Ogród ciągle w budowie 2016

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
zbyszek50
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 gru 2009, o 15:40
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród ciągle w budowie 2016

Post »

Widzę u Ciebie lwie paszcze, jeszcze w ubiegłym roku miałem je w ogrodzie ale niestety znikły. ;:174 ;:174 ;:174
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Kasiu a czym pryskasz Tentela? Duże ma kwiaty?
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Kasiu jak może się sąsiadowi źle kojarzyć zapach jaśminu. :shock: Róża pnąca z powojnikiem i tak pięknie wygląda. ;:oj Petunie wyhodowałaś śliczne, same rarytasy. ;:138 Żółty złocień, to ulubiony kwiat mojej mamy, rośnie w każdym wolnym miejscu, jest piękny. ;:108
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Zapach jaśminu źle się kojarzy wielu osobom. ;:108
Ja bardzo go lubię, ;:333 a mój M wręcz nie znosi, ;:185 dlatego nie ma tej rośliny na mojej działce. ;:131
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
vimen
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 11 sty 2015, o 16:21

Post »

Iza a ja sie zastanawiałam czy swojego nie przesadzić do donicy, ale skoro mówisz, ze nie warto, to niech się płoży tam gdzie jest :D

Marysiu na razie to tylko jeden floks i jedna hortensja - obawiam się, ze na tej jednej hortensji w tym roku się skończy... Niestety za ciepło u mnie nie jest - w tym roku sporo roślin mi wymarzło.

Ewo dziękuję ;:180 Jedne powojniki kwitną ładnie, inne kapryszą - one tak mają. Moje martagony też nie wszystkie zakwitły - może w przyszłym roku pokażą na co je stać :D

Lucynko - na razie tylko po jednym przedstawicielu tych gatunków :D Ostatnio na forum jest moda na sprawdzanie czujności innych forumowiczów, a mi akurat zabrakło zdjęcia do pary ;:306 To miniaturowa różyczka marketowa - ładnie przeziomowala w przeciwieństwie do swoich dwóch koleżanek obok rosnacych, które padły.

Sylwio wystarczyło pare słonecznych dni, a przede wszystkim kilka ciepłych nocy i wszystko ruszyło z kopyta :D

Zbyszku ja za to bezskutecznie próbowałam lwie paszcze zasiać u siebie w ogrodzie. Dopiero jak zrobiłam w domu rozsadę i w ogrodzie posadziłam sadzonki to zaczeły same sie rozsiewać. A jak sie same rozsiewają to rosną :D Mam w tym roku ogromną ilość siewek - konkurują z makami o panowanie w ogrodzie. I pewnie wygrają, bo maki systematycznie wyrywam, kiedy zaczynają przeszkadzać innym roślinom.

Małgosiu pryskam nadmanganianem potasu, teraz robiłam opryski miedzianem to się też załapał, a niedługo przechodzę na mleko. Kwiaty ma niewielkie - jakieś 5-6 cm. Ale za to dużo. Z tym ze to jego pierwszy sezon, więc w przyszłym roku powinien mieć większe - pewnie takie jak Błękitny Anioł.

Soniu ludzie różnie na zapachy reagują. Moja mam nie znosi zielonego jabłuszka, ja nie mogę przejść kolo takiej jednej tawułki, bo mi się niedobrze robi, a inni mają mdłości przy jasminie... Miałam przesadzać tego powojnika, ale kiedy zakwitł, stwierdziliśmy, ze się nieźle tam komponuje, więc zostaje ;:108 Żółtego złocienie kupiłam na wiosnę, zapomniałam i teraz miałam niespodziankę kiedy zakwitł :D

Lucynko przykro mi - na większej działce znalazłabyś jakiś kącik dla jaśminu, gdzie by eM nie docierał, ale na RODzie się nie da, bo zapach byłby na całą działkę.

To jeszcze kilka zdjeć z ostatniego weekendu - jeszcze goździki i na razie nieliczne dalie.

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Dorota71
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2011, o 14:15
Kontakt:

Post »

Jejku ile dalii już Ci kwitnie. ;:oj
I goździki jaki ładny kolor mają. ;:138
Pozdrawiam cieplutko -Dorota
Zapraszam serdecznie- Spis moich wątków.
Aktualne: Ogród Dom Hobby
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Czy te goździki na pierwszym zdjęciu są wieloletnie? Kupiłam sobie takie, ale mi zmarniały po zimie ;:145 A tak strasznie mi się podobają ;:173 Dalie ci bardzo szybko kwitną, a jakie piękne ;:215
Awatar użytkownika
alicjad31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lip 2013, o 20:38

Post »

Kasiu kwitnących dalii coraz więcej u Ciebie ;:333 goździki pachnące i piękne .
Pozdrawiam ;:167
Pozdrawiam Alicja
vimen
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Dziewczyny goździki jak najbardziej wieloletnie - mam dwie kępki Coconut: jedną zeszłoroczną, a drugą sprzed dwóch lat i zimują bez problemu. A dalie mnie w tym roku zaskoczyły - mimo że są jeszcze małe, to już kwitną; o wiele wcześniej niż w zeszłym roku. Jako pierwsze zakwitły nowości w moim ogrodzie - jak widać chcę się modelki pokazać :D

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
kasia100780
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 lip 2014, o 16:39

Post »

Piękne lilie.
Ile cebul matrixa tam masz?
vimen
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Kasiu w zeszłym roku wiosną posadziłam 3 cebule. W tym roku było 6 łodyg i wszystkie zakwitły, więc wnioskuję, ze się podzieliły i jest 6, ale nie zaglądałam :D One są niskie, ale przez to bardzo fajnie się prezentują w donicy.
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

"Nieliczne dalie" powiadasz... ;:306
Mnie po jednym kwiatku pokazały dwie z moich licznych sześciu i też się cieszę. ;:306 ;:306
Ogrom lilii też już masz do podziwiania. ;:138 ;:138 Śliczności. ;:215
Awatar użytkownika
kasia100780
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 lip 2014, o 16:39

Post »

vimen pisze:Kasiu w zeszłym roku wiosną posadziłam 3 cebule. W tym roku było 6 łodyg i wszystkie zakwitły, więc wnioskuję, ze się podzieliły i jest 6, ale nie zaglądałam :D One są niskie, ale przez to bardzo fajnie się prezentują w donicy.
Super wyglądają. Na jesieni się rozejrze :D
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jakie piękne ;:oj Lollypop też sadziłam wiosną, ciekawe czy zakwitnie ;:65
A powiedz mi czy ta św. Józefa rośnie bardzo wysoka? Kiedyś na Mazurach widziałam pełny ogród lilii wysokich może na 2 m, obsypanych kwiatami, przeogromne kiście... Do tej pory pamiętam ten widok, a nie wiem jakie to były, żeby też sobie kupić ;:145
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21

Post »

Kasiu, ty już Dalie podziwiasz ;:oj matko jedyna, teraz poważnie wątpię czy doczekam się żeby moje zakwitły.. są zdecydowanie w dalekim ogonie :;230
Liliowe piękności ;:167
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”