Tam gdzie róże tam i ja Annes 77 ...

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Tam gdzie róże tam i ja Annes 77 ...

Post »

Dziś od rana u mnie padał deszcz i bardzo dobrze,bo straszna susza była ;:124
Pierwsze róże jak LO,czy Agnes S oraz Princeese Aleksandra przekwitają,natomiast reszta szykuje się do kwitnienia ;:65

Jolu pokaz trwa,a ja już dwa dni nie byłam i tęsknię...dopiero w czwartek ma poprawić się pogoda...
Ostróżek planuję dokupić,dość dobrze u mnie rosną,więc tylko kupować ;:108
No własnie i co z tym zwieszaniem główek? Martwię się o te pąki ;:224 Pierwszy raz coś takiego zauważyłam...

Elwi u mnie zawsze wcześniej kwitną różyce,nie smutaj się i u Ciebie zacznie się spektakl,a ja będę u Ciebie jak najszybciej się da,by podziwiać i wzdychać...
Niektóre 8 letnie krzewy dość szybko po przycięciu wiosennym rosną w siłę i sama jestem zdziwiona w jakim tempie przyrastają kolejne pędy ;:oj

Jadziu ale mi miło...cudowny ogród,pewnie...w moich oczach taki jest,pomimo sporych niedociągnięć ;:224
Ale kocham każdy centymetr piachu,na którym stąpam ;:167
Jak tylko pojadę na działkę to zrobię to samo i powycinam z bólem zwiędnięte pąki...

Aneczko nie wiedziałam,że Jude the Obscure to poszukiwana odmiana i niedostępna w polskich szkółkach...ale chyba p.Kamila ją ma w swojej ofercie? To fakt...kwiaty i ten kolor ma niesamowite,złotawe...ech
Tak naprawdę i jedną i drugą polecam...CPM jest cudna i obficie kwitnie,a zapach już pisałam ma wspaniały...
5 razy w tygodniu na działce? No tak wiem...wskakujesz na rowerek i jesteś,a ja jednak auto muszę tarabanić po leśnych drogach...
Tego Ci zazdraszczam ;:oj
Ładnie określiłaś Pastellę,prawdziwy z niej Kopciuszek,przybrany w koronkową sukienkę ;:215
Edenki pędów jednak nie skracałam,bo zaczęła wypuszczać na całej długości pędy...to dobrze,że Twoja zaczęła wypuszczać od korzenia.
Ja mam podobnie z Gardiną,myślałam,że po zimie całkowicie mi zmarzła,a ona nie dość,że się zagęściła od dołu to ma już dużo pąków,co za wariatka ;:303

Filemon no niestety dziewczyny już dawno miały na nią chrapkę.Swego czasu zamówiłam ją w szkółce zagranicznej i tak oto rośnie u mnie i ma sporo pąków.Jednak ona z tych późniejszych...

Wiolu na razie młodziaki,ale po 3 latach to naprawdę spore krzaki budują,Gertrude to dla mnie zjawisko,pięknie się prezentuje z daleka.Coraz bardziej lubię większe róże,które mają taki klimat i jest jeszcze coś...nie trzeba schylać się i kłaść na trawę by powąchać,a można podziwiać z wysokości lamperii ;:306
Ostróżek mogłabym nasadzić więcej i tak też zrobię ;:333

Olu oby oglądanie na zdrowie wyszło i na pewno tak się stanie ;:215

Iwonko Anahe to nowość i jak na razie jestem obserwatorką,badam,zaglądam,spoglądam,pstrykam...na razie na plus i to duży ;:333
Z czasem większe odmiany urosną,a wtedy będziesz mogła swobodnie powąchać zapachy różane.
Czasem mam dość chwilami jak mam coś do zrobienia ponad moje siły,a akurat M nie ma,bo w pracy ...wtedy się zastanawiam,czy to ma sens? Nastolatki tez już nie chcą jeździć z mamcią na łono przyrody...następuje wtedy u mnie niepewność i nawet złość,że na pewne rzeczy już nie mam kontroli ;:303 Jednak.gdy tylko przechodzę przez furtkę do mojego,małego świata odpływam...ptaki jak one pięknie śpiewają jeden przez drugiego ;:167

Jadziu Charles A potrafi się rozhulać to fakt,ale u mnie na jesieni tak się zachowuje,teraz jest bardzo przystojny i grzeczny,oby tak dalej.Ma przecudowne kwiaty,naprawdę bardzo go lubię i szanuję oraz wybaczam tę jego pokraczność ;:306
Po stronie sąsiada zwiesza kwiaty Cardinal James G...

