Moje zielone hobby
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 15 maja 2015, o 14:00
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Moje zielone hobby
Dziękuję Moniko widzisz tylko go podlewałam wodą i ze 2 razy podlałam go chyba nawozem do kwitnących w małym stężeniu. Nigdy nie trzymałam ich dłużej, bo myślałam, że jak zasycha to padł. Później dowiedziałam się, że one tak odpoczywają. W tym roku chciałam przeprowadzić eksperyment jak zaschnie. Jesienią miałam zamiar przesadzić go do nowej ziemi i jakby się obudził to trochę nawozić nawozem do kwitnących, ale jak widzisz nici z zamiarów skoro kwitnie to niech kwitnie. Natomiast kapturnicę to już miałam 2 lata temu, ale z marketu i mi szybko padła. Tą kupiłam od faceta gdzieś na targach, który hoduje profesjonalnie ten typ roślin. Niby kapturnicę nie są trudne w uprawie, ale zobaczymy jak pójdzie mi drugie podejście. Jak wytrzyma to najtrudniej będzie zimą 

- MindDecay
- 20p - Rozkręcam się...
- Od: 10 cze 2016, o 19:10
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Jeżeli kaptur nie jest z marketu to wystarczy go tylko podlewać destylką i wystawić na pełne słonce a będzie wszystko okey
Pozdrawiam serdecznie, Mateusz
Drapieżniki
Drapieżniki
-
MindDecay dziękuję
Dokładnie takie same dostałam rady odnośnie hodowli 

- ewa321
- Od: 5 lip 2014, o 17:13
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Aaa, to ten biały to 'ślubny bukiet'
No i co z tego, że nieodmianowy - jak taki śliczny ten odcień
Gdybyś ze 3 tygodnie temu zajrzała do Krakowa, miałabyś istny raj !!
W krakowskim OB była wystawa, chyba międzynarodowa nawet, wszelkich owadożerców i innych takich

No i co z tego, że nieodmianowy - jak taki śliczny ten odcień

Gdybyś ze 3 tygodnie temu zajrzała do Krakowa, miałabyś istny raj !!
W krakowskim OB była wystawa, chyba międzynarodowa nawet, wszelkich owadożerców i innych takich

Pozdrawiam i zapraszam
- Edyta 74
- Od: 6 sty 2009, o 16:58
Halinko, Twoje roślinki są śliczne i zadbane
Najbardziej podobają mi się fiołki i skrętniki
Cudny jest ten fiołeczek z zieloną falbanką

Najbardziej podobają mi się fiołki i skrętniki

Cudny jest ten fiołeczek z zieloną falbanką

- Renata1962
- 1000p
- Od: 24 lut 2011, o 16:44
Halinko ale obficie kwitnie Ci ten fiołek z zielona falbanką

- justus27
- Od: 18 mar 2009, o 18:54
O, jak ładnie kwitną.
Na bogato.
Gratuluję nowości - piękne są owadożery. Mnie nie lubią
Na bogato.
Gratuluję nowości - piękne są owadożery. Mnie nie lubią

Piękna kolekcja, jestem ciekawa jak się zadomowi roslinka owadożerna:) 

- Magdallena
- 1000p
- Od: 26 lis 2010, o 23:51
Ja też nie mam szczęścia do owadożernych, a u Ciebie widzę piękne okazy. Fiołki to istne cudeńka. Że też natura potrafi takie dzieła sztuki stworzyć 

