Czemu doba nie ma więcej godzin? Brakuje mi czasu na wszystko.Najchętniej siedziałabym na działce od samego rana do wieczora i wzdychała do moich różyczek...jaki wspaniały czas...Róże,ostróżki,jeżówki zawiązują pąki i liliowce też...
Mszyc nie zauważyłam,ale martwi mnie inna sprawa

Nie wiem jak u Was,ale u mnie niektóre róże mają część pąków tak jakby zwieszonych,zważonych.To wygląda jakby brakowało im wody,ale są systematycznie podlewane...czyżby to jakiś szkodnik to powoduje?
A tak poza tym zjawiskiem wszystko ok i jestem mega zadowolona z kwitnienia...
Ann85 to skrót dlatego nie mogłaś jej znaleźć

To Crown Princesse Margarethe
Wspaniała,zdrowa,cudnie pachnąca róża,po trzecim roku wspaniale się rozrosła i ma mnóstwo kwiatów
Iwonko Anahe już dziś rozwinęła swoje płatki,zapach cudowny bez dwóch zdań,pastelowe barwy,grube,aksamitne płatki,można się zakochać...Czekam na Twoją piękność i opinię...
Cafe pachnie cudnie

Koniecznie to sprawdź...Agnes S jest warta zachodu,dla mnie ma cudne kwiaty.Troszkę je zwiesza z powodu ciężaru,ale ja dam jej balkonik na następny rok...
Filemon Winter Lodge jest zdrową,późno kwitnącą różą,ma kremowe kwiaty i obficie kwitnie.
Jednak nie jest łatwo dostępna ,na próżno dziewczyny szukały jej w szkółkach nawet zagranicznych...
Teresko Anahe taka malutka,a ma duże kwiaty,jestem zaskoczona jakie ma trwałe kwiaty jak z wosku
Czekam z niecierpliwością na Twoją
Aneczko ja ciągle w biegu,dziękuję,że mnie wyręczyłaś i pomogłaś koleżance
Wpadłam wczoraj na dwie godzinki,z grubsza podlałam kolczatki i z powrotem,dopiero w wakacje będzie więcej czasu na działkę...
Teraz szkoła,bale,sukienki itd...zawrót głowy,potem wyjazd a po powrocie nareszcie będę miała więcej czasu ...
Na balkonie czeka do wymalowania skrzynka drewniana,w piwnicy koło niepomalowane...nie mogę nadążyć
CPM to wspaniała róża,kształt kwiatów,zapach i zdrowotność owej odmiany powoduje,że z powodzeniem każdy może się w niej zadurzyć.Jeszcze nie spotkałam się z negatywną opinią na jej temat.
Dzidziu tylko po dwie,trzy godzinki,dwa razy w tygodniu, a chciałoby się więcej
Będąc w domu ciągle o nich myślę,przed snem mam je pod powiekami,miłość trwa...jak tu ich nie kochać?
Mariatherese cudnie kwitnie
Gertrude J zachwyca nadal już drugi tydzień,zapach obłędny,a kolor kwiatów widać z daleka.Takie krzaczorki lubię najbardziej,bardzo reprezentacyjne,patrząc na nią szybciej bije mi serce

Do tego ostróżki ...
Leonardo da vinci niezawodna róża
Anahe

I z dzisiaj
Agnes S wciąż trzyma kwiaty...ogromne,cała w falbankach...
Ostróżki uwielbiam,kwitną wraz z różami ...
Szukałam białej ostróżki i jest jednak,ale z boku wyrosła nigdy nie sadzona błękitna piękność
Jude the Obscure
Pastella schowana w przywrotniku...
Sweet Juliet,mocno przycięta na wiosnę czaruje...
Sophie Renaissance...
William Morris uwielbia tulić się do hosty...
WS 2000
Hot Choco
Eden zachwyca od zawsze...
LO w promieniach słońca
Dieter Muller i zjawisko zwieszania pąków...
Red Leonardo
Crocus rose w tym roku ją zaczęłam podziwiać,w zeszłym szybko zachorowała...
Ostróżkowo i z tyłu Charles Austin
Miłego weekendu