Krzyżówki Kasencji

Warzywa w gruncie i pod osłonami.
ODPOWIEDZ
Kasencja

Re: Krzyżówki Kasencji

Post »

No w końcu zaczynają kwitnąć pomidorki. Jako pierwsze, choć nie jako pierwsze posadzone : Kas/32 :) .

Poziomki zaczynają nabierać koloru :D :

Ogórki, które skazałam na śmierć odbiły i kwitną. Jutro muszę podwiazać i oberwać ogóreczki.
Kasencja

Post »

Coś mi się pochrzaniło z albumem 8-)

Obrazek

Obrazek

Obrazek
marzusia
100p
100p
Od: 5 mar 2015, o 18:14
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Możecie mi podpowiedzieć, jak mam prowadzić Kas21 i Kas32. Na ile pędów?
Pozdrawiam :) Marzena

"Cieszmy się z małych rzeczy, bo wzór na szczęście w nich zapisany jest...."
Awatar użytkownika
badzia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lip 2011, o 19:41
Kontakt:

Post »

U mnie Kas/32 zakwitł jako pierwszy z moich 51 odmian.
marzusia
100p
100p

Post »

Badziu, powiedz, jak go prowadzisz, na 2-3 pędy, czy na żywioł?

Awatar użytkownika
badzia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Na żywioł na pewno się nie nadaje. Ma gęsto osadzone grona i kilkanaście zawiązków w każdym. A trzecie grono jest podwójnie liczne. Na razie wszystkie trzy krzaczki rosną na dwa pędy, ale po jednym pędzie ogłowię teraz. Na zredukowanych zostawię po dwa grona, pozostałe niech idą do góry ile im natura daje. Pierwszy raz mam tę krzyżówkę.

Też czekałam na odpowiedż na Twoje pytanie.
Kasencja

Post »

Ja prowadzę wszystkie pomidory na jeden pęd, ale w namiocie. A przynajmniej staram się :D. No chyba że przeoczę jakiegoś wilka, to zostawiam.
Nie wiem, czy posadziłaś w grunciaki czy namiocie. Ja bym jednak starała się poprowadzić na Góra dwa pędy obie krzyżówki.
Sorry za ubogą pisownię i brak zdjęć, ale komputer mi padł, a z telefonu nie potrafię :wink:.
marzusia
100p
100p

Post »

Dzięki za odpowiedź :D Ja mam wszystkie w gruncie, jeden w donicy, ale nie pamiętam, którą krzyżówkę. W takim razie poprowadzę je wszystkie na 2 pędy i zobaczymy.

Awatar użytkownika
badzia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Jeśli masz jeden krzaczek przy kołku możesz mu pozwolić na dwa pędy. Ja mam dwa przy jednym więc nie chcę zagęszczać.

Kasencjo, jak wysoko rośnie Twój 32?
Kasencja

Post »

W pokoleniu F2 to były wielkie krzaki. W F3 miałam jeden, ale to była już jesień, gdzie robiłam dwa razy w roku średniej wysokości, i już wyrywałam. Nie wiem jak by urósł, gdyby jeszcze pogoda była. Ale nasiona pobrałam i z niego w pokoleniu F4 już nie były takie dorodne. Ze trzy krzaki okazały się samokończące. Z nich nasion nie zbierałam. W tym roku posiałam z wcześniejszych nasion i zobaczymy co wyjdzie.
Ale zaletą tej krzyżówki jest to, że jest bardzo wczesna :).
Awatar użytkownika
badzia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Wysiałam F2 i F3 po 3 sztuki. Chciałam niskie eF-ki, bo liczę na duży rozrzut, ale u Ciebie, Kasencjo, nie widzę rozrzutu coby można było sobie powybierać w smakach, kolorach, itp. W pokoleniu F5 tym bardziej się ograniczy dlatego jestem bardzo ciekawe jaki będzie ten naj z tego pokolenia, bo domniemywam,że te "wcześniejsze" nasiona to F5
Pelasia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 wrz 2010, o 14:43
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

W tym roku posiałam Kas/29 f1 i f2. F2 miałam nasiona zebrane z moich plonów z ubiegłego sezonu. Nie wiem dlaczego te moje F2 nie wykielkowały mi :? Ale za to F1 ,które dostałam od Ciebie Kasiu,dwa lata temu, wykiełkowały wszystkie. Mam w gruncie 5 albo 6 sadzonek.Obiecuję relację ;:136
Kasencja

Post »

Asiu, też mam 5 sadzonek w namiocie tej krzyżówki, ale F2 właśnie.

To krzyżówka ostatnia. Kas/40 Green Giant x Brandywine. Na razie ładnie rośnie.

Obrazek

To Kas/38. Żółta Sakiewka x Cuostralee - Cuostralee jak pisałam kilka lat temu, jest prawdopodobnie krzyżówką z Tigerellą. Niestety mam z nią problem, bo wystąpiła na owocach sucha zgnilizna :evil: .

Obrazek

A to ogórki Marta. Już ponad dwa tygodnie jemy.
Nie miałam kompa ( szlag go trafił :twisted: ) , żeby wstawiać zdjęcia. Ani czasu, żeby robić, chociaż coś tam porobiłam wcześniej.. To wczorajsze i to z telefonu. No ale są :) .

Obrazek

No i ogólny rzut na namiot mniejszy. Jest tam 100 sztuk pomidorów i 10 sztuk ogórka Marta.
Drugi jest obsadzony, ale to jeszcze maluchy. Jak znajdę chwilkę, to porobię zdjęcia. Tam też krzyżówki rosną. Te później wysiane.

Obrazek
Awatar użytkownika
Rzepka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 mar 2014, o 14:55

Post »

Nie wiem, co się dzieje z moją sadzonką Kas/ 21 F3 , z dnia na dzień zaczęła więdnąć, na sto pięćdziesiąt krzaków tylko ona tak ma.
Zastanawiam się, czy nie uciąć czubka do ukorzenienia, bo owocki z tej sadzonki wyglądają obiecująco.

Obrazek

Obrazek

Pozdrawiam Irena
Awatar użytkownika
badzia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Rzepko, więdnięcie może być zjawiskiem przemijającym związanym z odmianą. Na 102 krzaczków mam dwie odmiany, które cały czas są jakby zwiędnięte i wyglądają na konające. Strasznie to wkurzające. Robią obciach całej uprawie, bo wszyscy, jak na złość, w te dwa wlepiają oczy i komentują. Jednak rosną, kwitną i owocują. Nazwy odmianowej nie podam, bo obie są samozwańcze. Myślę, że teraz ukorzeniony czubek zdąży wydać ze dwa grona. Tak zrobiłam z Amana Orange, 5 cm wilczki już zaczęły rosnąć. Pozwolę im tylko na 1 -2 grona.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Uprawy WARZYWNICZE”