Tam gdzie róże tam i ja Annes 77 ...

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Tam gdzie róże tam i ja Annes 77 ...

Post »

Aniu alez ja czekałam na ten czas u ciebie ;:173 Moje róze jeszcze ćwiczą mą cierpliwość, tylko dwie rozkwitły póki co... Szałwię muszkatałową kocham namiętnie, bo z nią nie idzie się nudzić - nie dość, że kwitnie baaardzo długo, to jeszcze przez cały ten czas ewoluuje ;:333
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Aniu :wit
co jedna to piękniejsza róza.
Mój Chippendale ;:167 tez nisko kwitnie. ;:173
Agnes Schilinger nie tylko ciebie oczarowuje,śliczna jest .Ten kwiat, kolor.Duży buduje krzaczorek ???
Aga2016
50p
50p
Od: 17 kwie 2016, o 19:41
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Aniu, "porcelanowe miseczki" jak nazwałaś swoją róże zachwycające ;:oj w jakim towarzystwie znajduje się ta piękność?
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

Już tyle róż Ci kwitnie ;:oj Nie dziwię się, że się nimi upajasz. Mnóstwo piękności. Hot Chocolate u mnie drobniutka, ma ledwo jeden pączek. Będę ją obserwować u Ciebie, bo jestem jej ciekawa. Znowu zapisuję chciejstwa, a przecież miejsca mam niewiele ;:224 Co wybrać? Tyle kusicielek
Awatar użytkownika
dorotka350
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 26 maja 2014, o 20:18

Post »

Aniu wreszcie doczekałyśmy się na kwitnienie naszych ukochanych różyczek :heja U Ciebie istny szał kwitnień i cała masa pąków ;:138

Masz Summer Song. Ciekawa jestem Twojej opinii na jej temat.
U mnie ta róża to najgorsza ze wszystkich Austinek ;:222 Trzeci sezon, a nadal pędy wiotkie, kwiaty wiszą w dół i nawet w półcieniu mają przypalone płatki. Jedno trzeba przyznać, że kolor ma nieziemski ;:224
Awatar użytkownika
Elwi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2013, o 19:38

Post »

Aniu, jak pięknie ;:170
Tyle róż już Ci kwitnie ;:oj U mnie nadal tylko Old Port i Alexandra of Kent :(
Też liczę na to, że kiedyś moja Agnes dorówna Twojej, chociaż... jak słaba sadzonka, to może się bujać kilka lat :evil: Agnes zachwyciła mnie właśnie taką budową kwiatów jak u Ciebie ;:167
Szałwia muszkatołowa cudna - nie znałam jej wcześniej (musiałam spytać wujka googla :wink: )
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Czerwiec ...wyczekiwany cały rok,chciałabym codziennie jeździć na działkę,ale to niewykonalne ;:222
Kilka dni temu byłam na działce,zapach róż już od wejścia mnie odurzył ;:170 Wczoraj troszkę popadało,więc nie musiałam latać z konewką i podlewać...

Wiolu ja też je lubię ,teraz będę zamawiała tę niską Deep Blue,ale to dopiero w lipcu...
Cardinal to mocarna róża,silna i oblepiona kwiatami,robi wrażenie jak zakwitnie ;:333 Twoja młodziak jeszcze?

Sabinko Stephanie to piękna,niska różyczka,posadzona na klombie z przodu.To ulubienica mojej mamci...
Myślę,że będziesz z niej zadowolona,kwitnie obficie i powtarza:)

Jadziu u mnie ślimaków na szczęście nie ma dużo i mam nadzieję,że nie wyjedzą mi szałwii ;:224
Munstead Wood chętnie bym dokupiła drugą...ach ten kolor i zapach...

Gabi z kilku sadzonek została jedna po zimie i tak się cieszę,że wreszcie zobaczę baldachy kwiatów ;:215
Miejsca trochę zajmuje to fakt,ale czego się nie robi dla takich ciekawych roślinek...

Jolu a przycinasz po kwitnieniu swojego Cardinala? Ja corocznie jak już się osypie cały przycinam dość solidnie.
Wtedy on wytwarza krótkopędy ...może to jest metoda?
Szałwia musztardowa kwitnie trzeci rok? Zbierasz z niej nasiona jesienią? Ja teraz zbiorę trochę,by znów ją wysiać,gdyba ta jedna mi zmarzła...Trzymam kciuki za Agnes,obyś zdążyła ją zobaczyć ;:333

Gosiu ja dopiero czekam na marketankę z wiosny...może już dziś pokazała kolorek?
Ale jestem ciekawa....

Olu Eden się rozkręca,ale jak już zakwitnie to długo trzyma kwiaty ;:215

Małgosiu oj jak ja czekam na tę szałwię,sama ją wyhodowałam z forumowych nasion i jestem taka dumna ;:333
Prawie płakałam jak po zimie zobaczyłam 3 kępy zgniłej szałwii ;:224

Aniu-anabuko Agnes to róża rabatowa,będę musiała ją przesadzić,powinna rosnąć na przodzie w punkcie reprezentacyjnym...

