Nasze 1500 m2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Nasze 1500 m2

Post »

Ale fajne te dzonki ;:333
Duzo, cudności u ciebie widzę, podziwiam.
Piękne odmiany clemków masz ;:167
I goździków rożnych dużo.Pięknie :D
Awatar użytkownika
Ola2310
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2015, o 13:37
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

Małgosiu dziękuję za piękne przedstawienie psiej rodzinki.... ;:173
Cudne małe mordeczki. Wzięłabym wszystkie.... ;:224
Ciekawe jakie będą duże. Mogłaś jeszcze mamusię pokazać... Na pewno dumna , trafiły jej się czworaczki... :;230
I jak tu potem oddać takie maluszki jak jeden piękniejszy od drugiego. Owieczce jakaś długa sierść się trafiła, piękna będzie. To po tatusiu może? ;:204
A w ogrodzie ślicznie. Moje , twoje bodziszki też zakwitają pomalutku...
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

A ja dzisiaj dwa dzwonki kupiłam sobie. ;:138
A tylko po truskawki poszłam na ryneczek.I już sroka zobaczyła i kupiła ;:7
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28

Post »

Iwonko bodziszki to według mnie bardzo wdzięczne roslinki, ja mam ich całkiem sporo :D Przykro mi, że i ty doświadczasz problemów z kręgosłupem, oby rehabilitacja pomogła ;:333
Aniu Ann większość moich rózyczek też jeszcze w pąkach. Moje bodziszki mają bardzo zróżnicowane pory kwitnienia, więc gdy jedne już dawno przekwitły inne mają dopiero pąki, w ten sposób mogę cieszyć się nimi dłużej :wink:
Ewuś trochę się tych bodziszków zgromadziło, zupełnie nie wiem jak :wink: Niektóre roślinki zdążyły się już porozrastać, że zajęły by już cały ogród, gdybym im na to pozwoliła... Ale w tym roku robiłam "przemeblowanie", więc większość mocno odmłodziłam :D
Soniu a moje iryski mnie mile zaskoczyły, większość przesadziłam wczesną wiosną i bałam się, że każą czekać na kwitnienie, a jednak zlitowały się nade mną i obdarzyły kwiatami :wink: Faktycznie len ma podobne kwiatki do bodziszków, dobrze że liście mają zupełnie inne.
Aniu anabuko kiedyś miałam takie zacięcie na dzwonki, że kupowałam każdy jaki wpadł mi w ręce ;:306 Jeszcze nie wszystkie kwitną. Dobrze, że sobie dzwonki sprawiłaś, to takie wdzięczne kwiatuszki :D Oj znam i ja to "tylko" ;:306 Ale jak tu się oprzeć ;:224 Klemki w tym roku jakieś kapryśne u mnie, ale kilka już się rehabilitują :wink:
Olu psia mama nie jest duża, więc pewnie większość psiaczków też do olbrzymów należeć nie będzie :wink: Jeden ma tylko dłuższe nogi od innych, więc może być wyższy. Owieczka ma naprawdę cudowną sierść, jest tak milutka jak kotek ;:173 Kusi mnie, żeby ją sobie wziąć, ale już mam swojego kudłacza i kota, więc trochę się obawiam... Cieszę się razem z tobą z bodziszków :D
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Więcej dzwonków :lol:
Obrazek Obrazek
Obrazek

I goździków :lol:
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Wiązówka błotna i wiesiołek
Obrazek Obrazek

Kolejna odsłona szałwii
Obrazek

Powojnik Daniel Deronda co roku był zdechlakiem, w tamtym roku przesadziłam go w inne miejsce za co odwdzięczył się takimi dwoma olbrzymami ;:138
Obrazek Obrazek

Moje ulubione róże Paris Chanel i Westerland ;:167
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Pnąca
Obrazek

Driakiew i macierzanka
Obrazek Obrazek

Ostróżki również bardzo lubię
Obrazek

Fotografowania piwonii nigdy nie mam dość? Są tak fotogeniczne :wink:
Obrazek Obrazek Obrazek