Madziu róże to moja wielka miłość i na pewno to widać na każdym kroku.Inne rośliny też lubię,ale te są na 1 miejscu,nigdy nie zawodzą,są romantyczne i mnogość odmian,to do mnie przemawia...
Kolejna kobietka co szuka Jude ...hmm czemu jest tak,że jak coś jest trudne do zdobycia to ja też tak mam?
Ja z kolei choruję na Olivię Rose,jak na złość nie ma jej żadna polska szkółka ;:185
LO na pewno się szybko rozrośnie,pamiętam,że u mnie nastąpiło to w 3 roku ...

Małgosiu tylko nie oczopląsu ;:130

Ostróżki w tym roku sprawiły,że wciąż je fotografuję,stworzyły fajny obrazek z kilku odcieni...

Obrazek

Jude the O rozwinięty ...ten kolorek przyciąga..

Obrazek

Charles Austin nawet zgrabny w tym roku...do czasu...

Obrazek
William Morris jednak wciąż ma wiotkie gałązki,ale może to i dobrze? Rośnie przy samym oczku,więc jak kwiat zagląda do oczka to nawet ciekawie to wygląda...

Obrazek

Savoy Hotel drugi rok u mnie i na razie zdania o nim jeszcze nie wyrobiłam,ale sam kwiat całkiem ....

Obrazek

Szerszy widoczek...z lewej Felicite P po prawej Mariatherese,ostróżki i szałwie,które uwielbiam ;:215

Obrazek

Bailando jeszcze w pąkach...zatem czekamy

Obrazek

Veichenblau daje czadu...

Obrazek

Hot Ch

Obrazek

Dieter Muller i pełne kwiaty to jego czar ...

Obrazek

Charles A

Obrazek

Czekam na debiut Madame Anisette

Obrazek

Młodziutka już druga Lavender Ice z jesieni...

Obrazek

Perennial Blue po lewej,z prawej Felicite,obydwie rożane potwory...

Obrazek
A oto kilka już lekko przekwitających kwiatów poszczególnych odmian...przedstawiam od lewej Summer Song,Novalis,Gertrude Jekyll,Charles Austin,Purple Lodge i Agnes S

Obrazek

Pozdrawiam wieczorową porą ...
Awatar użytkownika
Ola2310
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2015, o 13:37
Kontakt:

Post »

Aniu w jakim lesie ty masz tą działeczkę! Cudnie. Nie dziwię się że ptaki ładnie ci śpiewają. ;:108
Pokaz różany zrobiłaś piękny. Na koniec panienki pięknie przedstawione... ;:138
Nie martw się , moja młodzież też ma inne zajęcia niż przebywać z mamusią...W coraz więcej miejsc jeździmy sami...
Filemon24
1000p
1000p
Od: 1 sie 2014, o 14:59
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Jaki różany gąszcz ;:oj świetnie to wygląda, ostróżki pięknie komponują się z różami ;:167
Awatar użytkownika
tulipanka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 20 kwie 2007, o 12:37

Post »

Aniu, czy to zwieszanie główek u róż wygląda podobnie jak uwiąd u powojników ?
Miałam kiedyś coś takiego u hortensji. Więdły i zamierały mi całe pędy. To jakaś choroba, ale musiała bym poszperać żeby odnaleźć moje stare zapiski co to było.
Zanim zacznę szukać to potwierdź czy to podobne objawy jak piszę.

Działeczka cudnie Ci się zagęściła :D To już istny busz, piękny busz ;:167 Oby tylko pogoda była sprzyjająca i nasze panny kwitły jak najdłużej.
jol_ka
1000p
1000p
Od: 27 lip 2007, o 12:01

Post »

Aniu przepiękne to zdjęcie z szerszej perspektywy ;:215
Ostróżki masz nieźle wypasione, piękne kolorki.
Też nie sądziłam, że Jude the Obscure jest nie do kupienia, ja mam go z Floribundy. Z niecierpliwością czekama na pierwsze rozwinięte kwiaty (może dziś?), a tymczasem zachwycam się nim u Ciebie.

William Morris ma śliczną budowę kwiatu ;:167

Veilchenblau nieźle rozrośnięta, jak długo ją masz? Ja wiosną posadziłam mały krzaczek... i czekam...

Olivia Rose jest cudna, nie dziwię się, że masz na nią chęć ;:108
Pozdrawiam Jola
jo_linki
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21

Post »

Ania, fajne zestawienie ;:oj jak ja czekam na Jude de Obscure naoglądałam się jej zdjęć przed zamówieniem i teraz chucham na każdy pączek. Czy twoja też tak pomalutku przyrasta?

