Ogród na wichrowym cz.10

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Aga2016
50p
50p
Od: 17 kwie 2016, o 19:41
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród na wichrowym cz.10

Post »

Nieustannie zachwyca mnie dbałość o szczegóły w Twoim ogrodzie ;:108 dobór kolorów, nie ma przypadkowych nasadzeń, a piesio śliczny ;:167
Awatar użytkownika
silvarerum
1000p
1000p
Od: 16 kwie 2012, o 21:48
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Warto było poczekać - Twój ogród jest bajkowy. Dopracowany w każdym szczególe. Pięknie Ci wszystko kwitnie. Fajne kompozycje w doniczkach - to fioletowe z zieloną obwódką to surfinia? Obłędnie wygląda.

A ta różowa róża z takim cieniowaniem w głąb płatków, to co to za cudo? Edit: dopisywałaś nazwy róż? Bo jeśli nie to znaczy, że jestem ślepa jak kret :wink: Camelot się mi bardzo podoba.
Zapraszam: silvarerum czyli szwedzki ogrodnik w akcji.
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=88534
daffodil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lut 2011, o 23:21

Post »

Moni przepięknie wygląda Twój ogród - jest tak dopracowany i dopieszczony, że trudno znaleźć właściwe słowa zachwytu. Widać u Ciebie przemyślane, konsekwentne działanie ;:138 Ale do tego chyba trzeba dorosnąć - ja najchętniej sadziłabym wszystko co mi się podoba, a potem powstaje chaos ;:202
Moniko, czy na jednym trejażu masz New Dawn a na drugim Lagunę z jakąś inną różą? Przepięknie oplatają konsrukcję - jakie one są wysokie? U mnie nie mogą "zapleść się" na górze...
Serdecznie pozdrawiam
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ach jak pięknie ;:215 Świetnie wygląda ta duża pergola przy murku, szkoda że mam za mały ogród na podobną... Zauroczyła mnie róża Camelot ;:173 A co to takiego?
Obrazek
Awatar użytkownika
Elwi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2013, o 19:38

Post »

Moni fotki super ;:215 I proszę, jak cudownie już obrośnięte wszystkie łuki ;:180 Uwielbiam Twój ogród o każdej porze, ale teraz jest chyba najpiękniejszy ;:170 Twoje ostróżki nic a nic nie tracą na urodzie, nadal czarują cudownym kolorem ;:167
Widzę, że masz Lavender Flower Circus. Co o niej sądzisz? Ciekawa jestem czy bardziej przypomina mojego wymoczka czy piękność od Alexii :wink:
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witaj. Świetne fotki ;:215 . Jestem zachwycona Twoimi łukami z różami i altaną. Masz wspaniałe krzewy róż a te ogrodowe gadżety dopełniają i stanowią taką wisienkę na torcie ;:138 . Donica z surfiniami wygląda bajecznie a zakątek ze stoliczkiem wśród macierzanek jest jak nie z tej ziemi ;:oj . Wspaniały masz ogród , gratuluję ;:138 .
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Moniko Camelot przepiękna, moja nie ma takiego żyłkowania i inny kształt. Róże popodziwiałam szczególnie. :uszy Niby lubię bladawce, ale Minerva jest wyjątkowo urocza. ;:oj Chciałabym w realu widzieć twój ogród, :) osie widokowe masz z pewnością perfekcyjnie opracowane. ;:215
Awatar użytkownika
pela11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2015, o 00:21

Post »

Moniczko , też chcę wiedzieć co to za niebieska piękność na zdjęciu powyżej ? Mam nadzieję że ulewy omineły Twój piękny ogród bo u mnie przeszła nawałnica .Nareszcie da się żyć i jest czym oddychać . W ogrodzie masz różany szał i oby jak najdłużej ciszył Twoje i nasze oczy .Pozdrawiam ;:167
jol_ka
1000p
1000p
Od: 27 lip 2007, o 12:01

Post »

Moni kolejny raz zachwycam się Twoim ogrodem ;:167
Tym razem najbardziej utkwiło mi w głowie zdjęcie kącika z kamieniami i macierzanką :shock: Przepięknie tam jest.
Jaką macierzankę masz posadzoną? Duże przestrzenie między kamieniami?
O ile dobrze pamiętam, pergola, która jest dookoła tego placyku powstała jako pierwsza w Twoim ogrodzie :D
Ogród ogromnie się zmienił od tamtego czasu a róże się ładnie rozrosły. Jeśli dodatkowo pięknie w tym miejscu pachnie to się wpraszam, na drugi koniec Polski pojadę i mnie stamtąd nie wyrzucisz :wink:

