Tam gdzie róże tam i ja Annes 77 ...

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 kwie 2007, o 21:57
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Tam gdzie róże tam i ja Annes 77 ...

Post »

Skepktakl różany u Ciebie się zaczął i to na bogato... ;:167
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Aniu i u Ciebie już się zaczął spektakl różany. U mnie wciąż wszystko w pąkach. Mszyce u mnie też zaczęły szaleć. 2w1 poszło w ruch.
Aga2016
50p
50p
Od: 17 kwie 2016, o 19:41

Post »

Zapowiada się prawdziwy festiwal róż w Twoim ogrodzie czekam z niecierpliwością ;:65 , moje róże z marketu niestety nie ożyły :( jakoś nie mam ręki do róż i rododendronów ;:185
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

O, jak zawsze , tutaj cały katalog pięknych róż, ;:215 ;:215
Agnes S bardzo ciekawa.
Na jesieni, trochę jeszcze dokupię, do nowego ogrodu.Przez sezon pooglądam po zakątkach, najpiękniejsze pozapisuję.a później może coś z tej listy gdzieś dostanę ;:7
DTJ_1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 lis 2013, o 15:50
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

A ja muszę sprawdzić w zapiskach czy Nevada u mnie jest, czy nie ma :;230 . Dopiero byłam w Kogorbuszu i tam też pięknie kwitnie. Reszta też piękna, tylko kajet rozłożyć i zapisywać. Trochę się zraziłam do róż to tak po zimie pomarzły, ale odbiły, dam im szansę ;:306
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21

Post »

Ania, nie miałam pojęcia, że masz Nevadę. Piękna róża ;:oj , możesz napisać jak się u ciebie sprawuje i czy długo ją masz?
Widoki zapączkowanych krzaczków to chyba najlepsze co mogłaś nam zaserwować, taki przedsmak długo oczekiwanej uczty ;:108 W tym roku Mme Louis Leveque powinna dać u ciebie czadu, ona nie jest wymagająca co do stanowiska, bardziej co do pogody. Jeśli jakoś ominie długotrwałe opady to kwitnie aż serce rośnie, jeśli jednak trafisz na deszcz to wystarczy dwa dni i już są mumie zamiast pączków ;:222
Niestety moja Louise Odier to najsłabsza sztuka tego sezonu...a przynajmniej tak się zapowiada.. Cała w żółtych i nakrapianych liściach, niby kwitnie jak szalona, ale całość nie wygląda jakoś ładnie i zachęcająco :roll:
Pashmina
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2016, o 15:37

Post »

Widoczek nad oczkiem bardzo przyjemny dla oka :-)
Awatar użytkownika
bejsonki84
200p
200p
Od: 7 maja 2014, o 11:09
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Hej Ania ;:7 Jak zwykle pokazujesz dorodne krzaczki róż ( a śledziłam Twoje wszystkie wątki ).
Ja także chodzę koło róż na paluszkach i nie mogę się doczekać aż zakwitną :D . Z dwiema mam jakiś problem - kupiłam Rose de Resht i Jacques Cartier w R w doniczkach i w połowie maja je wsadziłam do gruntu ( chyba źle zrobiłam bo miały pąki). Teraz ich wszystkie pączki zżółkły i zaczęły odpadać :( . Co tu robić? Może coś mi poradzisz? Bo ja nadal trochę nie ogarniam symptomów tych wszystkich chorób ;:219
Pozdrawiam Werka
Pozdrawiam Werka
Po­cie­szam się myślą, że zwierzęta ni­jakiej świado­mości nie mają, bo byłoby jeszcze więcej zroz­paczo­nych is­tot na świecie.
Wisława Szymborska
Awatar użytkownika
AnaAn
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 gru 2012, o 17:49

Post »