Firletka chalcedońska i gailardia powoli się rozkręcają
Obrazek Obrazek

Kto jeszcze kocha zapach jaśminu?
Obrazek

Żylistek Strawberry Fields i szorstki
Obrazek Obrazek
Obrazek

Jasnota
Obrazek

Aktinidia nabiera rumieńców :oops:
Obrazek

Hortensja pnąca co roku niezawodna
Obrazek

I niech mi ktoś powie, że nie warto dawać roślinkom szansy? Kolejny śpioch powojnik postanowił wreszcie się obudzić ;:224
Szkoda tylko, że po tym jak już kupiłam takiego samego w biedronie. Jeszcze tylko jeden? ;:65
Obrazek
Awatar użytkownika
ewarm
500p
500p
Od: 3 paź 2010, o 23:53
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

A to maleństwo kwitnące we fiolecie, to macierzanka?
Bardzo lubię astry, a już niebieskie to cudo.
Pozdrawiam.
ewa
Wyczekiwany ogród
Awatar użytkownika
Ann_85
1000p
1000p
Od: 26 mar 2010, o 14:00

Post »

Mój wiesiolek od Ciebie też ma już pączki ;:215
Daniel Deronda - też chcę, tylko gdzie?! ;:145
Za to na westerlanda mam już od dawna zarezerwowane miejsce, Twój jest piękny i tylko mnie zachęca, ze nie ma na co czekać ;:108 Chociaz chyba juz teraz lepiej byloby kupic te ostatnie 3 róże (ktore jest jeszcze szansa wcisnąć) na jesień. .. :roll:
Awatar użytkownika
iwek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 cze 2014, o 14:05

Post »

Małgosiu ależ piękności u Ciebie takie cudne masz powojniki chyba i ja skuszę się na nowy mam tylko zwykły nie znam jego nazwy i maleńki botaniczny cudny a u Ciebie tak pięknie rosną,że mnie nimi zaraziłaś ;:196 Gozdziki brodate uwielbiam za ich wytrzymałość i cudny zapach a wiesiołek taki niepozorny a jak zakwitnie w grupie daleko go widać :D
Pozdrawiam Iwona
Moje kwiatki
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ewuniu tak, to macierzanka cytrynowa, mam jeszcze trzy inne oprócz tej, bo bardzo mi się podobają te poduchy kwiatów :D Ja kiedyś nie lubiłam astrów, ale szybko się do nich przekonałam, gdy u mnie nie było już nic w ogrodzie kwitnącego, a u siostry całe kępy kolorowe ;:173 Szybciutko więc zaprosiłam je do swojego ogrodu ;:108
Aniu zawsze się gdzieś upchnie :wink: On na żywo jest o wiele piękniejszy ;:173 jego kwiat nie mieści mi się na dłoni, a to maleńka jednopędowa roślinka na razie... Gdy zobaczyłam go po raz pierwszy w ogrodach Hortulus jako dużą rozrosniętą roślinę szczęka opadła mi do samej ziemi :lol: Westerland jak najbardziej polecam, gdy zakwitnie na całego jest zjawiskowa, a zapach czuć z kilku metrów ;:173 Niby róże kupowane w donicach można sadzić cały sezon, ale te są droższe, natomiast jesienią można kupić z gołym korzeniem za kilka zł
Iwonko klemki u mnie w tym roku kiepsko, ale i tak nie wyobrażam sobie już ogrodu bez nich... I mimo, że wiosną odgrażałam się im, że już nigdy nie kupię wielkokwiatowych to wystarczy ich jeden kwiat, żeby cały foch minął :wink: Goździki brodate uwielbiałam od dziecka, mogłabym siedzieć i wąchać je godzinami ;:173 Wiesiołek w jednej wsi rośnie niemal w każdym ogrodzie, za kazdym razem gdy tam przejeżdżałam, chciałam sobie głowę ukręcić tak się przyglądałam na te żółciutkie kępy, musiałam mieć i u siebie :lol:
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

O właśnie takie dwa pierwsze dzwonki sobie kupiłam :D
Co ty chcesz, clemki,ślicznie wyglądają.
Róże śliczne.I oczywiście inne kwiatuchy, kolorki śliczne . ;:215
Awatar użytkownika
Ann_85
1000p
1000p
Od: 26 mar 2010, o 14:00

Post »

clem3 pisze: Aniu zawsze się gdzieś upchnie :wink:

No właśnie ja też wyznaję tę filozofię, ale nie wiem czy to nie błąd :;230
Spróbuję z tymi różami wytrzymać do jesieni, ale to ciężkie zadanie... ;:218
Awatar użytkownika
Ola2310
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2015, o 13:37
Kontakt:

