Leśny ogród Elli - 2008r.

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Ellaa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 lip 2008, o 23:59
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

BarWo pisze:Fajne zdjęcia.........najbardziej podoba mi się las, przyprószony śniegiem :D
Dawno Cię u mnie Basiu nie było, fajnie, że zaglądnęłaś :wit
Las przyprószony śniegiem jest bardzo malowniczy, tyle w nim światła, jest pięknie :D

Obrazek
Awatar użytkownika
Ellaa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

iga23 pisze:Witaj Elu, u Ciebie jak zwykle kolorowo i ślicznie. A ja zamiast pracować szwendam się po ogrodach.To forum to chyba naprawdę choroba.
Witaj Iguś :D
Pracującej kobiecie też się odpoczynek należy, prawda :wink: :?: Ale to fakt, że forum uzależnia ;:109 Ja też rano pierwsze co robię, to włączam komputer, żeby pocztę sprawdzic, później po obiedzie też, chociaż na chwilkę, no i wieczorkiem nie mogę się powstrzymac i nie zasiąśc przed monitorem.....wszyscy tu jesteśmy trochę uzależnieni ....Obrazek
Mój M zaczyna na mnie podejrzliwie łypac okiem....Obrazek
Awatar użytkownika
zanna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2008, o 22:37
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ellaa pisze:Qurczę, Aniu czyżbym miała na sumieniu Twoje....worki pod oczami.....
Pocieszające, że nie są to jednak koszmary.....chyba koszmary nie mogą być kolorowe....
Nie jest tak źle Elu :lol: Zasypiam z myślą, gdzie by tu jeszcze miejsce na hosty, żurawki, tiarelle, liliowce itp. wygospodarować :wink: Całkiem przyjemne to zasypianie :lol: :lol: :lol:
bożena170365
500p
500p
Od: 17 lut 2008, o 22:48

Post »

A ja nie mogę doczekać się już wiosny....kiedy to swoje główki zaczną wychylać hosty....hosty i inne...nie wiem jak przetrzymały tegoroczny remont :D
Pozdrawiam, Bożena
Zapraszam do mojego ogrodu
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?t=12693
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Podejrzewam Elu, że w wielu domach jest wojna o komputer.
Ja i mąż też mamy podział czasowy przy kompie.
Gdyby tak można było mieć więcej komputerów to problem byłby z głowy.
Tylko czy wtedy nie stracilibyśmy oczu ?
Nie mówiąc już o skrzywionych kręgosłupach. :wink: :lol:
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
Ellaa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

tija pisze:Elu ja też troszeczkę obawiałam się o sen Ani :;230 . Kochana wybieram się teraz na dalszy spacer po Twoim ogrodzie i nie jestem pewna czy dzisiaj zakończę :)A jednak skończyłam .Więc, u siebie łączyłam hosty z funkiami , teraz połączę z dąbrówką - nie żebym zciągala :twisted: - ciekawie to wygląda. Masz sporą kolekcję liliowców zresztą śliczniutkich , host - ja mam aż 6 i w ogóle masz dużo ciekawych roślin na których warto oko zawiesić .Ogród mi się bardzo podobał :D , więcej nie będę zachwalać bo królewna noska będzie zadzierać :twisted: Pozdrawiam cieplutko
tija na to wygląda, że Ani kolorowe obrazy tylko pomagają w nocnym odpoczynku, ma kolorowe sny, co mnie cieszy :D
Ja też u siebie łaczę hosty z funkiami i funkie z hostami .....a co to za różnica.... 'jeden ciort' ;:112
Dosadziłam im (hostom), liliowce, trawki i tawułki, a w innym miejscu razem z hostami mam miodunki, żurawki, dąbrówki i tułacza pstrego :)

Obrazek

Nawet gdybyś coś odgapiła, to i tak nic złego w tym nie widzę :wink:
Forum jest też po to, żeby inspirowac pomysłami, ściągaj więc co tyko chcesz, jeśli Ci się akurat podoba ;:109

Już kilka stron wcześniej pisałam, że w koronie źle się czuję, więc kochana, żadnych mi tu takich....., a nosa zadzieram tylko jak patrzę w gwiazdy, albo podziwiam obłoki.... ;:195 ;:187
Awatar użytkownika
Ellaa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

zanna pisze: Nie jest tak źle Elu :lol: Zasypiam z myślą, gdzie by tu jeszcze miejsce na hosty, żurawki, tiarelle, liliowce itp. wygospodarować :wink: Całkiem przyjemne to zasypianie :lol: :lol: :lol:
Aniu wiele mamy ze sobą wspólnego, ja też zanim zasnę planuję, co gdzie na wiosnę posadzę, wyobrażm sobie jak piękne będą kwiaty liliowców, które dopiero pierwszy raz zakwitną i zasypiam z letnimi widoczkami pod powiekami ;:41
Obrazek
Awatar użytkownika
Ellaa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

kogra pisze:Podejrzewam Elu, że w wielu domach jest wojna o komputer.
Ja i mąż też mamy podział czasowy przy kompie.
Gdyby tak można było mieć więcej komputerów to problem byłby z głowy.
Tylko czy wtedy nie stracilibyśmy oczu ?
Nie mówiąc już o skrzywionych kręgosłupach. :wink: :lol:
Ja z moim M znaleźliśmy kompromis, mamy 2 komputery :idea: , ale tylko jedno łącze i tu się właśnie kompromis kończy ;:121

Obrazek
Awatar użytkownika
Ellaa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Ogrodowe, zimowe widoczki

