Semper ładne rojnikowisko. Ja miałam jeszcze do tego roku obrzeża rabatki wyłożone kamieniami i w tych kamieniach rosły rojniki. Niestety ciągle wrastała mi trawa w te kamienie i w tym roku padła decyzja o przebudowie obrzeży. Jest ich może z 20m, ale rojnikowisko moje zostało wyrwane, kamienie podniesione. Robota jeszcze nie skończona, bo teraz brak mi czasu na prace ogrodowe. Żyję z ogrodnictwa i mam teraz trochę za dużo pracy. Zamierzam zrobić pod kamieniami taki wąski chodniczek z płaskich kamieni i troszkę wlać tam betonu, aby mi zielsko nie rosło. Dopiero na tym ułożę obrzeże. Spowoduje to jednak, że rojniki nie będa mogły rosnąć na zewnątrz obrzeża kamiennego, tylko wewnątrz rabatki, ale chyba w sumie to może tak być.
Z rabatek to została mi tylko "rabatka" posadzona przez moją córkę pod garażem. Wczoraj spadł na nią taki grad, że jak żyję to takiego nie przeżyłąm. Wstawiam zdjęcia rojników w gradzie. Ściana garażu trochę zatrzymywała ten grad, ale ogólnie to było tego strasznie dużo. Jest to zdjęcie bardziej gradu niż rojników, no ale musze wam pokazać:
Zdjęcia usunięte z hostingu,niewidoczne na forum
Więcej zd
jęć w późniejszym terminie. Może jutro. Wybiorę jakieś ciekawsze odmiany, bo 150 nie będę wstawiać

.