,
apus, G.of R. jest malutka rozyczka, moja 3- latka rosnie na szerokosc. Twoja tegoroczna nie ma jeszcze kwiatow, moje nowki tez jeszcze nie.
Daysy,

.
Lisico, ... bardzo, bardzo dawno temu wprowadzilam sie do 1-go mieszkania z balkonem, powiesilam skrzynki z pelargoniami. Chcialam jeszcze drzewko. Sklep ogrodniczy, do ktorego trafilam, okazal sie szkolka rozana.
Kupilam tam moja 1-sza roze pienna ... i tak sie zaczelo.
Teraz mam 20 m., 2 lezaki, stolik, kilkanasci roz, inne roslini i okropny tlok

.
Aprilku, chyba nie jest tak zle z Twoimi rozyczkami..., poza tym masz duzo innych roslin...

.
alegorio, moja droga, wcale nie jest mi przykro obcinac ..., taka kolej rzeczy, a ze stalo sie troche wczesnien niz normalnie..., nic to. R. M.-H. ma jeszcze 3 galazki z kwiatami i podarowala mi piekny, nowy ped od korzenia

.
Bukiecik pieknie pachnie...

.
Jednorazowka ,ma sie dobrze, rozwijaja sie nowe seledynowe kwiaty, OK, beda foty .
Jak kupowalam Kinga G.I. wiedzialam, ze jest czerwony..., ja tylko nie umiem opisac tego odcieniu. Wiesz, ja do niedawna jezdzilam tylko czerwonymi samochodami..., teraz mam niebieski, pasuje do donic...

.
Jak chcesz Kinga z "wszelka cene", to jestem pewna, bedziesz go miala.
Wczesniejsze zdjecia Herzogin sa tej "glinianej", pozostale "wiklinowej", widac tam paliki bambusowe, bo ona teraz w gorsecie.
Kurfürstin byla kilka lat moja sztandarowa roza, niestety bardzo ucierpiala w zeszloroczne upaly i nie zregenerowala sie .
Zamieszkala w ogrodzie sasiadki i ma sie juz duzo lepiej. Zostal mi jej syn...

.
Jonatanko,

, ale to jest raczej rozany balagan...