Oczywiście, że jestem zadowolona. Moja jednak to malutki krzaczek (też cały w pąkach), w dodatku wiosną przesadzona. Twój to piękny krzaczor. Będę podziwiać kwiaty :)
Pozdrawiam, Ania
Ogród 100 róż cz. IV
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Aniu pospacerowałam i podziwiałam rododendrony, u mnie już ponad tydzień nie ma kwiatów. ;:196 Róże teraz wszystkich ekscytują, twoje wyjątkowo będę podglądać. ;:108 Munstead Wood ma cudny kształt i kolor. ;:oj Ciągle te ciemniejsze chodzą mi po głowie. ;:124 Moje Artemis równe wzrostem z Chopinami. Chyba 70 cm przestrzeni to dla nich za mało. ;:145 Mam na razie szczęście, bo tylko na jednej róży były mszyce.
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Wczoraj miałam wolny dzień od wszystkiego,pojechałam na działkę,było cudnie,ciepełko,swoboda,relaks...po dwóch dniach opadów róże i inne rośliny mają wszystko to,czego im potrzeba.Zapach unoszący się w powietrzu to niezapomniane chwile...
Jak tylko wiaterek zawieje to zapachy wciągam,że aż miło...Munstead Wood i Pompadoure jak na razie najszybciej wystartowały i kuszą zapachem...
Kilka godzinek upłynęło nawet nie wiem kiedy,popieliłam ...ziemia nasączona i szybko chwasty wyłaziły,musiałam oczyścić,bo szybko wystartowały i nie chcę,by mi róże zarosły...

Jadziu nie mam Tradescanta,ale miałam na niego chrapkę,tylko ,że nie zdążyłam go zamówić w F wraz z innymi różami...lubię róże w takim odcieniu...Oj tak bardzo czekam na nowości ;:65

Jolu LO swoją też rok temu mocniej przycięłam,robię tak co drugi rok,w tym roku łagodnie...Ona ma zdolność do przewieszania,taka jej uroda,ja mam ją posadzoną nad oczkiem i lubię,gdy gałązka z kwitnącym kwiatem macza się w wodzie ;:108
Agnes S bardzo mnie cieszy,uwielbiam jej niecodzienne kwiaty...
Jolu wybierasz się na urlop? Ciekawa jestem jaki kierunek obierasz? Fajnie mieć już dorosłego syna i móc bez obaw wyjechać poplażować,marzy mi się kiedyś taki wyjazd sam na sam :oops:

Wiolu wczoraj latałam z aparatem jak głupia,podekscytowanie,radość,ech to jest lepsze niż zakupy ;:333
Prawie,że biegam między różami w poszukiwaniu kolejnej piękności,która postanowiła zakwitnąć ...
Nevada rośnie przy płocie i jak na niełatwe warunki daje radę...

Apus spektakl się rozkręca,na razie pojedyncze kwiaty się otwierają,ale jak wybuchną wszystkie to chyba z radości będę skakać ;:oj

Madziu zaczyna się,niech te chwile trwają,jest cudnie,wszystko kwitnie,rh,ostróżki,róże rozpoczynają,żurawki kolorowe mają coraz więcej liści ...kocham czerwiec ;:167

Aga2016 może po prostu kupiłaś słabe sadzonki? Nie przejmuj się pierwszym niepowodzeniem,spróbuj kupić róże ze szkółki,ze sprawdzonych źródeł...ja mam kilka z Auchan i dobrze rosną...

Aniu ja też odwiedzam wątki dziewczyn i zapisuję,a zimą planuję i tak zima zleci nawet nie wiem kiedy...

Dorotko ja jednego roku straciłam około 30 róż i na początku byłam smutna,zła...ale już na jesieni złożyłam kolejne zamówienia i nie żałuję...Grażynka ma cudną Nevadę...

