Moje sukulenty, kaktusy i inne roślinki :-) - brombiel cz.2
- onectica
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 16 sie 2012, o 17:31
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Moje sukulenty, kaktusy i inne roślinki :-) - brombiel cz.2
Może ten steniak dostał za dużo i za szybko słońca.
- brombiel
- Od: 22 cze 2014, o 13:35
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Bardzo możliwe...ale rok temu kilka razy zakwitł...więc trzeba mieć nadziejęonectica pisze:Może ten steniak dostał za dużo i za szybko słońca.

piasek pustyni pisze:Przez chwilę się zastanawiałam, czy to na pewno Twój wątek, Aga, bo coś tu kaktusowo za bardzo jak na CiebieAle super, super, cierniste mają swój urok i dobrze, że jest ich trochę u Ciebie

Myślę że oboje z Lucy macie po trochu rację... nagłe mocne słońce i brak wody...bo bałam się mocniej podlać...chłodno jeszcze było a on taki mały, bałam się go stracićjandom1 pisze:Uschły pewnie dlatego właśnie, że tyle stał na suchoJa też się trochę boję, ale dopiero w weekend ocenię czy im nie zaszkodziło
Fajnie, że Ty masz możliwość schowania

Wczoraj kaktusy zostały obwicie podlane, dziś spryskane chemią i wystawione za okno...mam nadzieję że nie będę ich musiała znów ewakuować... zdjęcia jutro, a dziś jeszcze kilka zdjęć z ich pobytu w domciu

Ostatnio jestem troszkę zabiegana, pełno u mnie gości i jest ich co raz więcej...zjeżdżają się grupowo i całymi rodzinami...moje kochane UFOlki

Pati spójrz Euphorbie rosną jak na drożdżach...listki są co raz większe i jest ich co raz więcej

Wspaniałe, czekam na ich kwitnienia 

- hen_s
- Od: 16 paź 2010, o 15:24
Tym razem urzekły mnie kaktusy - masz ich całkiem dużo i to dorodnych!
No i zastanawia mnie co też kryje się pod zagadkowymi słowami:

No i zastanawia mnie co też kryje się pod zagadkowymi słowami:
Jak tylko dojdzie pokaż je szybko i koniecznie!czekam na roślinkę którą wszystkich zaskoczę w 100% ...to moja miłość od pierwszego spojrzenia...cudo jakoweś

- onectica
Saguaro?
Ufoludkom się nie daj - to Ty jesteś na swoim terenie
A czemu pryskałaś kaktusy? Skoro podlałas, to można było zamieszać już Bi do podlania i mieć spokój.

Ufoludkom się nie daj - to Ty jesteś na swoim terenie

A czemu pryskałaś kaktusy? Skoro podlałas, to można było zamieszać już Bi do podlania i mieć spokój.
- piasek pustyni
- Od: 10 cze 2012, o 11:33
Zostaw gości, dawaj to cudo jakoweś - ciekawa jestem, czy zboczyłyśmy w tę samą stronę... 

- brombiel
Pati oby szybko i często kwitłyFiligranowa27 pisze:Wspaniałe, czekam na ich kwitnienia

Henryku to będzie cos pięknego...u mnie jeszcze takiej roślinki nie byłohen_s pisze:Tym razem urzekły mnie kaktusy - masz ich całkiem dużo i to dorodnych!![]()
No i zastanawia mnie co też kryje się pod zagadkowymi słowami:Jak tylko dojdzie pokaż je szybko i koniecznie!czekam na roślinkę którą wszystkich zaskoczę w 100% ...to moja miłość od pierwszego spojrzenia...cudo jakoweś

Lucy staram się nie dać na moim terenie...ale Ufoludki momentami są niesamowiteonectica pisze:Saguaro?![]()
Ufoludkom się nie daj - to Ty jesteś na swoim terenie![]()

Żanetko ciekawa jestem i ja czy zboczyłyśmy w tę samą stronę....ale ja tylko jeden egzemplarz przewiduję...na pewno... przecież to duuuuże rośliny...już nic nie mówiępiasek pustyni pisze:Zostaw gości, dawaj to cudo jakoweś - ciekawa jestem, czy zboczyłyśmy w tę samą stronę...

