Aga2016 pisze:Nieustannie zachwyca mnie dbałość o szczegóły w Twoim ogrodziedobór kolorów, nie ma przypadkowych nasadzeń, a piesio śliczny
silvarerum pisze:Warto było poczekać - Twój ogród jest bajkowy. Dopracowany w każdym szczególe. Pięknie Ci wszystko kwitnie. Fajne kompozycje w doniczkach - to fioletowe z zieloną obwódką to surfinia? Obłędnie wygląda.
A ta różowa róża z takim cieniowaniem w głąb płatków, to co to za cudo? Edit: dopisywałaś nazwy róż? Bo jeśli nie to znaczy, że jestem ślepa jak kretCamelot się mi bardzo podoba.
Tak, New Dawn jest na pierwszym przejściu, a w oddali Laguna i Camelot. Laguna mnie zachwyca w tym rokudaffodil pisze:Moni przepięknie wygląda Twój ogród - jest tak dopracowany i dopieszczony, że trudno znaleźć właściwe słowa zachwytu. Widać u Ciebie przemyślane, konsekwentne działanieAle do tego chyba trzeba dorosnąć - ja najchętniej sadziłabym wszystko co mi się podoba, a potem powstaje chaos
![]()
Moniko, czy na jednym trejażu masz New Dawn a na drugim Lagunę z jakąś inną różą? Przepięknie oplatają konsrukcję - jakie one są wysokie? U mnie nie mogą "zapleść się" na górze...
Serdecznie pozdrawiam
Każdy zachwyca się Camelot, także goście oglądający ją na żywo, a ja jakoś średnio lubię tę różęclem3 pisze:Ach jak pięknieŚwietnie wygląda ta duża pergola przy murku, szkoda że mam za mały ogród na podobną... Zauroczyła mnie róża Camelot
A co to takiego?
Lavender FL.Circus bardzo mi się podoba do momentu pełnego rozkwitu - ma brzydkie ciemne oko wewnątrz i wygląda "brudno". Poza tym podoba mi się pod względem koloru, zdrowotności i pokroju. Zobaczymy co pokaże za rok, dwa. To u mnie młode róże, bo mam je dopiero od jesieni.Elwi pisze:Moni fotki superI proszę, jak cudownie już obrośnięte wszystkie łuki
Uwielbiam Twój ogród o każdej porze, ale teraz jest chyba najpiękniejszy
Twoje ostróżki nic a nic nie tracą na urodzie, nadal czarują cudownym kolorem
![]()
Widzę, że masz Lavender Flower Circus. Co o niej sądzisz? Ciekawa jestem czy bardziej przypomina mojego wymoczka czy piękność od Alexii
ewelkacha88 pisze:Witaj. Świetne fotki. Jestem zachwycona Twoimi łukami z różami i altaną. Masz wspaniałe krzewy róż a te ogrodowe gadżety dopełniają i stanowią taką wisienkę na torcie
. Donica z surfiniami wygląda bajecznie a zakątek ze stoliczkiem wśród macierzanek jest jak nie z tej ziemi
. Wspaniały masz ogród , gratuluję
.
Dlatego wydaje mi się, ze masz inną różę - może to pomyłka? Camelot hod.Tantau ma właśnie takie plamki/ żyłki.cyma2704 pisze:Moniko Camelot przepiękna, moja nie ma takiego żyłkowania i inny kształt. Róże popodziwiałam szczególnie.Niby lubię bladawce, ale Minerva jest wyjątkowo urocza.
Chciałabym w realu widzieć twój ogród,
osie widokowe masz z pewnością perfekcyjnie opracowane.
U mnie dzisiaj było ciut deszczu, ale dosłownie parę minut. Za mało - jest bardzo sucho. Jutro idę pielić, póki ziemia choć trochę zwilżona.pela11 pisze:Moniczko , też chcę wiedzieć co to za niebieska piękność na zdjęciu powyżej ? Mam nadzieję że ulewy omineły Twój piękny ogród bo u mnie przeszła nawałnica .Nareszcie da się żyć i jest czym oddychać . W ogrodzie masz różany szał i oby jak najdłużej ciszył Twoje i nasze oczy .Pozdrawiam
Jolciu, nie wiem jak się nazywa ten przetacznik, bo kupiony był jako bezimienny. Bardzo mi się spodobał, więc kupiłam od razu 10szt. Ładnie wygląda na rabatachjol_ka pisze:Moni kolejny raz zachwycam się Twoim ogrodem![]()
Tym razem najbardziej utkwiło mi w głowie zdjęcie kącika z kamieniami i macierzankąPrzepięknie tam jest.
Jaką macierzankę masz posadzoną? Duże przestrzenie między kamieniami?
O ile dobrze pamiętam, pergola, która jest dookoła tego placyku powstała jako pierwsza w Twoim ogrodzie![]()
Ogród ogromnie się zmienił od tamtego czasu a róże się ładnie rozrosły. Jeśli dodatkowo pięknie w tym miejscu pachnie to się wpraszam, na drugi koniec Polski pojadę i mnie stamtąd nie wyrzucisz![]()
Murek pięknie się prezentuje, łuki różane zachwycające, wszelkie drobiazgi idealnie dopasowane
Nie myślałaś, żeby otworzyć ogród dla zwiedzających ?![]()
Roślina, o którą pytają dziewczyny to przetacznik, tylko nie jestem pewna jaka odmiana. Czy to Blue Charm?