A co nie tak jest z Charles Austinem, ze piszesz "zgrabny do czasu"? Pytam z lekką obawą, bo w tym roku świętuję jego debiut na rabatach ;:224
Awatar użytkownika
Ann_85
1000p
1000p
Od: 26 mar 2010, o 14:00

Post »

Aniu, czy ten Charles http://rosarium.com.pl/produkt/charles to ten sam co Twój, Charles Austin? Zerknij proszę.

I też mnie interesuje dlaczego on zgrabny do czasu ;:218
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Piękne to zestawienie kolorystyczne takich cudnych różanych dam:)
Charles A też śliczna ;:108 ;:108
I te ostróżki, śliczne :)
Awatar użytkownika
Yollanda
500p
500p
Od: 23 maja 2014, o 14:34

Post »

Ależ piękna różanka pod lasem. Kwitną róże pokazowo.
Podobają mi się wszystkie angielki. Mają niesamowity wdzięk i elegancję. Jednak także rozmyślam o Dieter Muller i Agnes Schillinger.
Zrób fotki i napisz, proszę troszkę więcej o tych różycach. Kwiat 'Agnes Schillinger' największy ze wszystkich ułożonych na stole. Czy są na prawdę takie wielkie?
Zauważyłam u Ciebie 'Hot Chocolate', też mam tę różyczkę. Ma bardzo ładne, zdrowe, szmaragdowo- zielone, błyszczące liście i piękny kwiat w interesującym kasztanowym kolorze.
Uważam, że 'Hot Chocolate' zasługuje na wyjątkowo pozytywną uwagę, poproszę o więcej fotek tej różyczki.
Awatar użytkownika
sweetdaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2015, o 19:21

Post »

Zestawienie błękitów ostróżek faktycznie przyciąga wzrok ;:215
Róża hot chocolate pięknie wychodzi na zdjęciach. Widziałam ja w rzeczywistości i muszę powiedzieć że dla mnie ta akurat jest jedną z tych co bardziej fotogeniczna niż w realu wygląda.
U niektórych róż nie można złapać ich uroku na fotce, za to hot ch jest w tym the best ;:333
Ania różany busz u Ciebie robi piorunujące wrażenie ;:108
Pozdrawiam, Zuza
----------------------------
Słoneczny kawałek mojego miejsca na ziemi I, II, III
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

Anuś na początek wyzywanie: dlaczego tak rzadko pokazujesz szerszą perspektywę!? Czy Ty nie widzisz jak piękny masz szerszy kadr!? No zbrodnia! Aż kawą się zachłysnęłam gdy zobaczyłam różane potwory na kratkach! Sama tej wiosny zmajstrowałam dwie takie i marzę,by były tak zarośnięte jak Twoje. ;:65 Bajecznie! ;:180 Rewelacjnie! Tak samo szerszy widoczek z Felicite i ostróżkowy zakątek. Składam formalny wniosek, by w każdej Twojej sesji znalazło się choć jedno zdjęcie z szerszym ujęciem.
I naprawdę żal mi tyłek ściska że nie zdołałam upolować Jude. ;:145
Awatar użytkownika
Ann_85
1000p
1000p
Od: 26 mar 2010, o 14:00

Post »

aneczka1979 pisze: I naprawdę żal mi tyłek ściska że nie zdołałam upolować Jude. ;:145
Jest w ofercie Rosarium jako nowa odmiana :)
Awatar użytkownika
alexia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lut 2011, o 18:19
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

;:7 , byłam, podziwiałam, zdjęć doniczkowych nie znalazłam ;:24 .

;:100
https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 96&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

Ann_85 pisze:
aneczka1979 pisze: I naprawdę żal mi tyłek ściska że nie zdołałam upolować Jude. ;:145
Jest w ofercie Rosarium jako nowa odmiana :)
Nie ma! ;:145 A już zatliło mi się ciut nadziei w serduchu mym stęsknionym i rozmarzonym za Jude de Obscure... ;:145

Aniu zdjęcie w avatarku to jest a we wąteczku to nie łaska? Pani nie wie, że avatarek mam mini minaturki. Czekam. ;:65 ;:65 ;:65

Edit:

P.S. Cicho...cicho... pomyliłam szkółki... ja blondynka... ;:131 Jak sprawdzić czy ta róża jest u nich rzeczywiście na stanie i jak ją kupić??? Ratujcie!!!
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Aniu cudny ten widok różanki na tle lasu. ;:oj Savoy Hotel to następna róża która mnie zachwyca, ten kolor. ;:215 Ostróżki cię kochają, takie ogromne. :shock: Szałwie z różami jednak wspaniale się komponują. Muszę się chyba z nimi przeprosić, tylko te siewki. ;:218
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”