Masz imponującą kolekcję orlików. Nie widzę jednak np. takiego
Aquilegia flabelata var pumila f. kurilensis. Powtarza z nasion. Jeśli Ci się podoba mogę przesłać nasiona.
Jakie zainteresowanie orlikami. No i dobrze, bo piękne są.
Zaczynają piwonie.
Inkarwilla
Bodziszek summer skies
Kozłówka dwuszyjkowa
Mydlnica
Santolina cypryśnikowata
Czy na drugim zdjęciu to piwonia 'Green Halo'? Przepiękna jest i ma w sobie coś z zieleni, co bardzo lubię w kwiatach.
Do kozłówki podchodziłam już dwa razy, strzela focha i rosnąć u mnie nie chce. Bodziszek ładny, czy on rośnie wysoki?
Marysiu śliczna druga piwonia Dziękuję za nazwę bodziszka, bo tylko określałam go jako pełny Kozłówkę mam z siewu i cieszę się że rośnie Lidziu niestety bodziszek wysoki i z czasem jest to wielka roślina, zarósł róże Dostał eksmisje
Tak Lidziu, to Green halo. Zakwitła jednym kwiatuszkiem. Bodziszek wysoki, ale dopiero w tym roku u mnie nabiera wigoru. Natomiast kozłówka rośnie jak oszalała.
Marysiu, u mnie bodziszek dopiero zaczyna pokazywać swoje możliwości. Dzięki za ostrzeżenie, pójdzie do kąta.
Wszędzie oglądam orliki i zachwycam się nimi bo śliczne są ale że są orliki odmianowe to nie wiedziałam - no cóż gapa ze mnie .Dzięki Marysiu za fotkę santoliny- całkiem o niej zapomniałam muszę jutro zajrzeć do niej
Moja santolina ma w tym roku duuużo pączków kwiatowych, już cieszę się na jej kwiatuszki. Czy masz santolinę rozmarynolistną?
Rojniki i rozchodniki świetne.
Maska pisze:Uwielbiam je ! zaraz odezwie się Jurek i przypomni, że musiał mnie namawiać na skalniak ale te skalne róże podobały mi się zawsze! masz jeszcze?
Tak Marysiu.Zgadza się
Nasz Motyczkowa też ma rojniki i to jakie ładne.
Z drugiej strony to ty chyba wszystko masz.
Piwonie miodzio.Normalnie czuje ich zapach.
Sorry.To Moje w wazonie.LP zrobiła bukiet.
Jeszcze tylko skromnie zachwycę sie bodziszkiem.