Ogród ciągle w budowie 2016

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2014, o 15:56
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ogród ciągle w budowie 2016

Post »

Uwielbiam bratki, śliczne . A jaki duży jaśminowiec :shock: piękny , musi pachnieć :lol:
Moje Arboretum
Część 8 - zapraszam Karolina
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Kasiu ale miałaś wycieczkę, ;:215 piękne rododendrony. Też ma arboretum niedaleko, cudne miejsca w czasie kwitnienia wiosennego. Oczywiście powojniki pięknie pokazałaś, porządnicka, :wink: wszystko opisane. ;:138 Piwonie nie chcą kwitnąć, bo w czasie zawiązywania pąków, susza była przecież straszna. Moje kupidynki też padły. ;:174 Jaśmin chyba jest obiektem westchnień okolicznych mieszkańców i spacerowiczów, przepiękny okaz. ;:oj
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Jaśminy pachną cudownie, cały ogród nimi nasiąka.
Moje jeszcze nie kwitną.
Niezła kolekcja bratków. ;:333
Grażyna.
kogro-linki
vimen
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 11 sty 2015, o 16:21

Post »

Oj pachnie Dorotko pachnie - i to z daleka ;:31

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Sylwio goździki brodate u mnie marne, ale chyba się trochę ich wysiało w zeszłym roku, więc moze sie poprawią w przyszłym roku. Moja mam je lubi, bo ja wolę pozostałe goździki. Maków mam w tym roku prawdziwą inwazję - usuwam jak zielsko. Część zostawiam póki nie przeszkadzają, ale niedługo i one zostaną usunięte. Paul Farges jest u mnie drugi rok - właśnie zaczyna kwitnienie, a pąków ma sporo. Zaskoczył mnie tylko tym, że nie rośnie w górę, a bardzo się rozkrzaczył. Dalii nie podpędzam, bo nie mam na to warunków. Ale strasznie malutkie te pączki, wiec okaże sie czy coś z nich wyjdzie.

Zbyszku to klasyczny stary jaśmin o pojedyńczych kwiatach. Ale za to zapach ma bajeczny ;:31

Karolka bratki rozsiewają się wszędzie - rosną w każdej dziurze. Niestety dziczeją i robią sie coraz mniejsze. Aktualnie moim faworytem jest ten żółty z delikatną fioletową obwódką ;:167 Jaśminowiec teraz wygląda pięknie, ale jak przekwitnie niestety już nie. A ja nie jestem w stanie nad nim zapanować, więc muszę go zredukować. W środku rośnie pełno klonów i chmielu, których nie mogę się pozbyć. Nawet cis tam gdzieś w środku siedzi...

Soniu dziękuję :D Wszystkiego nie mam opisanego, bo nie wszystko jestem w stanie zidentyfikować. Nawet powojniki, bo zdaje się, ze się w clematisie pomylili i źle zawieszki porobili, ale czekam do pełni kwitnienia, zeby zidentyfikować.
Większość lubi jaśmin, ale mój sąsiad akurat nie :lol:

Grażynko szkoda tylko, ze tak krótko. Mój przekwitnie, a Ty będziesz się cieszyła swoimi. Za to bratki cieszą prawie przez cały sezon :D

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Kielichowiec zawiązał jakieś owocniki - może będą nasiona :tan

Obrazek

A to ten dziwny clematis - ciekawe co z niego wyrośnie ;:88

Obrazek
Awatar użytkownika
alicjad31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lip 2013, o 20:38
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Kasiu masz musisz mieć bardzo pachnąco ;:333 mój jaśmin pachnie co drugi rok ;:202
Goździków też masz bardzo dużo .Ślicznie ;:333 .Pozdrawiam ;:167
Pozdrawiam Alicja
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28

Post »

Kasiu moja komelina też ma się super po zimie ;:138 Jaśmin również mam, nawet w dwóch miejscach, uwielbiam jego zapach ;:173 Lilie ci już kwitną? ;:oj Powojnik będzie cudny ;:333
Jurek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 kwie 2006, o 09:18

