Dzisiaj zacznę od zdjęć.Mam ich sporo ale większość zostanie na zimę bo nie zdążę teraz pokazać.
W ogrodzie teraz dużo się zmienia, ciągle coś zakwita, zapach bzów jest powalający nawet huśtawkę przenieśliśmy pod krzaki bzów żeby jak najwięcej nacieszyć się ich zapachem.
Zaczęły swój pokaz piwonie, u nas pierwsze zawsze piwonie drzewiaste i stara majowa.Zapach cudowny.
Cudownie kwitnący bez "Krasawica Moskwy"
Świerk "Białobok"
Kasztanowiec
Azalia "Czardasz"
Czosnki
myszaxs-tak masz rację kielichowiec jest piękny ale nazwa trochę zafałszowana, bo wonny kojarzy się z przyjemnym zapachem a on dla mnie pachnie zgniłymi jabłkami.
leszczyna-Krysiu bardzo się cieszę że nasz ogród jest dla Ciebie inspiracją do nowych zakupów.Ja uwielbiam te "babciowe' narcyzy.Biały bożykwiat mam od dwóch lat i kępka się powiększa.Ja też jak zaglądam do innych ogrodów to spotykam ciekawe roślinki na które mam ochotę i dopisuję do listy.
drozd-Janusz jak nie nastąpi żaden kataklizm to sadzonki będą , sprawdziłam .
Nasz kielichowiec ma już kilka lat, dopiero niedawno dowiedziałam się że jest odmiana o większych kwiatach i taką miał w Nokłach Tadeusz.
ewa w-Ewciu teraz koszenie prawie co tydzień spada na mnie, moi panowie jak koszą to bardzo uważają i nie zdarzyło się żeby coś wykosili, wolą nie dokosić wokół roślinek niż wykosić za blisko.
U mojego sąsiada była araukaria , bardzo wysoka i leciwa ale teraz jej nie widzę i nie wiem czy wymarzła czy ją wyciął.