Murek pięknie się prezentuje, łuki różane zachwycające, wszelkie drobiazgi idealnie dopasowane ;:215
Nie myślałaś, żeby otworzyć ogród dla zwiedzających ? ;:108

Roślina, o którą pytają dziewczyny to przetacznik, tylko nie jestem pewna jaka odmiana. Czy to Blue Charm?
Pozdrawiam Jola
jo_linki
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55

Post »

Aga2016 pisze:Nieustannie zachwyca mnie dbałość o szczegóły w Twoim ogrodzie ;:108 dobór kolorów, nie ma przypadkowych nasadzeń, a piesio śliczny ;:167
;:196
Dziękuję, Aga ;:196 To efekt corocznego przesadzania - powoli dochodzę do oczekiwanego efektu :uszy
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

silvarerum pisze:Warto było poczekać - Twój ogród jest bajkowy. Dopracowany w każdym szczególe. Pięknie Ci wszystko kwitnie. Fajne kompozycje w doniczkach - to fioletowe z zieloną obwódką to surfinia? Obłędnie wygląda.

A ta różowa róża z takim cieniowaniem w głąb płatków, to co to za cudo? Edit: dopisywałaś nazwy róż? Bo jeśli nie to znaczy, że jestem ślepa jak kret :wink: Camelot się mi bardzo podoba.
:D ;:168
To surfinia ;:108 . Kupiłam je w tym roku do niemal wszystkich donic. W sklepie wyglądały tak sobie, ale nie było zbytniego wyboru, a te sadzonki były dość bujne, więc wzięłam. Teraz naprawdę zachwycają i chyba za rok znów kupię. Mam też podobne, ale bardziej różowe środki i już nie są tak efektowne. Te fioletowe są rewelacyjne ;:333
Tak, dopisałam nazwy róż :D
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

daffodil pisze:Moni przepięknie wygląda Twój ogród - jest tak dopracowany i dopieszczony, że trudno znaleźć właściwe słowa zachwytu. Widać u Ciebie przemyślane, konsekwentne działanie ;:138 Ale do tego chyba trzeba dorosnąć - ja najchętniej sadziłabym wszystko co mi się podoba, a potem powstaje chaos ;:202
Moniko, czy na jednym trejażu masz New Dawn a na drugim Lagunę z jakąś inną różą? Przepięknie oplatają konsrukcję - jakie one są wysokie? U mnie nie mogą "zapleść się" na górze...
Serdecznie pozdrawiam
Tak, New Dawn jest na pierwszym przejściu, a w oddali Laguna i Camelot. Laguna mnie zachwyca w tym roku ;:167
Te łuki sa bardzo wysokie, ale dokładnie nie znam wymiaru - musiałabym sprawdzić. Myślę, że jakieś 2,3m wys. ;:173 Te róże mają już około 5 lat, więc zdążyły urosnąć i w tym roku udało im się połączyć w górnej części ;:215 .

clem3 pisze:Ach jak pięknie ;:215 Świetnie wygląda ta duża pergola przy murku, szkoda że mam za mały ogród na podobną... Zauroczyła mnie róża Camelot ;:173 A co to takiego?
Obrazek
Każdy zachwyca się Camelot, także goście oglądający ją na żywo, a ja jakoś średnio lubię tę różę ;:218 ;:131
To niebieskie to przetacznik, ale nie znam nazwy.

Elwi pisze:Moni fotki super ;:215 I proszę, jak cudownie już obrośnięte wszystkie łuki ;:180 Uwielbiam Twój ogród o każdej porze, ale teraz jest chyba najpiękniejszy ;:170 Twoje ostróżki nic a nic nie tracą na urodzie, nadal czarują cudownym kolorem ;:167
Widzę, że masz Lavender Flower Circus. Co o niej sądzisz? Ciekawa jestem czy bardziej przypomina mojego wymoczka czy piękność od Alexii :wink:
Lavender FL.Circus bardzo mi się podoba do momentu pełnego rozkwitu - ma brzydkie ciemne oko wewnątrz i wygląda "brudno". Poza tym podoba mi się pod względem koloru, zdrowotności i pokroju. Zobaczymy co pokaże za rok, dwa. To u mnie młode róże, bo mam je dopiero od jesieni.
rikkuu
200p
200p
Od: 26 gru 2013, o 16:23

Post »