Post »

Małgoś jak już masz dwa zwierzaki to jeden więcej nie zrobi ci różnicy... :;230
A tak serio , wszystko fajnie , ale to jest spory obowiązek.
Pięknie ci zakwitł powojnik. ;:138 Moje też reanimowane ,w tym roku szaleją. Dobrze zrobiłyśmy podejmując decyzję zmiany im miejsca w zeszłym roku!
Awatar użytkownika
slila1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 maja 2009, o 19:05

Post »

No, nareszcie jestem. Miałam do nadrobienia kilka stron, ale warto było. Odbyłam przemiły, poranny spacer po Twoich włościach. Szczeniaczki urocze. Masz sporo odmian goździków, czy to wszystko bylinowe? Bodziszki, dzwonki, różyczki, irysy i powojniki też zachwycają. Piwonie bardzo ładnie sfotografowane, masz rację, one są po prostu fotogeniczne.
Pozdrawiam Lidka "Jest mowa kwiatów tajemna i cicha". Wincenty Pol
Moje wątki.
Moja działka cz.9
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu anabuko to fajnie, te dzwonki naprawdę uroczo wyglądają na rabatach ;:333 Klemki może i śliczne, ale w tamtym roku było ich więcej, trzy które powinny już kwitnąć w najlepsze dopiero odbiły od ziemi. Ale nie marudzę, dobrze, że w ogóle przeżyły ;:138
Aniu Ann błąd czy nie błąd, grunt że roślinki rosną i cieszą oczy :lol: Zadanie ciężkie, ja też gdy już jakis pomysł wpadnie mi do głowy to chciałabym już zaraz ;:223
Olu no wiem, że to obowiązek, ale i ile przyjemności z takich zwierzaczków ;:108 A ta suczka jest taka cudna spokojna przylepka ;:167 Do końca nie byłam pewna, czy dobrze robię przesadzając go w największy upał, ale masz rację - to była dobra decyzja ;:333 Mój do tej pory jeszcze nigdy tak nie zakwitł ;:185
Lidziu bardzo mi miło, że fajnie ci się u mnie spacerowało ;:180 mam nadzieję, że em poczęstował cię kawą, bo ja odsypiałam zapracowany tydzień :oops: Goździki są bylinowe, rosną u mnie już kilka lat. Oczywiście oprócz brodatych, ale te z kolei ładnie się wysiewają, więc też są co roku. W tym roku dokupiłam jeszcze więcej, ale dopiero w praniu wyjdzie jakie one, bo sprzedawcy sami nie wiedzą :twisted:

A oto mili goście przedstawiam wam nowego członka rodzinki ? Dolly.
Obrazek Obrazek

Reakcja dotychczasowych mieszkańców była różna?

Hm? co ta pani znowu przywlokła do domu?...
Obrazek

Co to? Co to?
Obrazek

Praca w ogrodzie potrafi być taka męcząca
Obrazek

Po kąpieli nie ma to jak wtulić się w ciepły kocyk
Obrazek

Ja tam i tak wolę być ostrożny?
Obrazek

A teraz trochę ogrodu dla równowagi. Wstawiam zdjęcia póki mogę, bo wczoraj okazało się, że moje chodzenie po ogrodzie z aparatem babie za płotem też przeszkadza i chodziła po swoim podwórku i gadała o tym sama do siebie :shock: No cóż, wygląda na to, ze niektórym ludziom wszystko może przeszkadzać...

Paris Chanel ujawniła już swoje piękno
Obrazek

Pierwsza lilia ;:138
Obrazek

Czyściec wielkokwiatowy
Obrazek

Wiesiołek powoli zaczyna tworzyć skupisko
Obrazek

Tawuła japońska niedługo stworzy kwitnącą pianę
Obrazek

Penstemon
Obrazek

Trzykrotki też już zaczęły
Obrazek Obrazek

I trochę czystej bieli: wiązówka i goździk
Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
ewarm
500p
500p
Od: 3 paź 2010, o 23:53
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Cudowny mały piesio.
Napisz skąd to , czy to jakaś rasa, jaka płeć.
Róża Paris faktycznie bardzo mi się podoba, zapiszę sobie.
Penstemon nigdy u nie nie przetrwał zimy i odpuściłam sobie, a lubię drania
Pozdrawiam.
ewa
Wyczekiwany ogród
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”