- Anetta
- 1000p
- Od: 17 sie 2009, o 16:23
Widzę kolekcja się powiększa z dnia na dzień, sporo ładnych roślin kupiłaś.
A skrętnik Wawel i fiołek ...winter moon ślicznie kwitną.
Myślisz że doczekamy się kiedyś dzbanków na swoich dzbanecznikach? Czytałam że może być to w bardzo odległej przyszłości.
A skrętnik Wawel i fiołek ...winter moon ślicznie kwitną.
Myślisz że doczekamy się kiedyś dzbanków na swoich dzbanecznikach? Czytałam że może być to w bardzo odległej przyszłości.
-
Witam i pozdrawiam wszystkich miłych gości
Ewo dziękuję no taka wystawa owadożerów to ciekawa sprawa. Ja mam jakieś tam doświadczenie tylko z kilkoma roślinkami tego typu zawsze warto coś nowego zobaczyć.
Edytko ja też lubię fiołki i skrętniki a nawet chyba ostatnio bardziej skrętniki.
Renatko mnie też urzekł ten zielony fiołek. Ogólnie lubię kwiaty z tym odcieniem są rzadziej spotykane, ale piękne.
Justynko dziękuję
Ja zawsze wszystkie owadożery "mordowałam" przed zimą liczę, że w tym roku będzie lepiej.
Patrycjo póki co ostatni zakup ma się dobrze wypuścił parę zielonych łodyżek i już nawet tymi łapi różne stwory
Magdaleno ja też zadziwiam się nad tym pięknem przyrody to jak jakaś magia. Im jestem starsza tym bardziej doceniam piękno otaczającego świata
Anetko cieszą mnie Twoje pochwały. Wawel to chyba nr 1 u mnie kwitnie kilkoma bukietami naraz. Dzbanecznik u mnie w końcu zaszalał i ma dzbanuszek. Tylko nie stara roślinka a nowy boczny odrost. Tak się cieszę
Kupiłam mu nawet taki przezroczysty wysoki wazon i tam go włożyłam z keramzytem właśnie dziś a tu taka niespodzianka. Wcześniej też miał namoczony keramzyt, ale włożyłam jedną doniczkę w drugą i tam się osadzała woda może to ona spowodowała podniesienie wilgotności, bo sama podastawka z keramzytem nie zdała egzaminu i uparcie zasychały wszystkie pułapki.
Teraz czas na kolejne fotki moja duma kwitnące Hoye Javaica i Bella trochę niewyraźne zdjęcie, ale istotę oddaje.

Na koniec moja duma Dzbanecznik

Ewo dziękuję no taka wystawa owadożerów to ciekawa sprawa. Ja mam jakieś tam doświadczenie tylko z kilkoma roślinkami tego typu zawsze warto coś nowego zobaczyć.
Edytko ja też lubię fiołki i skrętniki a nawet chyba ostatnio bardziej skrętniki.
Renatko mnie też urzekł ten zielony fiołek. Ogólnie lubię kwiaty z tym odcieniem są rzadziej spotykane, ale piękne.
Justynko dziękuję

Patrycjo póki co ostatni zakup ma się dobrze wypuścił parę zielonych łodyżek i już nawet tymi łapi różne stwory

Magdaleno ja też zadziwiam się nad tym pięknem przyrody to jak jakaś magia. Im jestem starsza tym bardziej doceniam piękno otaczającego świata

Anetko cieszą mnie Twoje pochwały. Wawel to chyba nr 1 u mnie kwitnie kilkoma bukietami naraz. Dzbanecznik u mnie w końcu zaszalał i ma dzbanuszek. Tylko nie stara roślinka a nowy boczny odrost. Tak się cieszę

Teraz czas na kolejne fotki moja duma kwitnące Hoye Javaica i Bella trochę niewyraźne zdjęcie, ale istotę oddaje.

Na koniec moja duma Dzbanecznik

- Paulinaaa
- 1000p
- Od: 9 sty 2013, o 15:35
Piękne kwiatuszki 

- Anetta
- 1000p
- Od: 17 sie 2009, o 16:23
Gratuluję dzbanuszka! Zaprzeczyłaś wszelkim poglądom na temat że to trudna roślina w hodowli.
Kwitnące hoje też mnie zachwycają bo u mnie to rzadki widok.
Kwitnące hoje też mnie zachwycają bo u mnie to rzadki widok.
- ewa321
- Od: 5 lip 2014, o 17:13
No masz powody do dumy, jak najbardziej - i jak najbardziej powinnaś się trym chwalić
Śliczne kwitnienia

Śliczne kwitnienia

Pozdrawiam i zapraszam