Monika, czy wszystkie gałązki tego przetacznika stoją u ciebie? U mnie co roku część się kładzie, dlatego muszę dawać mu podporę. Na szczęście jest tak śliczny, że wybaczam mu to :uszy
Ula
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

ewelkacha88 pisze:Witaj. Świetne fotki ;:215 . Jestem zachwycona Twoimi łukami z różami i altaną. Masz wspaniałe krzewy róż a te ogrodowe gadżety dopełniają i stanowią taką wisienkę na torcie ;:138 . Donica z surfiniami wygląda bajecznie a zakątek ze stoliczkiem wśród macierzanek jest jak nie z tej ziemi ;:oj . Wspaniały masz ogród , gratuluję ;:138 .
:D Krzewy nie sa tak okazałe jak u innych, bo moje róże męczą się w tym gruncie - suchym i kamienistym, ale dopełniam wszystko bylinami, żeby zgubić ten defekt. Mam nadzieję, że z biegiem czasu wszystkie rabatowe róże będą piękne i okazałe jak pnące róze, które są najstarsze w moim ogrodzie i najmniej przenoszone z miejsca na miejsce. Niestety zmiany miejsca nie sprzyjają zadomowieniu się róż, a ja to robię nagminnie co roku. Chyba nie ma w moim ogrodzie róży, która nie zmieniłaby miejscówki ;:131

cyma2704 pisze:Moniko Camelot przepiękna, moja nie ma takiego żyłkowania i inny kształt. Róże popodziwiałam szczególnie. :uszy Niby lubię bladawce, ale Minerva jest wyjątkowo urocza. ;:oj Chciałabym w realu widzieć twój ogród, :) osie widokowe masz z pewnością perfekcyjnie opracowane. ;:215
Dlatego wydaje mi się, ze masz inną różę - może to pomyłka? Camelot hod.Tantau ma właśnie takie plamki/ żyłki.
Minerva jest śliczna, ale u mnie bardzo źle wygląda po zimie i nie może się odbudować. Mam dwa krzewy - jednakowo mizerne ;:222 Mam nadzieję, że do końca sezonu wezmą się w garść, bo w przeciwnym razie nie przetrwają kolejnej zimy ;:218
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

pela11 pisze:Moniczko , też chcę wiedzieć co to za niebieska piękność na zdjęciu powyżej ? Mam nadzieję że ulewy omineły Twój piękny ogród bo u mnie przeszła nawałnica .Nareszcie da się żyć i jest czym oddychać . W ogrodzie masz różany szał i oby jak najdłużej ciszył Twoje i nasze oczy .Pozdrawiam ;:167
U mnie dzisiaj było ciut deszczu, ale dosłownie parę minut. Za mało - jest bardzo sucho. Jutro idę pielić, póki ziemia choć trochę zwilżona.

jol_ka pisze:Moni kolejny raz zachwycam się Twoim ogrodem ;:167
Tym razem najbardziej utkwiło mi w głowie zdjęcie kącika z kamieniami i macierzanką :shock: Przepięknie tam jest.
Jaką macierzankę masz posadzoną? Duże przestrzenie między kamieniami?
O ile dobrze pamiętam, pergola, która jest dookoła tego placyku powstała jako pierwsza w Twoim ogrodzie :D
Ogród ogromnie się zmienił od tamtego czasu a róże się ładnie rozrosły. Jeśli dodatkowo pięknie w tym miejscu pachnie to się wpraszam, na drugi koniec Polski pojadę i mnie stamtąd nie wyrzucisz :wink:

Murek pięknie się prezentuje, łuki różane zachwycające, wszelkie drobiazgi idealnie dopasowane ;:215
Nie myślałaś, żeby otworzyć ogród dla zwiedzających ? ;:108

Roślina, o którą pytają dziewczyny to przetacznik, tylko nie jestem pewna jaka odmiana. Czy to Blue Charm?
Jolciu, nie wiem jak się nazywa ten przetacznik, bo kupiony był jako bezimienny. Bardzo mi się spodobał, więc kupiłam od razu 10szt. Ładnie wygląda na rabatach ;:333
Co do macierzanki - mam posadzone kilka odmian, ale oczywiście też nie znam imion :oops: Uwielbiam jednak każdą z nich - to świetna roślinka do kamiennych szczelin. Odstępy między kamieniami są nieduże - jakieś 5cm, miejscami mniej lub więcej.
Obrazek

Obrazek

Obrazek
Masz rację - okrągła różanka powstała jako jedna z pierwszych. Ogród w tym czasie bardzo się zmienił, a sama różanka wbudowana została w tę wielką rabatę po prawej stronie :D Teraz bardziej mi się podoba ten układ, ale jak przyjdzie pielić chwasty na tej rabacie, to wysiadam ;:306
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”