Alu to solarny żółwik?, świeci czy gwizda? a deszczyku życzę bez szkód oczywiście lilie już tak ładnie kwitną, moje jeszcze w głębokich pączkach, poczekam na kwitnienie
Gieniu witaj.
Ja kalie w tym roku późno wsadzałam do doniczek.Niektóre mają już pączki kwiatowe. Twoje mam oznaczone i takie liście bez kropek też są. Muszę jednak jeszcze troszkę poczekać na kwiaty. . Są na oku, podlewane z nawozem to liczę na ich kwitnienie.
Jeżówki śliczne ,taką żółtą też sobie zamówiłam
No i niebieska hortensja , ja swoja podlewałam co tydzień nawozem do niebieskich hortensji ale nie są aż takie niebieskie
Gieniu hortensje jeszcze nie są w pełni niebieskie. Kolorku dopiero nabierają .Ja im nic nie dawałam. Nawet nie dokarmiłam nawozem.
Jeżówek nie mam wszystkich.Coś mi z nich wyleciało. Ja zakwitną wszystkie to zrobię inwentaryzację i wtedy braki zamówię.Bardzo je lubię za długie ich kwitnienie.
Reniu witaj. Tak po 10 latach doczekałam się kwiatów na tulipanowcu. Aż je policzyłam.
Alu co to takiego?
A tulipanowiec prześliczny, ja mam kielichowca ale jeszcze młody, kiedy doczekam się kwiatów a ten Acontolimon ciekawy, pokażesz w pełnym rozkwicie
Witam.
Coś porobiłam,że fotek nie mogę przesłać. Może jutro się uda.
Reniu jak na duże drzewo to kwiatów ma mało, bo tylko 15. I to jeszcze na szczycie. Zle mu zrobić ładne fotki, bo liście zasłaniają. Z drugiej strony nie mam co narzekać, bo to jego pierwsze kwitnienie.
Iwonko to pluskwica lub jak kto woli świecznica. Dziś jej zrobiłam już w rozkwicie.
Kielichowca też mam i szybko zakwitł po posadzeniu.Teraz bym powiedziała ,że za szybko przyrasta.
Jak mi się uda to pokażę.