Pod Puszczą cz-1

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Pod Puszczą cz-1

Post »

Piękny kot!
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Elu jak poczytałam ile zrobiłaś to się zmęczyłam ;:224 jesteś bardzo pracowita, ja wiem że goni Cię czas :D
Widać błyszczące okno na jednym ze zdjęć i te wypielone grządeczki ;:333 a ptaszek w budce przesłodki do wymiziania, czy wozisz go ze sobą na działkę?
Awatar użytkownika
Dorota71
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2011, o 14:15
Kontakt:

Post »

A skąd mój Miki u Ciebie? ;:306
A te podpory pod kwiaty cudowne, po prostu cudowne!
Pozdrawiam cieplutko -Dorota
Zapraszam serdecznie- Spis moich wątków.
Aktualne: Ogród Dom Hobby
Awatar użytkownika
pela11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2015, o 00:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Zeniu , mam nadzieję że chociaż Ty odpoczywasz w te upały na działeczce .Ciut ,ciut Ci zazdroszczę ;:196

Iwonko ,ubieram się do ogrodu odpowiednio ,ale widać niewystarczająco . Kotom kupuję obróżki na kleszcze i może mnie też by się przydały takie na dwa nadgarstki ;:306

Marysiu [/b,jak przeczytałam sama co zrobiłam to tak się zmęczyłam że poszłam spać na całe 8 godzin :;230 Ptaszków Ci u mnie w domu aż trzy sztuki ,więc rotacyjnie dwa zawsze zabieram coby się wyhasały na ogrodzie i miały trochę wolności bo w bloku to jedna jest wychodząca ,jedna stacjonarna i jedna uciekinierka . :;230

Dorotko ,to jest kotka Bianka i zawsze znajdzie sobie ciasne lokum .Podpory będę pokazywała w miarę ich malowania .Też się cieszę że je mam w ogrodzie . ;:167

Moniczko ,cieszę się że chociaż kot Ci się spodobał bo mam świadomość że co do ogrodu to żadna rewelacja dla Ciebie :;230 :;230 :;230
tylko nie gniewaj się bo to żart oczywiście .Bardzo sobie cenię Twoje wizyty ,porady i wskazówki . ;:168
Jeszcze kilka fotek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Zenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 wrz 2007, o 20:35

Post »

Kotka nie wymagająca, ciasne lokum widać bardzo lubi. :;230 . Podpory chwaliłam i jeszcze raz pochwalę.. pracę wykonaną także ;:333 . Teraz doceniam co znaczy mieszkać na działeczce. Co nie zrobisz dziś, zrobisz jutro. Wiem jak to było kiedy dojeżdżałam. ;:168
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

:( napisałam o kocie, bo w sposób szczególny zwrócił moja uwagę ;:333 Jest przepiękny, zwłaszcza, że lubię kudłate zwierzaki :wit
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

No właśnie nie napisałam o tym ptaszku w karmniku, coś on wypasiony na tych okruszkach z karmnika, bo ledwo się tam mieści ;:306 , świetne wszystkie obeliski, super ;:215
Awatar użytkownika
pela11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Hej Dziewczyny ,jak dobrze że jesteście na tym forum .Człowiek może pośmiać się sam z siebie a za żarty nikt się nie obraża .Najlepszy żart to zrobiłam dzisiaj lekarzowi jak mu powiedziałam gdzie mnie ugryzł kleszcz bo nie chciał uwierzyć i chociaż mnie przepraszał to rechotał się niesamowicie a dodam że trafiłam na młodego i przystojnego doktorka .Obejrzał mnie od tyłu i zaordynował dziesięciodniową obserwację własnego siedzenia w lusterku bo jak będzie rumień to antybiotyk a jak nie będzie to za dwa miesiące trzeba zrobić prywatnie badanie na boreliozę . Ot i wszystko .W domu mama zapytała mnie o lekarza i jak jej opowiedziałam o przebiegu wizyty to śmiała się dobre parę minut .Nie rozumiem jak można śmiać się z pogryzionego człowieka a lekarzowi to trzeba współczuć że miał takie widoki . :;230 :;230 :;230

Moniczko ,kotka piękna i bardzo wdzięczna ,chociaż wymaga częstego czesania i strzyżenia co jakiś czas .Do tego bardzo łowna ,potrafi jednego dnia przynieść 7 szt. nornic no i pieszczocha .