Kaktusy od soboty rano już z powrotem na zewnątrz... spryskane chemią i...niech się duszą inni np w ogródku kawowym pod moimi oknami...ja od razu po oprysku zamknęłam okna na 24godz

Większość Ceropegii przestawiłam na parapet kaktusowy...stoją tu też Gruboszki i Euphorbie... jeszcze to nie ogarnięte do końca ale za kilka dni będzie już wszystko ok

-
- Od: 1 lut 2011, o 15:10
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
To nieprzerwane kwitnienie Ceropegia sandersoni zadziwia! Ja byłam zaskoczona, kiedy w ostatnim tygodniu moje rozwinęły pierwsze kwiaty - zwykle wysyp jest latem/jesienią. Trafił Ci się świetny okaz!
- piasek pustyni
Kaktusowe widoki super
No to teraz mnie zaciekawiłaś na dobre... Hm.. No czekam czekam na to cudo 

- brombiel
Beatko trafił mi się wyjątkowo przyjazny kosmitabebos pisze:To nieprzerwane kwitnienie Ceropegia sandersoni zadziwia! Ja byłam zaskoczona, kiedy w ostatnim tygodniu moje rozwinęły pierwsze kwiaty - zwykle wysyp jest latem/jesienią. Trafił Ci się świetny okaz!

piasek pustyni pisze:Kaktusowe widoki superNo to teraz mnie zaciekawiłaś na dobre... Hm.. No czekam czekam na to cudo

- brombiel
No kochani... czas był wielki przejrzeć swoje roślinki i sprawdzić jak się mają...kilka zdjęć cyknęłam i proszę...zapodaję...
Więc tak...kosmici nadal w akcji... jedni odchodzą, to kolejni przychodzą...no całe wycieczki...
Z jednej strony...

i po odwróceniu...

Euphorbie rosną jak na drożdżach...liści całe gąszcze...

i nawet zaczynają się rozgałęziać...

hoja multiflora zaczyna rosnąć na poważnie... pierwsze dwa liście pełnowymiarowe się pokazały...

Sencio się wybarwia cudnie i też zaczyna rosnąć...

A tu proszę zaskoczenie z zachwytem jednocześnie...przecież niedawno go przycinałam...

I wreszcie ostatni punkt programu...pamiętacie moje czerwone Epi z przed dwóch lat
padło mi nieszczęśliwie, zostały mi tylko cieniutkie odrosty liści, których nie wyrzuciłam tylko dałam do ziemi z nadzieją...
Zaczynają z tych cienkich gałązek wyrastać szerokie łodygi...czekałam na to dwa lata

za parę lat jak dobrze pójdzie zakwitną kwiaty
to tyle w oczekiwaniu na cuda jakoweś
Więc tak...kosmici nadal w akcji... jedni odchodzą, to kolejni przychodzą...no całe wycieczki...
Z jednej strony...

i po odwróceniu...

Euphorbie rosną jak na drożdżach...liści całe gąszcze...

i nawet zaczynają się rozgałęziać...

hoja multiflora zaczyna rosnąć na poważnie... pierwsze dwa liście pełnowymiarowe się pokazały...

Sencio się wybarwia cudnie i też zaczyna rosnąć...

A tu proszę zaskoczenie z zachwytem jednocześnie...przecież niedawno go przycinałam...

I wreszcie ostatni punkt programu...pamiętacie moje czerwone Epi z przed dwóch lat

Zaczynają z tych cienkich gałązek wyrastać szerokie łodygi...czekałam na to dwa lata

za parę lat jak dobrze pójdzie zakwitną kwiaty

to tyle w oczekiwaniu na cuda jakoweś

- onectica
Z tego wniosek, że nadzieja, to dobry dodatek do ziemi dla kaktusówbrombiel pisze: zostały mi tylko cieniutkie odrosty liści, których nie wyrzuciłam tylko dałam do ziemi z nadzieją...
Zaczynają z tych cienkich gałązek wyrastać szerokie łodygi...

No dawaj te nowinki, bo ja mogę się zestarzeć i już nie skontaktować, zanim się zdecydujesz tajemnice zdradzić

Pięknie ruszyły do przodu roślinki, ale niech już w tym sezonie kwitną:D.
Pięknie ruszyły do przodu roślinki, ale niech już w tym sezonie kwitną:D.
- piasek pustyni
Ładne, ładnie, zwłaszcza euforbie w tym zestawieniu
No to czekamy na to cudo jakoweś