Danusiny miszmasz

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Tulipan998
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 paź 2008, o 09:08
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Lokalizacja: Podkarpackie - Sokołów Małopolski ok. 25 km. od Rzeszowa , Strefa klimatyczna 6a
Kontakt:

Post »

Witaj serdecznie ! :D
Ja cie !..... :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: jakie przepiękne iryski... , przepiekna kolekcja :shock: ;:183 ;:215 . Jak by ci sie za bardzo rozrosły... to... :roll: ;:183 Pozdrawiam :D
|| Mój spis linków || Zagłosuj na nasze forum || Pozdrawiam , Artur ||
|| Prawdziwe piękno jest odblaskiem duszy. ~ Michel Quoist ||
Awatar użytkownika
Frida
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2008, o 13:50
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witaj imienniczko! Pięknie u Ciebie, no ale Ty "stary" ogrodnik jesteś. Irysy cudne, bardzo je lubię, a ciemiernik? Marzenie. Pierwszy raz widzę coś tak oryginalnego. Nawet nie wiedziałam, że takie są. Ja dopiero zaczynam, wsadziłam irysy i ciekawa jestem, czy zakwitną w przyszłym roku. O ciemierniku nasłuchałam się, że trudny w uprawie, to nie kupowałam, ale może warto? Słyszałam, że nazywany jest "różą zimy" - bardzo mi się spodobała ta nazwa.
Wklej fotki całego ogrodu, miło się ogląda ogród w większych kawałkach.
Pozdrawiam, Danuta
Awatar użytkownika
ktoś
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 lis 2008, o 10:15

Post »

Witam również , nie mniej serdecznie . Niestety nie mam zdjęć ogólnych ogrodu , ponieważ jestem zachłanną zbieraczką roślin (nie piszę kolekcjonerem , ponieważ nie mam rozległej wiedzy na temat moich kwiatów :( ( ) i zrobiłam fotki tylko poszczególnym pięknościom .
A teraz przedstawiam moje PRIMULA AURICULA ?- są śliczne i kochane . Ciekawe jak przeżyją zimę . :?

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
ktoś
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jakoś poszło , oczywiście namieszałam i sa podwójne , ale nic nie ruszam , bo mogę zrobić gorzej .
Frido , ciemierniki nie sa trudne w uprawie .Jeżeli chcesz mieć większy z zdrowy okaz , to musisz go posadzic w półcieniu lub cieniu , wtedy ma większe liście i obficiej kwitnie . Nie mają specjalnych wymagań . Posadzisz i rosną .
Tulipan998 - oczywiście ,że się podzielę , gdy się rozrosną . :D
Awatar użytkownika
Frida
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2008, o 13:50

Post »

Piękne te prymulki, trudno oczy oderwać. Te kolory! Coś mi się wydaje, że będę u Ciebie stałym bywalcem. Danusiu, dziękuję za rady ws. ciemiernika, u mnie cienia nie brakuje. Chyba się skuszę i wiosną kupię to cudo.
A na fotki ogrodu poczekamy do wiosny. Czuję, że warto będzie czekać.
Pozdrawiam, Danuta
Awatar użytkownika
ktoś
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dziękuję , nie ukrywam ,że się cieszę ,że podobają się moje kwiaty :D

Znalazłam dwa zdjęcia skalniaka , ( miały być storczyki , lecz się nie udało :( ) Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
TAJGA 2008
1000p
1000p
Od: 5 sie 2008, o 09:44

Post »

Wyczytałam w necie (nie pamiętam dokładnie gdzie), że ciemierniki należy sadzić pod drzewami liściastymi, wtedy dobrze rosną i ładnie kwitną.
Zimą kiedy kwitną, drzewa nie mają liści i ciemierniki mają odpowiednią ilość świata potrzebną im do rozwoju i kwitnienia, a latem są osłonięte od słońca.

