I dobrze, bo to jest to co mi nie wychodzi najlepiej. Chętnie pokibicuję.
To tylko to co się uchowało mimo złych warunków i braku opieki.Farel pisze:Widzę sporo materiału na skalniak
Dzięki coś tak kiedyś skiełkowałohen_s pisze:Dużo dobrego u Ciebie.
dziękuje.piasek pustyni pisze:Ja tu widzę sporo materiału do wysyłki !![]()
A serio - śliczności, astraki wzorowe
Wstawiam miniaturki po kliknięciu pójdą na większy format. Moim zdaniem tak jest bardziej przejrzyście.nolina pisze:Wszystko ładne ,ale dlaczego takie ,małe zdjęcia
Są proste w uprawie i im ma się mniej z nimi do czynienia tym lepiej. Dlatego wzorując się na patencie Sebastiana (Farel) użyłem czarnej agrowłókniny, żeby sobie ułatwić życie. Niestety na chwile obecną nie mam możliwości zabudować ładnie całości jakimś kamieniem więc jest prowizorka. Grunt że spełnia swoją funkcje.piasek pustyni pisze:Kaktusowy już nie zakątek, to prawdziwy kaktusowy raj. Las opuncji - piękny
Z tym rozgryzaniem to nie do końca masz racje, ale dzięki za miłe słowo. Temat mi zaszczepił kolega poznany na innym forum. W trakcie odwiedzin u kilku kolegów kaktusiarzy miałem możliwość pooglądać to i owo. I miałem okazje poczytać takie arcydzieła w temacie The Genera Pediocactus, Navajoa, Toumeya (Cactaceae) F. Hochstätter i The Genus Sclerocactus (Cactaceae) F. Hochstaetter english, german. Pożyczone mi przez kolegę kaktusiarza który je nabył. Danych personalnych nie podaje bo nie każdy może sobie reklamy życzyćejacek pisze:Mogłeś w tytule wątku umieścić jakieś słowo mrozaki itp , bo widzę , że w tym kierunku zmierzasz , było by wiadomo na co się ukierunkować wchodząc w Twój wątek . Chyba to dość modny kierunek w kaktusiarstwie . Szacun , że bazujesz na własnych wysiewach i rozgryzasz temat tych trudnych mrozaków![]()