I zdawać relację co jakiś czas

"Jerzy", a może to jest "prośba" rośliny, że woli rosnąć tak jak ma "zakodowane" w genach, bez znacznej interwencji z zewnątrzJerzyk pisze:Drzewko na koniec odwdzięczyło się i wypuściło pączek kwiatowy, niedługo zakwitnie.
 . Czekam na fotkę z rozkwitniętym pąkiem kwiatowym, zapowiada się bardzo ciekawy kolor i kształt płatków
 . Czekam na fotkę z rozkwitniętym pąkiem kwiatowym, zapowiada się bardzo ciekawy kolor i kształt płatków  . Jerzy - te białe plamki na liściach to plamy po oprysku "chemią" czy ślady po twardej wodzie ?
. Jerzy - te białe plamki na liściach to plamy po oprysku "chemią" czy ślady po twardej wodzie ?

zapomniałem o nich. Robiąc w tym roku "mały" porządek,  odnalazłem i przypomniałem sobie o sadzonkach, były w opłakanym stanie (wstawiam miniaturki fotek, jest ich kilkanaście opisujących całą historię), tak wyglądały, gdy je "znalazłem:
  zapomniałem o nich. Robiąc w tym roku "mały" porządek,  odnalazłem i przypomniałem sobie o sadzonkach, były w opłakanym stanie (wstawiam miniaturki fotek, jest ich kilkanaście opisujących całą historię), tak wyglądały, gdy je "znalazłem: 

"eksperymentu", mogę napisać; Adenium, to twarde rośliny, potrafiące walczyć o przetrwanie, a przyczyn upadków - strat roślin, należy doszukiwać się w błędach opiekunów
  "eksperymentu", mogę napisać; Adenium, to twarde rośliny, potrafiące walczyć o przetrwanie, a przyczyn upadków - strat roślin, należy doszukiwać się w błędach opiekunów   roślin. Wstawiłem tylko jedną dużą fotkę, żeby zbytnio nie "rozciągać" wpisu. Za jakiś czas pokażę roślinę jak wygląda z różnych stron,
  roślin. Wstawiłem tylko jedną dużą fotkę, żeby zbytnio nie "rozciągać" wpisu. Za jakiś czas pokażę roślinę jak wygląda z różnych stron,

. Białe Adenium ładnie kształtuje kaudex - "Jerzy" - zapewne "trochę" pomagasz roślinie w formowaniu kaudexu.
 . Białe Adenium ładnie kształtuje kaudex - "Jerzy" - zapewne "trochę" pomagasz roślinie w formowaniu kaudexu.

- Jerzy, faktycznie pięknie wybarwiony i "uformowany" kwiat, te falbanki na płatka są uroczeJerzyk pisze:Jedno z moich mini adenium zakwitło pięknym kwiatem.
Stoi razem z fioletowym, dobrze im razem.
 . Czy specjalnie tą roślinę formowałeś na takie "niskie" drzewko, czy tak rosła naturalnie ? Kwiat w kolorze fioletowym również ładny, na naszym Forum zapewne pokazujesz taki kwiat, jako pierwszy.
. Czy specjalnie tą roślinę formowałeś na takie "niskie" drzewko, czy tak rosła naturalnie ? Kwiat w kolorze fioletowym również ładny, na naszym Forum zapewne pokazujesz taki kwiat, jako pierwszy.

coś mi się stało z nowymi siewkami adenium. Czy ktoś z Was może wie co się z nimi stało i co powinnam z nimi zrobić, żeby je uratować? Ewentualnie, żeby pozostałym nie zaszkodzić... 10 roślinek jest w takim stanie.
 coś mi się stało z nowymi siewkami adenium. Czy ktoś z Was może wie co się z nimi stało i co powinnam z nimi zrobić, żeby je uratować? Ewentualnie, żeby pozostałym nie zaszkodzić... 10 roślinek jest w takim stanie.