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Wcale mi się ta zmiana w Fotosiku ograniczająca możliwośc przekazu nie podoba :evil:
Awatar użytkownika
Ellaa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Wygrzebałam jeszcze kilka fotek moich funkii

Tą wklejam raz jeszcze, bo przez przypadek usunęłam ją z Fotosika :roll:

Hosta 'Night Before Christmas'
Obrazek

Kwiat sieboldiany
Obrazek

Hosta sieboldiana
Obrazek

Hosta 'Albopicta'
Obrazek

Hosta fortunei
Obrazek

Zdjecia się nie ładują, a niech to :evil: :evil: :evil:
x-ja
---
Od: 11 wrz 2008, o 19:15
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ellaa pisze:
tija pisze:Elu ja też troszeczkę obawiałam się o sen Ani :;230 . Kochana wybieram się teraz na dalszy spacer po Twoim ogrodzie i nie jestem pewna czy dzisiaj zakończę :)A jednak skończyłam .Więc, u siebie łączyłam hosty z funkiami , teraz połączę z dąbrówką - nie żebym zciągala :twisted: - ciekawie to wygląda. Masz sporą kolekcję liliowców zresztą śliczniutkich , host - ja mam aż 6 i w ogóle masz dużo ciekawych roślin na których warto oko zawiesić .Ogród mi się bardzo podobał :D , więcej nie będę zachwalać bo królewna noska będzie zadzierać :twisted: Pozdrawiam cieplutko
tija na to wygląda, że Ani kolorowe obrazy tylko pomagają w nocnym odpoczynku, ma kolorowe sny, co mnie cieszy :D
Ja też u siebie łaczę hosty z funkiami i funkie z hostami .....a co to za różnica.... 'jeden ciort' ;:112
Dosadziłam im (hostom), liliowce, trawki i tawułki, a w innym miejscu razem z hostami mam miodunki, żurawki, dąbrówki i tułacza pstrego :)

Obrazek

Nawet gdybyś coś odgapiła, to i tak nic złego w tym nie widzę :wink:
Forum jest też po to, żeby inspirowac pomysłami, ściągaj więc co tyko chcesz, jeśli Ci się akurat podoba ;:109

Już kilka stron wcześniej pisałam, że w koronie źle się czuję, więc kochana, żadnych mi tu takich....., a nosa zadzieram tylko jak patrzę w gwiazdy, albo podziwiam obłoki.... ;:195 ;:187

No nie mogę jakie to zabawne , nawet człowiek nie ma prawa się pomylić
:twisted: - chodziło o hosty z floksami
Awatar użytkownika
zanna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

[quote="Ellaa"]
Hosta 'Albopicta'
Obrazek

Hosta fortunei
Obrazek
quote]

Nie mogę się już doczekać na Albopictę na wiosnę. Brdzo mi sie podoba. Dostałam od Jacka P.... śliczną dużą kępkę, mam nadzieję, że będzie się już dostojnie prezentowała w przyszłym roku :lol:
I przy okazji Elu, zidentyfikowałam jedną z moich host, tzn. zwykłą fortunei, która rosła sobie w charakterze jednego zabiedzonego pędu na iglastej pustyni pod świerkiem. I cały czas miała tej jeden pęd od kilku lat. W tym roku na wiosnę przesadziłam ją wreszcie w bardziej odpowiednie miejsce i od razu odwdzięczyła mi się kępą wielkości prawie Twojej. Żelazna roślina :shock:

Pisałaś u mnie,że wysyłałaś do mnie jakąś wiadomość? Gdzie? Nic nie dostalam. W Tabazie też sprawdzałam :?:
Obrazek
Awatar użytkownika
Ellaa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

bożena170365 pisze:A ja nie mogę doczekać się już wiosny....kiedy to swoje główki zaczną wychylać hosty....hosty i inne...nie wiem jak przetrzymały tegoroczny remont :D
Bożenko ja mam tak samo, dlatego często zaglądam na forum....Obrazek Też jestem ciekawa jak wypadną w przyszłym roku nowe nasadzenia z liliowców i host. Czy będę z nich zadowolona, czy też coś trzeba będzie przesadzic ;:24 Czy wszystkie mi dobrze przezimują, jak zakwitną :?:

W ogrodzie wyrosły mi już irysy, szafirki i tulipany
Obrazek ObrazekObrazek
oczywiście tylko liście :D naokoło biała, surowa zima, a tu nagle odrobina zielonej nadziei radośnie sterczy ze śniegu :D Trochę wiosennego słonka i znów będzie kolorowo :D
Jeśli karpom host pod ziemią nic się nie stało, to odbiją na wiosnę, nawet jeśli liście zostały uszkodzone przy remoncie. Podsyp je kompostem na wiosnę i wcześnie zacznij zasilac, pozbierają się na pewno :wink:
Awatar użytkownika
zanna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ellaa pisze:Aniu wygląda na to, że mamy podobny gust ogrodowy, jeśli chodzi o wybór roślin ;:109 To chyba trochę kiepsko, jeśli chodzi o wymianę.....nie będzie na co.... ;:112
Elu, nie będzie tak źle, ja już wypatrzyłam u Ciebie dąbrówkę 'Burgundy Glow' i houtunię :wink: o liliowcach nie wspominając... to u mnie gorzej będzie, oprócz host niewiele ciekawego :cry:
O! z trawek mam seslerię wymagającą pilnego podziału na wiosnę... A tak w ogóle to zdjęcia innym roślinom będę robiła dopiero od wiosny...
Awatar użytkownika
Ellaa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Aniu rośliny zaklepane masz na 100% .... ;:113
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”