Iwonko , koteczka rzeczywiście je jak ptaszek ,tylko futra ma dużo. ;:306

Obrazek

To jest azalja ,którą w zeszłym roku przyciełam prawie do zera a już kwitnie .

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Dorota71
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2011, o 14:15
Kontakt:

Post »

Elu, to faktycznie miałaś fajną przygodę z lekarzem. Sama się uśmiałam czytając.
Pozdrawiam cieplutko -Dorota
Zapraszam serdecznie- Spis moich wątków.
Aktualne: Ogród Dom Hobby
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

No niezły tygrysek z tego ptaszka, a ten pręgowany na tarasie do naszego Maćka podobny tylko skarpetek nie ubrał!
Dajesz Ty popalić z tym swoim zadkiem ;:306
Ela a czego Ty nie sypiasz nocami tylko włóczysz się po ogrodzie i zdjęcia robisz, przecież ładniejsze zdjęcia są o świcie :D
Ściskam! ;:4
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ooo, to taka kotka by mi pasowała. Mamy nornice i nie można wytępić ;:222
Awatar użytkownika
pela11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dorotko ,moża się uchachać po pachy bo przecież mial cholernik tyle innych bardziej dostępnych miejsc a wtrynił mi się tam gdzie nie trzeba . ;:202

Marysiu , przyganiał kocioł garnkowi a sam po 22 ej włóczy się po forum .Ja sobie sprawdzam co mi wyjdzie na wieczornych fotkach ale i poranne mgły też zfociłam bo ja jestem ptaszek raz poranny a raz nocne ptaszysko . ;:306 Powiem Ci Marysiu że trochę się martwię o swój zadek bo jednak jak siedzę to skubaniec boli .Mam nadzieję że skończy się na żartach i niewielkim strachu .

Moniczko ,na wsi kot jest w zasadzie niezbędny .Zoriętuj się czy nie błąka się jakiś bezdomny kociak .Wystarczy wystawiać mu jedzenie żeby przychodził i nie musisz wpuszczać go do domu ,on sam się u ciebie zadomowi i będzie urzędował na ogrodzie .

Poranne fotki dla Marysi.

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
sweetdaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2015, o 19:21

Post »

Elu jakie masz śliczne te czarne podpory ;:215
Oj przydały by mi się takie cuda ;:108
Przygody z kleszczem nie zazdroszczę, a już szczególnie w takim miejscu ;:131 Ale dobrze że tylko ugryzł a nie zadomowił się na stałe ;:183
Pozdrawiam, Zuza
----------------------------
Słoneczny kawałek mojego miejsca na ziemi I, II, III
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Dziękuję Eluniu ;:196 uwielbiam te smugi porannego słońca ;:167
Martwi mnie Twój zadek ;:oj i wiem że z tymi robalami nie ma żartów, bierzesz antybiotyk?
Ja nocami jestem na FO w domu, a nie budzę nocnych marków w ogrodzie ;:306
Zdrowia ;:168
Awatar użytkownika
pela11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Zuza ,miło że podobają Ci się podpory bo właśnie mają też taką spełniać rolę w ogrodzie .Mam ich więcej i w miarę malowania będę pokazywała .Dzięki że wpadłaś z wizytą . ;:167

Marysiu ,pisałam wyżej , że na razie nie przyjmuję antybiotyku bo mam to obserwować i dopiero jak pojawi się wędrujący rumięń to dostańę antybiotyk ,a jeżeli nie,to muszę w połowie sierpnia zrobić badanie oczywiście prywatnie na boreliozę .Taki jest tryb postępowania z ugryzieniami kleszczy .Obserwuję więc i czekam .Zdjęcia dopiero uczę się robić i próbuję różnych wersji tak z porą dnia jak i odległością od danego obiektu ,żeby np. uzyskać kolor jaki ma fotografowana roślina .U mnie deszcz pada z przerwami i mam nadzieję że ogród też mi podlewa, chociaż to 50 km dalej .W sobotę niestety pracuję ,więc może tylko wpadnę w niedzielę na chwilę żeby sprawdzić czy wszystko w porządku po deszczach na ogrodzie .Dobrze że większość rabat jest wypielona ale pewnie po tych deszczach trzeba będzie znowu brać się za robotę .Niecierpliwie czekam już na urlop .Jak nic, zaczną też kwitnąć róże a mnie tam nie ma . ;:65
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”