życzę. ;:167 ;:47
Awatar użytkownika
Dorota71
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2011, o 14:15
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

To malwy już kwitną? W takim razie mój ogród zacofany jest!
Pogoda upalna. Teraz się już fajnie zrobiło. 24 stopnie są. W radiu przeboje z nutą nostalgii. W końcu można żyć!
Pozdrawiam cieplutko -Dorota
Zapraszam serdecznie- Spis moich wątków.
Aktualne: Ogród Dom Hobby
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
iwwa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 sty 2013, o 18:46

Post »

Lucynko, obłędnie Ci wszystko kwitnie ! Tyle różności ! gdzie Ty to wszystko mieścisz ? ;:oj Róża Novalis zauroczyła mnie, czy jest na żywo fioletowa ?
I mam jeszcze pytanie, na ogrodzie od strony wejścia-furtki po lewej to rośnie wiciokrzew ? śliczny jest ten krzew i duży , okazały ;:333

Lucynko, miłego weekendy Ci życzę !
wątek aktualny Ogródek Asi- cz 3
Awatar użytkownika
adamiec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 mar 2010, o 19:30

Post »

Spacerek zaliczony, ślicznie i kolorowo w Twoim ogródku , wejście podobne do mojego :tan
Mój ogródek moja miłość.
Zapraszam Irena
Ogródek pełen marzeń cz.1, cz.2, cz.3
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

No zapraszasz to spaceruję sobie u Ciebie, bo u mnie pada, choć do południa na działeczce siedzieliśmy, na mecz wróciliśmy do domu i akurat się rozpadało, no i od razu chłodniej, fajnie teraz jest ;:138 Lucynko fajna ta różyczka na 6 zdjęciu, to jedna różyczka?
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Witam po meczu. ;:138
Ciężko było, ale szczęśliwie się skończyło.
A za oknami skwar się leje z nieba niemiłosierny. ;:3 Jednak na działkę już się nie wybieram. ;:185 Odpoczywam po emocjach. ;:27 Byłam od rana do południa i na dzisiaj musi mi wystarczyć. :)

Dorotko 71 - malwy to moje gościówy. Przywędrowały od sąsiadki, pozwoliłam im rosnąć, bo wybrały sobie takie miejsce, w którym nic bym nie siała ani nie sadziła. Wcisnęły się między kompostownik i tunel. Nawet dobrze to sobie wykoncypowały, bo idealnie wpisały się w zagospodarowanie niezbyt urokliwego kąta. ;:303
U mnie upał non-stop. Grzmiało na horyzoncie, nawet trochę pokropiło, i tyle ochłodzenia widziałam, a raczej czułam. ;:222

Asiu [iwwa] - po ostatnich deszczach faktycznie rośliny ruszyły z kopyta. Nawet pełnik pokazuje kwiaty, a już myślałam, że w tym roku strajkuje. ;:333
Tak , to wiciokrzew. Rozrósł się już zbyt mocno i w tym roku zostanie przycięty. Drugi poprowadziłam po siatce ogrodzeniowej i też błyskawicznie rośnie. Muszę mu zrobić zdjęcie.
Róż, o którą pytasz, ma kolor delikatnego wrzosu z nutką błękitu.
Dziękuję i Tobie wspaniałej niedzieli. ;:196

Irenko - dziękuję. ;:168

Iwonko [00..] - my też na mecz do domku, ale nie pada, jak u Ciebie. Jest nadal upalnie i duszno, bo nieco pokropiło i teraz to paruje.
Ta róża, o którą pytasz, to jeden egzemplarz. Zmienną ona jest jak kobieta. ;:306 Jednocześnie ma kwiaty w różnych kolorach: od żółtego począwszy, na intensywnie różowym, niemal czerwonym skończywszy. Bardzo ją lubię za te fanaberie właśnie. ;:215
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Zapraszam do nowego wątku: http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=96143

-- 25 cze 2016, o 20:04 --

Państwa Moderatorów uprzejmie proszę o zamknięcie tego wątku.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Lucynko to ja się jeszcze wpiszę! kolorowo to jest ale szybko płatki opadają jak nie z upału to z wiatru i deszczu. Dzisiaj w czasie burzy było tak zimno jak w chłodni z mięsem w makro ;:306
Odpoczywaj, bo taki upał męczy a przecież i tak wszystko zdążysz zrobić :D
Ściskam ;:4 ;:196
Awatar użytkownika
Kasiula17
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 lis 2013, o 22:22

Post »

A ja celozja siałam i klapa nic, pewnie ślimole jadły na bieżąco ;:124
Jakie cudne kolory miała do nadrobienia, pięknie. ;:138 ;:138
Awatar użytkownika
iwwa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 sty 2013, o 18:46

Post »

Lucynko, to ta róża na żywo urocza musi być ! Tak na zdjęciu jest piękna , to co dopiero w realu ;:167
Wiesz zainspirowałaś mnie tym wiciokrzewem..., nie wiem, czy nie kupię w tym sezonie do ogrodu :heja
Dzięki !!!!! ;:215
wątek aktualny Ogródek Asi- cz 3
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 kwie 2007, o 20:04

Post »

Lucynko dzięki za zdjęcia i odpowiedź w sprawie żmijowców. Mam je pierwszy raz. Nie miałam pojęcia jak fajnie wyglądają na rabatkach. Moje są z wiosennego wysiewu do gruntu i dopiero zaczynają kwitnąć
Wejście na działkę masz urocze, istny tunel z kwiatów ;:138
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”