Sabinko Nevada rośnie u mnie koło płotu przy drodze i iglakach,nie ma łatwo,ale rośnie i co roku ma więcej kwiatów,żelazna odmiana...jak zakwita to rzeczywiście przypomina suknię panny młodej ;:oj Rośnie u mnie około 4 lat...
Róże mają sporo pąków,chodzę i doglądam podziwiam i wzdycham...uwielbiam najpierw ten moment,gdy nabrzmiałe pąki ukrywają jeszcze kwiat,ale widać kolorek...taka tajemnica co tam się kryje?
Madame Lavegue ma mnóstwo pąków,sam kwiat ma śliczny,porcelanowy róż,mam nadzieję,że jak rozkwitną pąki to nie zważy ich burza...
LO na początku słabo rośnie,pamiętam jak w drugim roku narzekałam na nią,jakaś licha była,a le z roku na rok się wzmocniła i teraz daje koncert przy oczku:)Długo swoją masz?

Ewa bardzo lubię swoje oczko ...daje mi ukojenie i relaks ;:333 Uwielbiam ten kawałek ogrodu...

Werka witam nowego gościa...kupiłaś róże w donicach i bardzo dobrze,że je posadziłaś ...pojemnikowe możemy sadzić cały sezon od wiosny do jesieni...masz może fotki chorych różyczek?

Aniu pytam,bo Feli teraz jest piękna,ale w późniejszym okresie łapie u mnie plamistość i troszkę choruje...
Ilość pąków jest oszałamiająca...

Soniu witaj...hmm podobają Ci się ciemne róże? Ja bardzo lubię,kiedy pąk jest jeszcze zamknięty,ściśnięty,a widać już zalążek koloru...to cała przyjemność czekać na kwiat ...ekscytacja na całego:)MW ma kolor,kształt,a zapach jak najlepsze,renomowane perfumy,a może i lepsze ;:333 Ja mam chrapkę na Tradescanta i The Prince ;:303
Chopin u mnie w tym roku bardzo słaby,nie ma pąków,mocno go przycięłam wiosną...chyba na dobre mu to nie wyszło ;:222

Munstead Wood co za kolor,zapach i wdzięk...

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Lavender Ice w pąkach...

Obrazek

Pompadoure zapach ma obłędny,ale nic dziwnego skoro jest z serii Perfume

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Comte de Chambord jeszcze chwila

Obrazek

Madame Lavegue...

Obrazek

Obrazek

Dieter Muller ma ciemne paki,a później różowe kwiaty...

Obrazek

Dr.Jamain

Obrazek

Obrazek

Artemis

Obrazek

Obrazek

Summer Song

Obrazek

Princesse Aleksandra of Kent

Obrazek

Quuen of sweden dumnie wyprostowana angielka jako jedna z nielicznych

Obrazek

LO

Obrazek

Eyes For You na jesieni zostanie przeniesiona na przód

Obrazek

F Permantier

Obrazek

Obrazek

Winchester C

Obrazek

Obrazek

Agnes S

Obrazek

Mariatherese co roku tak ma dużo pąków

Obrazek

Obrazek

Sweet Juliet ładnie zbudowała krzaczek...

Obrazek

Anahe ...ciekawość mnie zżera

Obrazek

LO już bez orlików...

Obrazek

Za to w otoczeniu kwiatków od żurawki...

Obrazek

Pozdrawiam wszystkich piątkowo:)
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 kwie 2007, o 21:57

Post »

Aniu powalające Twoje róże! Aż się nie chce wychodzić z tak pięknego ogrodu! ;:167
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Basiu dziękuję,czekam na pełen rozkwit ;:215
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Oj pięknie, pięknie! Jeszcze róże w pąkach, a my już z taką tęsknotą wyczekujemy rozkwitu. Zwłaszcza tych, które mamy w swoim ogrodzie po raz pierwszy. To niesamowicie ekscytujące doświadczenie.
Cudnie Ci się Aniu rozbudowały krzaczki - jak marzenie. :D
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Ależ zapowiada się cudowny okres dla róż.
Wyglądają zdrowo i tak zapączkowane, że jak rozkwitną to pewno nawet liści nie będzie widać. ;:333
Anahe - ciekawostka, będę podglądała panienkę u Ciebie jak się spisuje.
Diter Mueller u mnie już kwitnie na całego i muszę potwierdzić to co o niej pisano na forum, świetna róża o cudownym intrygującym zapachu.
Grażyna.
kogro-linki
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”