Moje kwiatuszki

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
Zablokowany
Awatar użytkownika
wwwiola
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 sie 2007, o 08:18
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

marzena 63 pisze:Dzisiaj chciałam się pochwalić swoją mandarynką która zakwitła po raz dugi.Na drzewku wiszą jeszcze nie dojrzałe owoce.
Obrazek
Gałązki już uginają się pod ciężarem mandarynek

Obrazek
Mandarynki, figi, banany, Ty w Polce mieszkasz :lol: :lol: :lol: .

Powiedz mi, jak wychodowałaś mandarynkę, nie mów, że z nasionka.

Normalnie wymiękam, jestem pod wrażeniem Twojego buszu, bo już taką ilość ogromnych roślin nie mozna nazwać inaczej.

Teraz dopiero widzę jakie to ja mam zaległości na forum.
Awatar użytkownika
Zenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 wrz 2007, o 20:35
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witaj Marzenko. Widzę nowy zakup..bardzo ładny. Ja też coś kupiłam, a i muszę ci się pochwalić.......czekam na listonosza. :lol: :lol:
Awatar użytkownika
Agnieszka_73
200p
200p
Od: 16 paź 2008, o 21:17

Post »

:D:D:D Taaa.. Marzenka z małpiego gaju chyba wróciła z tą mandarynką :D:D:D:D:D Mam nadzieję, że Cię nie uraziłam.
Zeniu, ciekawa jestem coś Ty tam wykupiła.. :)
To ja typ niepokorny :)
marzena 63
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 lip 2008, o 06:39

Post »

Agnieszko
no co ty?czemu miałabyś urazić? :shock: znam się na żartach ;:35
Wiolu
mandarynka i inne moje cytrusy kupione w OBI i Kauflandzie.Chyba mają u mnie jak w małpim gaju :wink: bo rosną jak szalone.Bananowiec puszcza 1 liścia na tydzień i co następny to większy.Busz to ja dopiero będę miała jak maluchy fiołkowe mi urosną.Pomyśl-45 listków x 3 sadzoneczki z każdego.Ilośc cytrusów to mała pesteczka w porównaniu do fiołków.A to jest Twoja wina ,bo ten wirus to przeszedł na mnie po obejrzeniu Twojego wątku i do tego przyniósł mi go kilka razy listonosz od Ciebie :twisted: ;:112 .Ale to nic jak zakwitną to ja chyba ze szczęścia zachoruję na "chorobę filipińską" ;:126
Zeniu
Twoja nowa zdobycz jest piękna :P
pozdrawiam Marzena
Spis moich linków
Awatar użytkownika
wwwiola
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Zrobisz dziury w ścianach zewnętrznych po całości, wstawisz w to okna, takie wielkie, na wszystkich ścianach półki i spoko na pewno się zmieszczą :lol: :lol: :lol:

Ja widziałam jakieś drzewko z cytryną czy mandarynką (z owocami) u siebie w ogrodniczym, ale cena była taka, że szok :cry: . Widno mają u Ciebie te madarynki?
marzena 63
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wiolu
ja juz wymyśliłam kwietniki na fiołki.Zdjęcia wzięłam z rosyjskiego forum fiołkowego i pokazałam mężowi.Teraz muszę wymyśleć jakąś kłótnię, :x żeby mi na przeprosiny zrobił taki kwietnik.Codziennie mu go pokazuję.Stwierdził że musiałby z 10 takich zrobić na moje fiołki. :P
No ale ja jestem cierpliwa może na gwiazdkę pod choinkę dostanę?
pozdrawiam Marzena
Spis moich linków
marzena 63
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wiolu
mandarynki i cytryna stoją na parapecie w kuchni od zachodu,bananowiec,i figa w pokoju od południa.Na okno już się nie mieszczą.Stoją na podłodze.
pozdrawiam Marzena
Spis moich linków
Awatar użytkownika
wwwiola
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

To już blisko, potem walentynki, dzień kobiet, zawsze można obejść jakieś święto, którego nie ma :wink:
marzena 63
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Masz rację.Ja dzisiaj dostałam od koleżanki sadzonkę kwiatka z okazji "Dnia misia".Nie wiem co to za swięto :?: Ale jak w prezencie jest sadzoneczka kwiata to mogą być codziennie takie święta :P
pozdrawiam Marzena
Spis moich linków
Awatar użytkownika
Zenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 wrz 2007, o 20:35
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

marzena 63 pisze:Wiolu
ja już wymyśliłam kwietniki na fiołki.Zdjęcia wzięłam z rosyjskiego forum fiołkowego i pokazałam mężowi.Teraz muszę wymyśleć jakąś kłótnię, :x żeby mi na przeprosiny zrobił taki kwietnik.Codziennie mu go pokazuję.Stwierdził że musiałby z 10 takich zrobić na moje fiołki. :P
No ale ja jestem cierpliwa może na gwiazdkę pod choinkę dostanę?
Z tą wymyśloną kłótnią u mnie działa. A dziś przydała by się prawdziwa. Oczekiwałam listonosza, ale potrzebowałam wyjść na godzinkę. M..stwierdził że nigdzie nie wychodzi, mogę spokojnie iść. Wracając, patrzę awizo w skrzynce. M...na pięć minut zszedł do piwnicy. :evil:
Awatar użytkownika
bayaga
500p
500p
Od: 4 lis 2008, o 23:02

Post »

hehe muszę wypróbować wersję z kłótnią ...dobre :lol: ja swojego prosiłam tydzień temu o stojak taki boczny z półeczkami właśnie na fiołki i małe doniczki ,do dzisiaj cisza....mówi ,że sobie listewki uszykował :evil: chyba zrobię "dym" i może wtedy zrobi :D
ale patent masz dobry Marzenko....
Pozdrawiam Aga, świrus kwietnikus maksimus :P
Zielona chatka Baby Yagi
Zagroda Baby Yagi
Carla-pwd
500p
500p
Od: 27 sie 2008, o 07:25

Post »

kurcze marzenko pokaż zdjecie tego kwietnika?? albo chocias zlinka do niego.. :) bo ja na sione będę mieć tych fiołeczków też znaczna ilość...

a u mnie kłótnia ma odwrotny skutek niż u was bo u mnie jest ".. taka mądra jesteś?? to sama sobie radź".. u mnie musi pomysł nabrać mocy prawnej :P ... wiec jak powiem mu teraz na jesień.. przypomne ze dwa razy w zimie.. to na wiosne będę go mieć :):P
marzena 63
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Carlo
oto zdjęcie kwietnika.(chyba mnie nikt nie ścignie za umieszczenie tego zdjęcia :? )Tylko że ja chcę trochę większy i na większą ilość doniczek.Podobny widziałam w OBI do kaktusów,ale był bardzo drogi bo z "kwasówki"
Obrazek
pozdrawiam Marzena
Spis moich linków
Carla-pwd
500p
500p
Od: 27 sie 2008, o 07:25

Post »

dzięki za zdjecie... choc nic mi ono nie mówi... jak on jest zdobiony;/
marzena 63
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Carlo
to jest prosta robota :? Parę drucików powyginać. :roll: Mój będzie miał więcej kółek na doniczki,tak usytuowanych żeby nie było widać doniczek tylko same kwiaty.Projekt już zrobiłam.
pozdrawiam Marzena
Spis moich linków
Zablokowany

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”