Ogród Biedronki641cz.4

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2008, o 13:05
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ogród Biedronki641cz.4

Post »

Radość wielka z kwiatów tulipanowca :) Bordowy powojnik też piękny.
w domu i w ogrodzie, cz.2, cz.3, cz.4
pozdrawiam serdecznie, Mariola
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Alu dziękuję, miałam buka trikolor, ale oddałam siostrze, bo bałam się, że urośnie wielkie drzewo. Tulipanowiec cudny, jak pokazał pierwsze kwiaty, to już będziesz się nimi co roku cieszyć. ;:215 Hortensja szybko się zabieliła, śliczna. ;:oj U mnie też sucho, rośliny zwieszają liście, bo jeszcze dodatkowo okropnie wieje gorącym powietrzem. ;:202
Awatar użytkownika
stasia_ogrod
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2011, o 16:48
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Alu, u nas wiatr łamie drzewa ale świeci słońce i żadna kropla deszczu nie spadła a tak liczyłam na solidne lanie. ;:222
Gratuluje tulipanowca ;:63 ;:63 drzewo ogromne to i kwiatów na nim będzie dużo, najważniejsze, że kwitnąć zaczął. ;:215
Purpurea Plena Elegans jeszcze mi nie zakwitł, ale pąków ma dużo. Wierzba z różą tworzą wspaniały duet, mogły by tak cały sezon. :tan
slanka-flora
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 3 gru 2011, o 09:38

Post »

ALA,dołączam się do chwalących tulipanowca :!:
Masz tych ciekawostek sporo,gratulacje :!:
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Alu tulipanowiec piękny ;:215 , no więc popadało u Ciebie?
Awatar użytkownika
Biedronka641
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 cze 2012, o 17:17

Post »

Witam.
Kochani dziś mi popadało. Beczki napełniło. W deszczu przelewałam do wiader i trochę nałapałam deszczówki. Potem sadziłam to co nie dało się w te upały i suszę posadzić. Miejscami mi przelało,ale były też miejsca ,gdzie nadal sucho. Troszkę po grzmiało,wietrzysko poprzewracało doniczki. Dobre i to ,bo już ogłosiłabym klęskę w mym ogrodzie.

Iga podporę pod różę zrobił mi mąż. Może jutro zrobię jej zdjęcie spod róży.Niestety nie mam zdjęcia jej samej. Jest wykonana z rurek i prętów ze sobą pospawanych.

Mariola radość wczoraj była duża,bo jak dostrzegłam kwiaty zaraz zawołałam męża by zobaczył.Niestety dziś już po tej burzy dostrzegłam płatki kwiatów na ziemi. Coś zostało na drzewie jeszcze.

Soniu buk tricolor wcale szybko nie przyrasta. A kwiatów tulipanowca cieszyłam się jak dziecko z upragnionej zabawki. Drzewo duże a kwiatów mało. Żle im zrobić zdjęcie, bo są pozasłaniane przez liście.

Stasiu u mnie też chwilami wydawało się, że burza będzie nie wiadomo jaka. Trochę po grzmiało,ale bez strat. Jedynie co to obleciały kwiaty róży.Teraz liczę ,że co roku kwiatów będzie już tylko więcej. :tan

Sławku dziękuję. :wit

Iwonko to Ty mi go podesłałaś. :?: Dzięki.O jeszcze proszę. ;:196

A tak mam kolorowo na skalniaku po deszczu.

Obrazek

Obrazek

Zakwitła pierwsza jeżówka Marmolade

Obrazek

Lilia Regale

Obrazek

Trojeść bulwiasta

Obrazek

Tawułka

Obrazek

Obrazek

Już podjadłam parę malin.

Dziękuję za odwiedziny. Idę lulać, bo jutro muszę raniutko wstać. A dziś troszkę popracowałam i czuję kręgosłup.

Dobrej nocy. :wit
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

Maliny u mnie jeszcze nie myślą o dojrzewaniu , u mnie nie padało... Dzisiaj ma być przyjemne ciepełko więc będziemy ogrodowo się rozrywać ..Jedni z kosiarką /eM/ inni jakimś przyborędziem :) w ziemi grzebać/ja/będą , może podlewać trzeba będzie/wnuczka/ no i jakieś grillowanie na koniec /syn/a /synowej/ też zajęcie znajdziemy może chwastowanie... Miło będzie! :heja
Miłego dnia Alu!
:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Tak Alu to ja podesłałam, wiesz u mnie już podlało ładnie, więc teraz wyszukuje ogrody w których sucho i tam kieruje chmurki ;:306 , a tak poważnie, to tak mam, że martwię się o wszystko i wszystkich niestety ;:108 u nas wiatrów nie było, ale lało cały dzień, więc życzę jeszcze podlewania z nieba :wit
kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2008, o 13:05

