Zaczarowany Ogród IV
- iwona0042
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 15 lis 2011, o 10:13
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Zaczarowany Ogród IV
No właśnie, śliczne te koraliki ma 

- Zabeczka101059
- Od: 12 lis 2008, o 14:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Dorotko uśmiałam się z Twojej opowieści o policjancie
masz uroczy ogród
jak Ty to wszystko ogarniasz
pozdrawiam 

-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 31 lip 2014, o 21:16
Dorotko, jak cudnie róże spoglądają przez okno na pokoje.
Masz naprawdę piękny ogród.
Pracy w nim nie brakuje,
ale spacerek ścieżkami wśród kolorowych roślinek jest najmilszą zapłatą za włożony wysiłek. 

Masz naprawdę piękny ogród.

Pracy w nim nie brakuje,

Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
- Dorota71
- Od: 2 cze 2011, o 14:15
- Kontakt:
pela11, Elu, dziękuję za rady co do azalii. Właśnie takich będę szukać. I ślicznie dziękuję za dobre słowo dotyczące mojego ogrodu.
alicjad31, Alu, staram się, żeby mi miło w ogrodzie było.
A koty, faktycznie, swój charakterek mają.
Kitek wlazł a jakże, tylko zejść nie umiał.

sweetdaisy, Zuza, naprawdę cudny jest ten winnik. Ja jestem bardzo zadowolona, ze go mam.
Iwonka1, Iwonko, róże na domku szaleją. Poidełka robi się bardzo prosto. Mieszasz cement z woda i żwirkiem. Teraz w piaskownicy z piasku robisz jakby babki, tylko większe. Na to kładziesz folię. Na folii listki, jakie tam masz. A na listki delikatnie wykładasz cement. Tak, żeby nie wychodzić z cementem za listek. Czekasz z tydzień aż porządnie wyschnie i to już wszystko.
Ja zrobiłam kolejne. Będzie u nas kiermasz, zbieramy pieniążki na naszą wieś.

Beaby, Bea, też podobają mi się te liście. Taka fajna popierdułka do ogrodu.
iwona0042, Iwonko, winnik jest przepiękny cały rok!
Zabeczka101059, Dzidziu, jakoś ogarniam jeszcze ten mój ogród. Ale widzę, ze coraz bardziej wymyka się spod kontroli. To tez daje fajny efekt.
plocczanka, Lucynko, róże już mi prawie całkiem zarosły okna kuchenne. W kuchni ciemno przez cały dzień.

alicjad31, Alu, staram się, żeby mi miło w ogrodzie było.

Kitek wlazł a jakże, tylko zejść nie umiał.

sweetdaisy, Zuza, naprawdę cudny jest ten winnik. Ja jestem bardzo zadowolona, ze go mam.
Iwonka1, Iwonko, róże na domku szaleją. Poidełka robi się bardzo prosto. Mieszasz cement z woda i żwirkiem. Teraz w piaskownicy z piasku robisz jakby babki, tylko większe. Na to kładziesz folię. Na folii listki, jakie tam masz. A na listki delikatnie wykładasz cement. Tak, żeby nie wychodzić z cementem za listek. Czekasz z tydzień aż porządnie wyschnie i to już wszystko.
Ja zrobiłam kolejne. Będzie u nas kiermasz, zbieramy pieniążki na naszą wieś.

Beaby, Bea, też podobają mi się te liście. Taka fajna popierdułka do ogrodu.

iwona0042, Iwonko, winnik jest przepiękny cały rok!
Zabeczka101059, Dzidziu, jakoś ogarniam jeszcze ten mój ogród. Ale widzę, ze coraz bardziej wymyka się spod kontroli. To tez daje fajny efekt.

plocczanka, Lucynko, róże już mi prawie całkiem zarosły okna kuchenne. W kuchni ciemno przez cały dzień.

- takasobie
- Od: 1 mar 2009, o 22:32
Jesteś pracowita i pomysłowa! Te liście naprawdę są fajne i pasują do ogrodu! Ja nie lubię wszelakich ozdóbek, ale takie mi się bardzo podobają 

Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
- Dorota71
- Kontakt:
takasobie, Miłka, dziękuję.
Dzisiaj w końcu pada deszcz. Pomalutku, tak sobie siąpi. Oby jak najdłużej. Ogród już błagał o deszcz.
Wczoraj jak już miałam wracać do domu zachciało mi się robić pergolę pod dławisza. Pamiętacie jak wczesną wiosną ścięłam go prawie do pnia? Okazało się, ze zaczął rosnąć. Ale jak zaczął! Trzeba było szybko coś stawiać, bo bidulek zaczął się pokładać. Więc zamiast jechać do domu, zabraliśmy się za stawianie pergoli.
Krzywa jak diabli, bo niestety nie dało się przęseł prosto postawić. Trudno. Nikt z tego strzelał nie będzie. A jak komuś się nasza prowizorka nie podoba, to trudno. My tylko mamy nadzieję, że jak dławisz nadal będzie rósł w tym tempie, to szybko zasłoni te wszystkie krzywizny.
To teraz pokażę nasze straszydło.

Róże na oknach kuchennych szaleją.