Piekne masz pierwiosnki, tyle różnych kolorów. Ja mam tylko 2 kolory. Będzie co szukać wiosną.
Ciekawa jestem czym nas jeszcze zaskoczysz. Jakie masz kolekcje kwiatów?
Pozdrawiam i zapraszam
Ogródek TAJGI 2008 2009 2010/2011
Awatar użytkownika
Tulipan998
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 paź 2008, o 09:08
Lokalizacja: Podkarpackie - Sokołów Małopolski ok. 25 km. od Rzeszowa , Strefa klimatyczna 6a
Kontakt:

Post »

ktoś pisze: Tulipan998 - oczywiście ,że się podzielę , gdy się rozrosną . :D
Witaj ! Nawet nie wiesz jak sie ciesze ;:1 ;:11 ;:87 , troche tak głupio mi było prosic :oops: , wstydziłem się... Na wiosne mam zamiar zrobic mały klombik z irysami 8) , troche juz mam ( przesadze je ) no i troche do tego klombiku by mi brakło... , małą ilość . U nas sa irysy , ale takie z cebulek kupowanych na jesien , bardzo malutkich rozmiarów... Tylko , że długo zejdzie chyba zanim ci sie rozrosna :lol: , zobaczymy jak to będzie moze mnie najdzie na inne rosliny i miejsca braknie... , Genia mi cos o lilowacach wspominała.... Pod dużą azurową korona drzewa w ziemi z domieszka torfu.. iryskom powinno im byc chyba dobrze ? :) Kocham irysy ;:167 , w sierpniu uskubała mi odrobine sąsiadka ;:216 . Prymulki przepiękne ;:80 ;:1
|| Mój spis linków || Zagłosuj na nasze forum || Pozdrawiam , Artur ||
|| Prawdziwe piękno jest odblaskiem duszy. ~ Michel Quoist ||
Awatar użytkownika
ktoś
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

U mnie ciemierniki rosną w różnych miejscach , w półcieniu i na pełnym słońcu i naprawdę mają się dobrze . Sadziłam tam , gdzie było wolne miejsce .
Przedstawię teraz kilka skalniaczków , może też się spodobają
Obrazek
ANDROSACE CARNEA
Obrazek
RANUNCULUS PARNASSIFOLIUS
Obrazek
SOLDANELLA CARPATICA
Obrazek
IRIS DEORUM
Obrazek
LEWISIA TWEEDYI
Obrazek
ASPERULA NITIDA
Obrazek
VERONICA OLTENSIS
Awatar użytkownika
ktoś
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Obrazek
ASYNEUMA NANA - piękne maleństwo , tak kwitło w tym roku , lecz nie wiadomo czy przeżyje jesienne podkopy przez kreta :(
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lip 2008, o 09:18

Post »

Mnóstwo pięknych roślin posiadasz. Wygląda na to,że jesteś kolekcjonerem. Sama nie wiem co bardziej mnie zachwyciło - prymulki czy skalniaczki...
Awatar użytkownika
Babopielka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 wrz 2007, o 19:28

Post »

Danusia pokazuj nam swoje kwiatki ,bo masz takie okazy, które ja pierwszy raz widzę :shock: Popieram tu.ja
śmiało możesz nazywać się kolekcjonerem ,a raczej kolekcjonerką roślin ,a nie zbieraczką :wink:
Awatar użytkownika
ktoś
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Dziękuję

Post »

Dziękuję dziewczyny za ten miód na moje serce ;:79 . Wybiorę jeszcze kilka zdjęć sprzed roku .
Obrazek
GENTIANA ACAULIS

Obrazek
HEPATICA NOBILIS ROSEA

Obrazek
HEPATICA ROSEA PLENA

Obrazek
HEPATICA MOTLED LEAF

Obrazek
CALLIANTHEMUM ANEMONOIDES
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
minismok
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2008, o 12:42
Kontakt:

Post »

Witaj Ktoś :D

i smoka zwabiła Twoja WIOSNA :lol: .........a jaki oddech po kolcach można złapac wsród kosacców! :D

kolekcjonerskie ogrody mają magię :)

pozdrowienia z gór
nic nie jest takie jakim się wydaje Spis Treści
Awatar użytkownika
giga45
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lut 2008, o 12:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj Danusiu. Ponownie do Ciebie zajrzałam i aż prawie dech mi zaparło. Jakie Ty masz śliczne kwiaty. Prymule takie róznorodne i kolorowe, a skalniaki cudownie Ci zakwitły. Jestem pod wrażeniem i będę z ciekawością zagladać i oczywiście czekam na dalsze fotki. Pozdrawiam i życzę miłego dnia.
Moje Gigulinki
Pozdrawiam wszystkich cieplutko - GIGA
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”