Post »

Alu u mnie po nawałnicy posypały się płatki piwonii... i połamały ciężkie łodygi. Trampolina pokoziołkowała kilkanaście metrów, pokiereszowała się nieźle :( Przy okazji nadłamała gałęzie jodły koreańskiej, połamała wszystkie ostróżki i irysy :(
w domu i w ogrodzie, cz.2, cz.3, cz.4
pozdrawiam serdecznie, Mariola
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Alu niebieska hortensja już zachwyca, a co dalej. ;:oj Maruna to samosiejka. :?: Moje z parapetu nie myślą kwitnąć. Maliny już jesz. ;:152 Lilia szybko zakwitła. ;:215 U ciebie podlało, a u mnie tylko połamało trochę roślin w ogrodzie, a deszczu nic. ;:222
Awatar użytkownika
magry
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 wrz 2009, o 19:20

Post »

Nie potrafię jeżówkom dogodzić.Mam dwie i nawet nie wiem jakie.Nie giną i nie rosną.Teraz mają może 30 cm.Wiosną dostały obornika.Na brak
wody narzekać nie mogą i nic.
Pozdrawiam,Janek
Górki,pagórki i reszta.
Awatar użytkownika
stasia_ogrod
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2011, o 16:48

Post »

Skalniak wystrojony jak w Boże Ciało a jeżówka marzenie ;:138 ;:138 trojeść ma cudowny kolorek a zapach tej lilijki czuję przez monitor. ;:oj
Awatar użytkownika
Biedronka641
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 cze 2012, o 17:17

Post »

Maryniu ale Ty masz super. Zadania rozdysponowane i pewnie wykonane a potem fajnie jest usiąść i zasmakować troszkę przyjemności. ;:108 ;:108

Iwonko ślicznie dziękuje i pamiętaj jeszcze o mnie. Taki spokojny deszczyk to powinien padać codziennie.

Mariolu ja tak źle nie miałam,ale zapowiadało się nieciekawie.

Soniu Ty i tak masz często deszczyk.A pamiętam,że w zeszłym roku Ci go brakowało. ;:108 Hortensja niebieskości pokazuje,ale jeszcze do jej piękna troszkę zejdzie. Maruna jest z sadzonki.U mnie nie wysiewają się niektóre kwiaty.Nawet koło matecznej rozsypałam nasiona ,ale nic nie powschodziło. Są siewki inne i to w dużej ilości.

Janku jeżówki lubię za długie kwitnienie do samej jesieni. Wiem jedno lubią słonce, nawóz i usuwanie przekwitłych kwiatostanów na bieżąco. Są też dziwolągi, bo niektóre stoją jak zaklęte i nie przyrastają a nawet lubią zniknąć jak z serii Secret.. Nawet jak zginą to kupię ponownie. Trzeba też je odmładzać dzieląc je w maju.

Najlepiej rosną te zwykłe i nie odmianowe,bo nawet się wysiewają.

Stasiu masz racje.Ostatnio tak wygląda codziennie, bo już płatki opadają. M. ma cierpliwość i zbiera płateczki. :;230 Ja chciałam rozłożyć firankę i byłoby mniej zbierania. Lilie zaczynają kwitnienie. Jak zakwitną wszystkie to poczuje ich zapach .

Iga obiecałam wczoraj zrobić zdjęcie podpory,ale dwa razy mi poszedł post w kosmos.

Tak to wygląda.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Alu,nie mogę do Ciebie dotrzeć ,a tu tyle piękności kwitnie i jak zwykle szybko,u mnie te same rośliny daleko w tyle,hortensje niebieską masz cudowną i lilie takie piękne ,moje też zaczynają gdzie nie gdzie kwitnąć ,ale w niewielkich ilościach ,storczyki też mnie zauroczyły i tak długo ciągnie się ich kwitnienie,u mnie sucho bardzo nie ma żadnego deszczu,wczoraj i dzisiaj podlewałam i nie skończyłam ,bo musiałam jechać na imieniny do koleżanki i tak ciągle coś przekładam na jutro ;:306 ,pozdrawiam ;:196
evastyl
1000p
1000p
Od: 13 sie 2009, o 18:06

Post »

Ach te jeżówki ...muszę jednak sprawić sobie kilka ...brakuje mi ich koloru w ogrodzie ... wszystkie jakie miałam zginęły :(
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”