Aga królowa Szwecji rośnie obok Gartentraume i Mariatherese...

Iwonko oj tak upajam się i wdycham zapachy całą sobą ;:333 To piękny czas...
Hot Chocolate rozkręca się z roku na rok,Twoja też wyrośnie zobaczysz ;:215

Dorotko masa pąków...zaraz to wszystko wybuchnie,a ja będę latała z aparatem jak szalona ;:306
Tak...mam Summer Song...hmm no szczerze mówiąc nie jestem z niej zadowolona.Pokrój drapaka,liche,cienkie gałązki.
Trzymam ją tylko ze względu na piękne,pełne kwiaty o niespotykanym kolorze pomarańczu....
Dodatkowo późniejszym latem zaczyna chorować na plamistość...

Elwi coraz więcej róż zakwita,Agnes ma już wszystkie rozwinięte kwiaty,trzymam kciuki,by Twoja Cię zachwyciła ;:333
Szałwię wypatrzyłam u jednej forumki i tak się nią zauroczyłam,że postanowiłam wysiać nasiona i spróbować.
Nic tak nie cieszy jak własnoręcznie wyhodowana roślina ;:215

RU na pniu z ostróżkami...

Obrazek

The Wedgwood Rose

Obrazek

James G

Obrazek

MW

Obrazek

Anahe trzyma mnie w napięciu...

Obrazek

Dr.Jamain

Obrazek

Obrazek

F.Permantier

Obrazek

Obrazek

CPM

Obrazek

Perennial Blue

Obrazek

Charles de M

Obrazek

Cristata

Obrazek

Eyes For You

Obrazek

Purple Lodge i pierwszy kwiat ;:167

Obrazek

Obrazek

Wieczorkiem reszta kwitnących kolczatek....do wieczorka :wit
Awatar użytkownika
Ann_85
1000p
1000p
Od: 26 mar 2010, o 14:00

Post »

Annes 77 pisze:
CPM

Obrazek

Co to?! :shock: Nigdzie takiej nie widziałam - przecudowna... Ale nigdzie nie mogę jej wygooglać :?
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

Twoja Anahe już prawie, prawie....Jeszcze jednak chowa się wstydliwie :oops: Szybciej ją zobaczysz niż ja swoją, ale moja też bardzo się stara.
Cafe jeszcze nie wąchałam :oops: Nawet dzisiaj byłam na działce i miałam to zrobić, ale było tak zimno, że tylko szybko podlałam roślinki i zwiałam do domciu. Następnym razem padnę na trawnik i oddam się namiętnemu wąchaniu :;230
Agnes Schillinger mnie urzekła. Chyba muszę ją mieć ;:65 Jest warta mojego chciejstwa?
Filemon24
1000p
1000p
Od: 1 sie 2014, o 14:59

Post »

ależ u ciebie piękna ;:167 tyle róż ;:oj wypatrzyłam u ciebie róże winter lodge proszę napisz mi coś o niej warta zakupu? tak mało jest informacji o tej różyczce
Awatar użytkownika
inka52
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 lis 2009, o 11:54

Post »

Aniu u Ciebie też się zaczął pokaz , piękna The Wedgwood Rose , mam ją w planie , czekam na Twoją Anahe ;:3
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

Ann_85 pisze:
Annes 77 pisze:
CPM

Obrazek

Co to?! :shock: Nigdzie takiej nie widziałam - przecudowna... Ale nigdzie nie mogę jej wygooglać :?
Pozwolę sobie odpowiedzieć Ani za Anię, bo pewnie pierwsza Ania się bardzo niecierpliwi i chciałaby szczegółowo pogoglować tę ślicznotkę. A druga Ania pewnie leży i wącha swoje panienki.
Ta róża to Crown Princess Margarethe. notabene jak ja zaczynałam interesować się różami to też nie wiedziałam co te wszystkie "szyfry" tych różanych maniaczek oznaczają. :lol: Spokojnie Aniu, jeszcze trochę i Ty Aniu wsiąkniesz w te klimaty. ;:306

Aniuś czarują te Twoje panny. Sama teraz zastanawiam się dlaczego ja jeszcze nie mam wyżej wymienionej. Ty też ją pochwalisz? Napisz kilka słów o niej.
Moja PL ma pąki ale nawet nie pękają jeszcze. Podziwiam póki co u ciebie.
Anahe piękność. Czekam na kolejne jej zdjęcia.
Awatar użytkownika
Zabeczka101059
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 lis 2008, o 14:14

Post »

