Róże z kartoników z Biedronki,Auchan,Castoramy itp. cz.2
Re: Róże z kartoników z Biedronki,Auchan,Castoramy itp. cz.2
Danusiu: Moje dwie Parade ( z Biedronki i Obi ) jeszcze nie kwitną. Ta z Biedronki to w ogóle słabiutko rośnie. Widzę, że najszybciej rozkwitnie Parade z Obi którą wsadziłam do ogródka mamy- tam się już lada moment otworzą pąki. A jedna z ubiegłorocznych różowych angielek z Auchan to bez żadnych wątpliwości Louise. Jestem trochę zła, bo posadziłam ją między rabatowymi różami, a tu wyrasta szerokie krzaczysko i jak nic pozasłania sąsiadki. Właśnie chciałam zapytać o Twoje tegoroczne angielki z Obi - rozkwitła Ci już może biała i różowa? Moja biała zaczęła intensywnie rosnąć po "skrzypowym prysznicu", ale pąków jeszcze nie ma. Różowa zaczyna otwierać pierwszy kwiat i jak na razie kolor wydaje się bardzo jaskrawy, w takim dość ciemnym różu. Jeśli Twoje kwitną to czekam na zdjęcia!
- apus
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 26 kwie 2007, o 21:57
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Nelu, jak duża ona u Ciebie urosła? Wg kartonika ma być pnącą, u mnie posadzona jest w takim miejscu, że miło by było, gdyby faktycznie była takową...
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
Floresito, moja ubiegłoroczna angielka to też LO, miałam trochę wątpliwości, ale pooglądałam je dziś dokładnie i jest taka sama jak tegoroczna LO. Ta niby angielka ma bardziej różowe kwiaty, dlatego miałam wątpliwości, ale reszta się zgadza.
Z tegorocznymi angielkami z kartonika mam kłopot o tyle, że nie oznaczyłam ich dokładnie i nie wiem dokładnie, która jest która.
Kupowałam w Carrefourze (te same co w Auchan) i Obi.
Carrefourowe już chyba zakwitły wszystkie- ładne odmiany mi się trafiły, z tymi z Obi jest gorzej.
Biała zaczyna odbijać, ale jeszcze nie kwitnie, zakwitła mi - i tu nie jestem pewna - różowa lub czerwona, kwiat przybierał różne odcienie i nie jestem pewna która to. Poniżej zdjecia, ale robione wieczorem i dosyć kiepskie. Na szczęście ma już kilka nowych pączków, jak zakwitną to pokażę.

Nie zakwitła mi jeszcze jedna - wygląda na dużą i silną odmianę, ale zaatakowało ją coś i pączki opadły. Opryskałam poobrywałam brzydkie liście i czekam - to powinna być właśnie różowa lub czerwona.
A tak wygląda rzekomy LO z ub. roku, którego podejrzewam o bycie Parade:

Z tegorocznymi angielkami z kartonika mam kłopot o tyle, że nie oznaczyłam ich dokładnie i nie wiem dokładnie, która jest która.
Kupowałam w Carrefourze (te same co w Auchan) i Obi.
Carrefourowe już chyba zakwitły wszystkie- ładne odmiany mi się trafiły, z tymi z Obi jest gorzej.
Biała zaczyna odbijać, ale jeszcze nie kwitnie, zakwitła mi - i tu nie jestem pewna - różowa lub czerwona, kwiat przybierał różne odcienie i nie jestem pewna która to. Poniżej zdjecia, ale robione wieczorem i dosyć kiepskie. Na szczęście ma już kilka nowych pączków, jak zakwitną to pokażę.

Nie zakwitła mi jeszcze jedna - wygląda na dużą i silną odmianę, ale zaatakowało ją coś i pączki opadły. Opryskałam poobrywałam brzydkie liście i czekam - to powinna być właśnie różowa lub czerwona.
A tak wygląda rzekomy LO z ub. roku, którego podejrzewam o bycie Parade:

Nelu, pooglądaj sobie różę young lycidas.
- meluzyna
- Od: 8 sie 2009, o 10:43
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Danusiu, czy Twoja francuska też tak ma, że kolor kwiatu robi się z biało-kremowego zielonkawy? Nie zrobię zdjęcia, bo takich niuansów mój telefon niestety nie odczyta.
Meluzyno, raczej nie, moja ma zdecydowanie ciepłe odcienie
- Karolcia
- Przyjaciel Forum
- Od: 17 paź 2007, o 15:46
Oto moje tegoroczne "angielki" Graham Thomas,Princess Alexandra of Kent i morelowa NN.
Jestem bardzo zadowolona z tych zakupów.

Z biedronki kwitnie Parade i Metanoia oraz The Fairy(nie zrobiłam zdjęcia)

Z kartonowych Carrefour pomarańczowa pnąca(nazwa widmo) i czerwona pnąca Ena Harkness z tej samej firmy,która nią chyba nie jest....

Biała parkowa "woreczkowa" z Carrefour i "worczkowa"pnąca różowa z Auchan.

Jestem bardzo zadowolona z tych zakupów.

Z biedronki kwitnie Parade i Metanoia oraz The Fairy(nie zrobiłam zdjęcia)

Z kartonowych Carrefour pomarańczowa pnąca(nazwa widmo) i czerwona pnąca Ena Harkness z tej samej firmy,która nią chyba nie jest....

Biała parkowa "woreczkowa" z Carrefour i "worczkowa"pnąca różowa z Auchan.

Pozdrawiam Magda 

Karoliciu, widzę, że Ty też masz Parade, w taki razie moja to chyba jednak nie jest Parade. Czy Twoja pachnie?
- apus
Madziu śliczne
Pomarańczową z Carrefoura też mam, ale póki co strasznie się gramoli

Pomarańczową z Carrefoura też mam, ale póki co strasznie się gramoli

Pozdrawiam, Basia.
- Karolcia
- Przyjaciel Forum
Danusiu,zapach jest bardzo słabo wyczuwalny,znikomy.
Basiu,tylko połowicznie jestem z tych kartonowych zadowolona
Basiu,tylko połowicznie jestem z tych kartonowych zadowolona

Pozdrawiam Magda 

- apus
Niestety marketowe to taki ryzyk-fizyk... Ja swoje niby pnąca posadziłam przy wiacie i teraz trochę żałuję.
Jakby tam umieściła szkółkowe pnące, to przynajmniej nie zastanawiałabym się czy aby na pewno to pnąca jest...
Jakby tam umieściła szkółkowe pnące, to przynajmniej nie zastanawiałabym się czy aby na pewno to pnąca jest...

Pozdrawiam, Basia.
- Karolcia
- Przyjaciel Forum
Szkółkowe też potrafią spłatać figla
Kolejne moje marketowe.
Różowa pienna z Li...a

Różowa pnąca "woreczkowa" z Car....r

Kolejne moje marketowe.
Różowa pienna z Li...a

Różowa pnąca "woreczkowa" z Car....r

Pozdrawiam Magda 

- bartosz les
- Od: 24 sie 2013, o 09:02
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Cześć
Macie może zdjęcia The Fairy lub Waltz time z biedronki ? Bo ja ich nie kupiłem i teraz żałuje

Macie może zdjęcia The Fairy lub Waltz time z biedronki ? Bo ja ich nie kupiłem i teraz żałuje