Różana wieś
- Reniak
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 6 cze 2009, o 13:53
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Różana wieś
Prawda Jadziu? A rośnie już 8lat, jeszcze takich kwiatów nie miał, dziwne, zobaczę jak zamówienie drugi ,obok rosnący.
- Reniak

- JAKUCH

- Od: 19 paź 2008, o 21:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Mój aparat też nie uznaje błękitów i zawsze mam kłopoty z takimi kwiatami.Najlepiej wychodzą w porze popołudniowej jak już nie ma słonka czasem ze wszystkich stron podchodzę ,żeby ująć w miarę prawdziwy kolor.Natomiast czerwienie są poprawne to samo z czystą bielą
- patkaza

- Od: 22 cze 2010, o 23:13
Opowieść o moim miejscu...cdnn
"Opowieści są jak ludzie z upływem czasu stają się coraz lepsze"pozdrawiam Aga
"Opowieści są jak ludzie z upływem czasu stają się coraz lepsze"pozdrawiam Aga
- Reniak

Czerwienie dla mnie są trudne, a drogiego porządnego aparatu nie kupię, to co mam musi mi wystarczyć.
Na razie pojedyncze kwiaty robię , bo pojedynczo kwitną, ale będę też robić całe krzaki , bo sama też lubię widzieć jak róża się rozrasta.
Na razie pojedyncze kwiaty robię , bo pojedynczo kwitną, ale będę też robić całe krzaki , bo sama też lubię widzieć jak róża się rozrasta.
- Beaby

- Od: 16 lut 2014, o 13:16
Reniu, jestem zupełnym laikiem jeśli chodzi o fotografię, ale poczytałam, że być może Twój aparat ma problem tylko z tym niebieskim kolorem. Sprawdź może jak robi czerwony....
Wyczytałam też aby spróbować tak jak Jadzia pisze, tzn. pstryknąć niebieskim czy fioletowym kwiatom zdjęcie bez słonka.
Mam ten sam aparat tylko duuuuuużo starszy model i mam olbrzymie kłopoty z czerwienią i pomarańczem. a niebieski mi ładniutki wychodzi.
I takie właśnie były opinie, ze albo czerwony albo niebieski szwankuje.....
Przy czym moje czerwone prawie nie nadają się do wglądu ale Twoje niebieskie fiolety i fiolety niebieskie są bardzo ładne
Więc i tak jesteś w tej lepszej sytuacji 
Wyczytałam też aby spróbować tak jak Jadzia pisze, tzn. pstryknąć niebieskim czy fioletowym kwiatom zdjęcie bez słonka.
Mam ten sam aparat tylko duuuuuużo starszy model i mam olbrzymie kłopoty z czerwienią i pomarańczem. a niebieski mi ładniutki wychodzi.
I takie właśnie były opinie, ze albo czerwony albo niebieski szwankuje.....
Przy czym moje czerwone prawie nie nadają się do wglądu ale Twoje niebieskie fiolety i fiolety niebieskie są bardzo ładne
- JAKUCH

Mój aparat też jest stary ma już 7 lat to Panasonic .Makro robi dobrze lecz krajobraz się zlewa, a chciałabym taki ,żeby zrobił mi piękne krajobrazowe zdjęcie
- Reniak

- JAKUCH

Reniu z pewnością masz mnóstwo historycznych róż one tak cudnie pachną
- Reniak

Jadziu , nie mam ich tyle ile bym chciala
,
A jeśli chodzi jeszcze o Morden Blush to podobno najładniejsza z kanadyjek, dobrze bo nie będę jej nawet kopca robić.
Basiu dla Ciebie White Meidiland

Ta zima dała w kość moim różom i ona też trochę podmarzła,no i kilka pędów musiałam jej wyciąć bo nie szło przejść, dodam że nie robię jej kopczyka na zimę.
I jeszcze obiecana Heritage, porównaj sobie

A jeśli chodzi jeszcze o Morden Blush to podobno najładniejsza z kanadyjek, dobrze bo nie będę jej nawet kopca robić.
Basiu dla Ciebie White Meidiland

Ta zima dała w kość moim różom i ona też trochę podmarzła,no i kilka pędów musiałam jej wyciąć bo nie szło przejść, dodam że nie robię jej kopczyka na zimę.
I jeszcze obiecana Heritage, porównaj sobie

- apus

- Od: 26 kwie 2007, o 21:57
White Meidiland cudowny
i tak jak mój...
Co dzień jest piękniejsza! I takie duże kwiaty! Kupiłam ją w ubiegłym roku kwitła słabo, bo to było już końcem czerwca a wiadomo jakie lato było...
Heritage faktycznie inna....
Zobaczę co dalej...
Co dzień jest piękniejsza! I takie duże kwiaty! Kupiłam ją w ubiegłym roku kwitła słabo, bo to było już końcem czerwca a wiadomo jakie lato było...
Heritage faktycznie inna....
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
viewtopic.php?f=2&t=117468
- JAKUCH

Rzeczywiście White Meidiland cudowna i taka zapaczkowana 
- IzabelaS
- 500p

- Od: 15 cze 2010, o 23:21
Dzień dobry, Reniu, w różanej wsi. Kiedyś byłam u Ciebie, pamiętam pierwsze widoki, potem nie zaglądałam, aż do dzisiaj. jestem zauroczona - siedliskiem , domem, stodołą z przyległościami i całym ogrodem. To są moje klimaty, bardzo mi się podoba Twoje "obejście". Pięknie ukwiecone, cudowne róże i tyle o nich wiadomości. Widać, ze je kochasz, piszesz o nich, jak o kimś bliskim. Pięknie, jeszcze raz pięknie. Będę często z wizytą.
- dorotka350
- -Moderator Forum-.

- Od: 26 maja 2014, o 20:18
Reniu White Meidiland jest po prostu cudna
Gdzieś wcześniej pisałaś o zmienności Gruss an Aachen. I ja zauważyłam, że z niej taki kameleon. Ona chyba w zależności od pogody różnie wybarwia kwiaty. Raz są bardziej różowe, innym razem prawie białe. W sumie to nawet mi się to podoba, bo za każdym razem mam inną różę
Gdyby jeszcze kwiaty były bardziej trwałe...
Gdzieś wcześniej pisałaś o zmienności Gruss an Aachen. I ja zauważyłam, że z niej taki kameleon. Ona chyba w zależności od pogody różnie wybarwia kwiaty. Raz są bardziej różowe, innym razem prawie białe. W sumie to nawet mi się to podoba, bo za każdym razem mam inną różę
- Beaby

- Od: 16 lut 2014, o 13:16
Reniu, jest szansa, ze w tym roku zakwitnie hortensja od Ciebie. Musiałam ją jednak mocno przyciąć bo nie chciała rosnąć - wręcz stała w miejscu wzrostowo .... Teraz jest ładnie rozkrzewiona i może ucieszy mnie jakimś chociaż jednym kwiatem.
Najważniejsze, że się przyjęła.
Najważniejsze, że się przyjęła.