Aniu pewnie siedzisz na działce :D i się nie dziwię teraz zaczyna się najpiękniejsza pora dla naszych księżniczek :tan u Ciebie jak zwykle uroczo ;:138 ;:196
Pozdrawiam -Dzidzia
aktualny,
spis wątków,
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Czemu doba nie ma więcej godzin? Brakuje mi czasu na wszystko.Najchętniej siedziałabym na działce od samego rana do wieczora i wzdychała do moich różyczek...jaki wspaniały czas...Róże,ostróżki,jeżówki zawiązują pąki i liliowce też...
Mszyc nie zauważyłam,ale martwi mnie inna sprawa ;:222 Nie wiem jak u Was,ale u mnie niektóre róże mają część pąków tak jakby zwieszonych,zważonych.To wygląda jakby brakowało im wody,ale są systematycznie podlewane...czyżby to jakiś szkodnik to powoduje?
A tak poza tym zjawiskiem wszystko ok i jestem mega zadowolona z kwitnienia...

Ann85 to skrót dlatego nie mogłaś jej znaleźć ;:224 To Crown Princesse Margarethe ;:333
Wspaniała,zdrowa,cudnie pachnąca róża,po trzecim roku wspaniale się rozrosła i ma mnóstwo kwiatów ;:333

Iwonko Anahe już dziś rozwinęła swoje płatki,zapach cudowny bez dwóch zdań,pastelowe barwy,grube,aksamitne płatki,można się zakochać...Czekam na Twoją piękność i opinię...
Cafe pachnie cudnie ;:170 Koniecznie to sprawdź...Agnes S jest warta zachodu,dla mnie ma cudne kwiaty.Troszkę je zwiesza z powodu ciężaru,ale ja dam jej balkonik na następny rok...

Filemon Winter Lodge jest zdrową,późno kwitnącą różą,ma kremowe kwiaty i obficie kwitnie.
Jednak nie jest łatwo dostępna ,na próżno dziewczyny szukały jej w szkółkach nawet zagranicznych...

Teresko Anahe taka malutka,a ma duże kwiaty,jestem zaskoczona jakie ma trwałe kwiaty jak z wosku ;:333
Czekam z niecierpliwością na Twoją ;:65

Aneczko ja ciągle w biegu,dziękuję,że mnie wyręczyłaś i pomogłaś koleżance ;:333
Wpadłam wczoraj na dwie godzinki,z grubsza podlałam kolczatki i z powrotem,dopiero w wakacje będzie więcej czasu na działkę...
Teraz szkoła,bale,sukienki itd...zawrót głowy,potem wyjazd a po powrocie nareszcie będę miała więcej czasu ...
Na balkonie czeka do wymalowania skrzynka drewniana,w piwnicy koło niepomalowane...nie mogę nadążyć ;:224
CPM to wspaniała róża,kształt kwiatów,zapach i zdrowotność owej odmiany powoduje,że z powodzeniem każdy może się w niej zadurzyć.Jeszcze nie spotkałam się z negatywną opinią na jej temat.

Dzidziu tylko po dwie,trzy godzinki,dwa razy w tygodniu, a chciałoby się więcej ;:145

Będąc w domu ciągle o nich myślę,przed snem mam je pod powiekami,miłość trwa...jak tu ich nie kochać?

Mariatherese cudnie kwitnie ;:215

Obrazek

Gertrude J zachwyca nadal już drugi tydzień,zapach obłędny,a kolor kwiatów widać z daleka.Takie krzaczorki lubię najbardziej,bardzo reprezentacyjne,patrząc na nią szybciej bije mi serce ;:167 Do tego ostróżki ...

Obrazek

Leonardo da vinci niezawodna róża

Obrazek

Anahe ;:167

Obrazek
I z dzisiaj

Obrazek

Agnes S wciąż trzyma kwiaty...ogromne,cała w falbankach...

Obrazek

Ostróżki uwielbiam,kwitną wraz z różami ...

Obrazek

Obrazek

Szukałam białej ostróżki i jest jednak,ale z boku wyrosła nigdy nie sadzona błękitna piękność ;:167

Obrazek

Jude the Obscure

Obrazek

Pastella schowana w przywrotniku...

Obrazek

Sweet Juliet,mocno przycięta na wiosnę czaruje...

Obrazek

Sophie Renaissance...

Obrazek

William Morris uwielbia tulić się do hosty...

Obrazek

WS 2000

Obrazek

Hot Choco

Obrazek

Eden zachwyca od zawsze...

Obrazek

Obrazek

LO w promieniach słońca

Obrazek

Dieter Muller i zjawisko zwieszania pąków...

Obrazek

Red Leonardo

Obrazek

Crocus rose w tym roku ją zaczęłam podziwiać,w zeszłym szybko zachorowała...

Obrazek

Obrazek

Ostróżkowo i z tyłu Charles Austin

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Miłego weekendu ;:215
Awatar użytkownika
Gabriela
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 gru 2007, o 17:22

Post »

Aniu, czy ta Twoja Sophia R. jest taka jak na zdjęciu ?... ;:218 ... moja jest inna i to żółtek... chyba że aparat Ci tak zrobił...
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”