Echinopsis hybr.

Lobivia hybr.

Chamaecereus "Violet"

Lobivia chrysochete

Lobivia aurea for.robustior WR 92

Mediolobivia pygmaea

U mnie średnica pięciozłotówki, w tym sezonie o kwiatach raczej mogę pomarzyć.Niezbyt okazała mandarynka-po prostu butla czyli cuda..... Działa dosłownie na wszystko.
Rok w butli jest dobry na wszystko. Ja mam kilka hybryd w 1,5L. Docelowo mają być rok nie dłużnej, właśnie po to aby poszły w masę. Niektóre będą szybciej rozcięte właśnie z uwagi na kwiaty-bo butla spełni swoje zadanie.bool pisze: U mnie średnica pięciozłotówki, w tym sezonie o kwiatach raczej mogę pomarzyć.
Jedynie słuszny wybór, choć dopuść jeszcze Lobivie bo to jest niemal to samo.Aniakak pisze:Dla mnie najpiękniejsze są echinopsisy , zawsze i wszędzie![]()
No teraz zaczynają się efektowne sztuki, bo i też prawdziwe rarytasy...hen_s pisze:Ostatnie kolory dają po oczach - jest na co popatrzeć!
Ten to ma w pogotowiu jeszcze kilkanaście kwiatów... bo właśnie w zimie trzymany na sucho i chłodno. Potem w marciu doświadczył trochę przymrozków no i teraz pokazuje....barbra13 pisze:Piękne wszystkie, różne kształty i kolory, ale najbardziej Ch. "Violet" przypadł mi do gustu
brombiel pisze:Tak wszystkie są ładne, ale Lobivia chrysochete wybija się na pierwsze miejsce
hen_s pisze:Lobivia chrysochete
Nie szpanujBigDonn pisze:Piękna sztuka.
Ja mam 27