Musicie mi uwierzyć na słowo, że tam pod róża jest okno.

Dzisiaj w końcu pada deszcz. Pomalutku, tak sobie siąpi. Oby jak najdłużej. Ogród już błagał o deszcz.
Wczoraj jak już miałam wracać do domu zachciało mi się robić pergolę pod dławisza. Pamiętacie jak wczesną wiosną ścięłam go prawie do pnia? Okazało się, ze zaczął rosnąć. Ale jak zaczął! Trzeba było szybko coś stawiać, bo bidulek zaczął się pokładać. Więc zamiast jechać do domu, zabraliśmy się za stawianie pergoli.
Krzywa jak diabli, bo niestety nie dało się przęseł prosto postawić. Trudno. Nikt z tego strzelał nie będzie. A jak komuś się nasza prowizorka nie podoba, to trudno. My tylko mamy nadzieję, że jak dławisz nadal będzie rósł w tym tempie, to szybko zasłoni te wszystkie krzywizny.
To teraz pokażę nasze straszydło.

Róże na oknach kuchennych szaleją.

Musicie mi uwierzyć na słowo, że tam pod róża jest okno.

- Aguss85
- Od: 21 lut 2016, o 18:34
Okno? Jakie okno??
Jaki widok fajny z tego okna jest

Jaki widok fajny z tego okna jest

"Przymierzyłam szczęście. Pasuje mi, będę nosić."
Zapraszam do mojego ogrodu Warzywnik we fiolecie
Agnieszka
Zapraszam do mojego ogrodu Warzywnik we fiolecie
Agnieszka
-
- Od: 10 wrz 2015, o 20:35
Róże okienne
Są pienne, to mogą być i okienne
A tego cementu to jak grubo? Liść się potem dobrze odkleja, czy się sam wykruszy? Napisz jeszcze, czy te z uszczelniaczem nie przeciekają?
Sorki, ale nigdy nie bawiłam się cementem, a ta liście są cudne i chciałabym sobie takie zrobić

A tego cementu to jak grubo? Liść się potem dobrze odkleja, czy się sam wykruszy? Napisz jeszcze, czy te z uszczelniaczem nie przeciekają?
Sorki, ale nigdy nie bawiłam się cementem, a ta liście są cudne i chciałabym sobie takie zrobić
- Dorota71
- Kontakt:
Aguss85, Aguś, widok z okna naprawdę świetny. I jaki zapach w kuchni, bo okno otwarte!
Iwonka1, Iwonko, cementu tak na centymetr, półtora. Musisz sama sprawdzić. Nie za dużo ale też niezbyt mało, żeby się nie połamały. Te z uszczelniaczem ładnie trzymają wodę. A liść sam pięknie odchodzi. W całości. Jak będę robiła następne (a pewnie będę robiła
) to zrobię zdjęcia w trakcie pracy. 
Iwonka1, Iwonko, cementu tak na centymetr, półtora. Musisz sama sprawdzić. Nie za dużo ale też niezbyt mało, żeby się nie połamały. Te z uszczelniaczem ładnie trzymają wodę. A liść sam pięknie odchodzi. W całości. Jak będę robiła następne (a pewnie będę robiła

-
- Od: 10 wrz 2015, o 20:35
To czekam na zdjęcia instruktażowe. Emowi już zapowiedziałam, że będę potrzebowała cementu 

-
- Od: 12 kwie 2012, o 18:56
Witaj Dorotko
. Ale Ci się róże rozszalały
. Po co okna jak takie widoki masz
.

- wielkakulka
- Od: 5 wrz 2012, o 12:25
Dorotko ten wierzbowy płotek pewnie już porósł listkami - możesz fotkę wrzucić, bo chodzi za mna coś podobnego, pliiiz.
- Shire
- Od: 3 kwie 2016, o 21:33
Dzień dobry, zaglądam z rewizytą i od razu mi się podoba kolejny dziki ogród i to od razu z akcentami artystycznymi
cudne te poidełka, gdybym miała więcej czasu...
W ciągu dwóch dni widzę po raz kolejny perłówkę wyniosłą. Jaka to piękna roślina. Pozdrawiam!

W ciągu dwóch dni widzę po raz kolejny perłówkę wyniosłą. Jaka to piękna roślina. Pozdrawiam!

- ewunia7
- Od: 1 lis 2012, o 15:31

Dorotka podziwiam Twoje fantastyczne pomysły na ogród

Podziwiam też rośliny, jakie masz w ogrodzie, szczególnie krzewy i drzewa.

- nifredil
- Od: 26 mar 2012, o 23:21
Dorotka, kapitalny pomysł z tymi betonowymi liśćmi
Muszę koniecznie eMowi pokazać i zapytać jak się na to zapatruje, ja jestem zachwycona
Podziwiałam ogromne rózyce oplatające dom i dopiero później doczytałam, ze tam pod tym wszystkim są jeszcze okna
istne szaleństwo
ale trzeba przyznać, ze czerwcowy poranek w takiej kuchni wygląda i pewnie pachnie obłędnie

Podziwiałam ogromne rózyce oplatające dom i dopiero później doczytałam, ze tam pod tym wszystkim są jeszcze okna