PEPSI - Gosiu, nie ma sprawy, ale szybciej się zbiorę do oderwania kawałków sadzonek, niż zbioru nasion, bo muszę je stamtąd zabrać. To moja najlepsza miejscówka i te panny za bardzo się rozrosły; po przesadzeniu na pewno schudną

. Problemem jest zrobienie paczki, bo przyjaciółce, jej rośliny, wysyłam od roku. Już u mnie zakwitły, a ja dalej "się modlę", jak tu się zabrać do pakowania. Moja niechęć

wywodzi się z mojej pierwszej pracy na poczcie, co nie zmienia faktu, że te rośliny nie są moje

. No nic, mam nadzieję, że sobie poradzę ze sobą i z paczką;:224 . Tylko mi nie pisz, że rezygnujesz, bo i tak wyślę. Za rzeleźniaka - wszystko

.
Buka mam najzwyklejszego w świecie, ale pięknie wyrósł i go lubię. Rośnie w miejscu, gdzie jego liście mi nie przeszkadzają, a poza tym, one odkwaszają glebę, bo są 'zasadowe'.
Próbowałam kiedyś posadzić 3 brzozy, tak jakoś to widziałam, ale nie dały rady na moim piachu

.
Jest ogromna brzoza u sąsiadki; można popatrzeć

.

Brunnery, te z białym, jakby się uwsteczniły, albo odchorowują tę zimę - nie zimę

Pień miłorzębu 'lubi' wypuszczać takie odnóżki, przy ziemi mam jeszcze trzy. Niestety muszę to poodcinać, bo zacznie rosnąć na wszystkie strony, a i tak zakrył już gałęziami sporą powierzchnię. Piszą o nim, że jest ażurowy, ale chyba u tych, co piszą

.

Wysiało się sporo czyśćca; może uda się zrobić trochę sadzonek, bo on po zimie wyglądał tragicznie
ewarm - masz rację Ewo, co miało paść, padło. Tylko, jak coś dokupuję, np. klony palmowe czerwone, to w następnym roku mam suche badyle. Do 3 x sztuka. Żółty przeżył i rośnie, a te 'pioruny' pusychały, chociaż rosły obok

. Nie, to nie

.
Nie mam za mało drzew, ale chciałam mieć niżej trochę koloru. Został mi wiąz i mały klonik.
Po wycięciu 3 dużych drzew, miałam posadzić 6 innych. Wybierałam niewielkie, ale drzewo, to drzewo

.

Zaczyna kwitnąć moja ulubiona 'dłuuga' róża:
Paul's Himalayan Musk, ale nie będzie mieć tak dużo kwiatów, jak w ub. roku. Za sucho było, poza tym wąż z wodą, nie zawsze tam docierał

.
Mój pomocnik
Burgund Iceberg
Sibelius

Wszystkie te bratki samosiewki mają tak intensywną barwę

.