Post »

Jaką odmianę powojnika zamawiałaś? Ten na zdjęciu przypomina powojnika Sen-no-kaze.
vimen
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Alu ten Twój jaśmin to jakaś ciekawostka przyrodnicza :shock:

Małgosiu kommeliny będę teraz mieć gąszcz, bo myślałam, że nie da rady przezimować i nasiałam nowej. Lilia właściwie jedna, bo lilie złotogłów zawsze wcześniej kwitną. Mają drobne kwiatuszki, ale i tak są śliczne ;:167 Dzisiaj jadę na działkę i spodziewam sie jeszcze kilku lilii, bo pączki tydzień temu były już nabrzmiałe. A powojnik... moze i cudny, ale czemu nie taki jak chciałam... ;:224

Jurku w tym miejscu posadziłam trzy - Chalcedony, Lech Wałęsa i Tentel. Znaczniki oczywiście zdjęłam, ale wydaje mi się, że ten miał być Chalcedony. Ten ze zdjęcia żadnego z nich mi nie przypomina.
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28

Post »

Kasiu więc już się nie mogę doczekać nowych zdjęć ;:65 U mnie jeszcze zadna lilia nie kwitnie, więc z przyjemnościa bedę podziwiać u ciebie ;:108 Pomyłki w zakupach wkurzają, ale z czasem pokochasz go na pewno :wink: Pamiętam jak wkurzyłam się, gdy zamiast bordowej piwonii zakwitła mi blady róż, a teraz jestem nią zachwycona ;:108
vimen
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

No nie wiem Małgosiu - jakoś zupełnie do mnie ten powojnik nie trafia... Na liście chciejstw mam jeszcze ze 60 odmian, ale tego nigdy nawet nie rozważałam ;:185

Ale za to zakwitła pierwsza z moich królewien :tan

Obrazek

A druga już tuż tuż ;:65

Obrazek

Po raz pierwszy kwitnie jeżówka - tylko co ja za zaćmienie miałam, ze ją za krzakiem posadziłam? :?

Obrazek
Awatar użytkownika
alicjad31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lip 2013, o 20:38

Post »

Kasiu dalie u Ciebie kwitną ;:333 ;:333 moje ledwo co wyszły z ziemi długo mi przyjdzie czekać na kwiaty .
Pozdrawiam Alicja
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Kasiu ale kolorowy ogród już masz, dalie i jeżówka tak wcześnie. ;:oj Dlaczego sąsiadowi jaśmin się nie podoba. :shock:
vimen
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Alu moje też ledwie od ziemi odrosły, ale jakoś tak wcześnie w tym roku zaczynają. Małe krzaczki, a wiele już ma pąki. Niektóre dopiero z ziemi wychodzą zapóźnione.

Soniu dalie i mnie w tym roku zaskoczyły. Jeżówkę to mam jedną jedyną w zeszłym roku sadzoną i kwitnie po raz pierwszy, więc zupełnie nei wiem czy to wcześnie czy nie... Ale faktycznie coraz więcej kolorów w ogrodzie. Aczkolwiek feria barw to się zacznie jak dalie zaczną na całego i zakwitną jednoroczne ;:65
A sąsiadowi to się przede wszystkim zapach jaśminu nie podoba - mówi, ze mu się z cmentarzem kojarzy.

Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Kasiu jakoś te kwiaty bardzo Ci się spieszą :D Dalie, powojniki, martagony a nawet jeżówka ;:224
Bardzo spodobał mi się zestaw białych piwonii ;:167
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2009, o 22:32

Post »

A już chciałam wołać, żebyś w daliowym wątku się pochwaliła! ;:306
Ja mam kilka pąków, ale moje nie są takie wyrywne. Teraz jak podlało, a ja wcześniej wsypałam granulek nawozowych, pewnie ruszą z kopyta!
Powojniki piękne i tyle masz! Mój górski kwitł mizernie, nie było co pokazywać, a włoskie jeszcze nie zaczęły :(
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”