Ogród Filemona
- cyma2704
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 mar 2013, o 17:31
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Ogród Filemona
Anitko obwódka musi się zagęścić, żeby nie straszyła dołem. Tylko czy szerokość masz już wymyśloną,
bo widać, że idzie na boki. Jeśli wypuszcza młode pędy na całości to zostaw, przytniesz w kwietniu krótko i wtedy będzie już trzymać kształt.

- dorotka350
- -Moderator Forum-.
- Od: 26 maja 2014, o 20:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Pospacerowałam po Twoim ogrodzie i w porównaniu do zeszłego roku są duże zmiany. Rośliny na rabatach się rozrosły i widzę też nowe aranżacje. Bardzo mi się podobają
Pashminy

Pashminy

-
- 1000p
- Od: 1 sie 2014, o 14:59
Tylko tej cierpliwości to mi baaaaardzo brakujePatiann pisze:Juz w przyszlym roku zobaczysz, ze bedzie fajnie.....a z takim metrazem, to tylko ....cierpliwosci i wytrwalosci;)

Szerokość będzie improwizowanacyma2704 pisze:Anitko obwódka musi się zagęścić, żeby nie straszyła dołem. Tylko czy szerokość masz już wymyśloną,bo widać, że idzie na boki. Jeśli wypuszcza młode pędy na całości to zostaw, przytniesz w kwietniu krótko i wtedy będzie już trzymać kształt.

Dziękujedorotka350 pisze:Pospacerowałam po Twoim ogrodzie i w porównaniu do zeszłego roku są duże zmiany. Rośliny na rabatach się rozrosły i widzę też nowe aranżacje. Bardzo mi się podobają![]()
Pashminy

Dla was najświeższe kwiatuszki
graham thomas

pashmina

new dawn

- kasia100780
- Od: 31 lip 2014, o 16:39
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
-
- 1000p

pashminki kocham

bardziej podoba mi się szławia niż lawenda

obchód po ogródku obowiązkowo z kocim towarzyszem

rozchodniki od poprzedniego roku zdecydowanie podrosły

ilość pąków imponująca

-- 24 cze 2016, o 11:31 --
dla Ciebie więcej fotek pashminkikasia100780 pisze:Śliczna pashmina

Mnie tez bardziej podoba sie szalwia, zwlaszcza Deep Blue, ma sliczny kolorek. Niestety slimaki tez za nia przepadaja. Ostatnio kusze je skorkami od pomaranczy-to dziala!!!! no ale trzeba zbierac wieczorkiem. Milego weekendu:).
Czy kicia zostawia Ci tez "prezenciki " na rabatach? Kot sasiada zawsze podrzuci mi jakiegos upolowanego ptasza, a wczoraj myszke, bez glowy
Czy kicia zostawia Ci tez "prezenciki " na rabatach? Kot sasiada zawsze podrzuci mi jakiegos upolowanego ptasza, a wczoraj myszke, bez glowy

Pozdrawiam Patrycja- Ania
Zgoda na brak polskiej czcionki
Zgoda na brak polskiej czcionki
-
- 1000p
Filemon nie, ale łobuziary Lusia i Uchlatusia ciągle- najgorsze jest to że młoda ciągle zabija ptaki, ostatnio zostawiła zamordowanego na klapku na schodach
- cyma2704
- Od: 5 mar 2013, o 17:31
Anitko Pashminy będą cudne w takim szpalerze, kwiat zjawiskowo piękny.
Szałwia bardziej widowiskowa i terminatorka, ale jak ci się zacznie siać, jak u mnie, to masakra. Korzenie ma długie i zostawienie kawałka daje odrost.
Jaki kolor będą mieć liatry. 

-
- 1000p
liatry będą głównie fioletowe białych mam trzy kępki -niestety ciężko dostać białe :/ nigdzie nie mogłam kupić w tym roku
Patrzę na Twoje pashminki już kolejny raz i nie mogę oczu oderwać są piękne
kupiłaś duże sadzonki
nie jestem znawcą w tym temacie ale jak podglądam zdjęcia z forum to te róże u wszystkich wyglądają obłędnie. Nie mam ręki do róż
ale chyba się skuszę na tę ślicznotkę
Anitko czy możesz mi podpowiedzieć jak sprawić aby szałwia szybko się rozrosła i czy powinnam ja teraz przyciąć tak nad ziemią

Anitko czy możesz mi podpowiedzieć jak sprawić aby szałwia szybko się rozrosła i czy powinnam ja teraz przyciąć tak nad ziemią
- sweetdaisy
- Od: 15 sty 2015, o 19:21
Anita, wchodzę i widzę wielkie łaaał
Oj naprawę sporo się u Ciebie zmieniło odkąd zaczęłaś tworzyć z pasją swój ogród. Konsekwentnie dążysz do celu i widać już piękne tego efekty
Wiadomo, że jak rosliny się rozrosną i zadomowią efekt będzie spotęgowany, ale już jest pięknie, szcun za włożoną pracę pomimo wszelkich przeciwności

Wiadomo, że jak rosliny się rozrosną i zadomowią efekt będzie spotęgowany, ale już jest pięknie, szcun za włożoną pracę pomimo wszelkich przeciwności

-
- 1000p
Aga2016 pisze:Patrzę na Twoje pashminki już kolejny raz i nie mogę oczu oderwać są pięknekupiłaś duże sadzonki
nie jestem znawcą w tym temacie ale jak podglądam zdjęcia z forum to te róże u wszystkich wyglądają obłędnie. Nie mam ręki do róż
ale chyba się skuszę na tę ślicznotkę
![]()
Warto się skusić na pewno będziesz nią zachwycona

Kochana pracy u mnie jeszcze od groma i daleka droga żeby osiągnąć piękne efekty, ale i tak cieszę się z tego co już mamsweetdaisy pisze:Anita, wchodzę i widzę wielkie łaaałOj naprawę sporo się u Ciebie zmieniło odkąd zaczęłaś tworzyć z pasją swój ogród. Konsekwentnie dążysz do celu i widać już piękne tego efekty
![]()
Wiadomo, że jak rosliny się rozrosną i zadomowią efekt będzie spotęgowany, ale już jest pięknie, szcun za włożoną pracę pomimo wszelkich przeciwności![]()

- ewelkacha88
- Od: 22 maja 2013, o 17:54
Witaj
. Śliczna ta Pashmina i kto wie czy się nie skuszę
. Rozchodniki bardzo ładne a to z dużą ilością pąków to lilia ??? 

- iwwa
- Od: 27 sty 2013, o 18:46
Anitko, świetnie skomponowałaś rabaty ! Jak Ci wszystko porosło od zeszłego roku
I będzie z roku na rok jeszcze ładniej i więcej, super !
Róże masz urocze, te najbardziej nęcące , lubiane przez Forumki
. Pieknie Ci kwitną
Widzę, że ogród tworzy się z pasją i ze smakiem, super, będę relaksować się wpadając do Twojego ogrodu....

Róże masz urocze, te najbardziej nęcące , lubiane przez Forumki

wątek aktualny Ogródek Asi- cz 3
-
- Od: 8 lut 2012, o 12:22
Pashminkę masz super, oj jak ci jej zazdroszczę. Będzie kolejną różą którą kupię
Tylko przydałaby mi się podpowiedź, gdzie posadzić
No chyba że trzymać w donicy...