Pierwsze koty za płoty

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Pierwsze koty za płoty

Post »

Ja zastanawiałam się dzisiaj u siebie co to za kolby mi wyrastają i nie ma znacznika .Teraz już wiem to Złoć mi tam wychodzi :heja tak się cieszę ,że ja mam, bo bardzo mi się podobają jej kwiatostany. ;:303 dla wykonawcy tej ścieżki czy impregnowaliście te bale przed położeniem
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

EM kraśnieje z dumy słysząc Wasze pochwały, pierś dumnie wypina ;:306 Ale muszę przyznać, że słusznie sobie na nie zasłużył ;:215. Scieżka jest naprawdę super ;:138 Bardziej tu pasuje niż beton, który był tu poprzednio.

Lucynko, to już kolejny złoty medal od Ciebie ;:196
Marysiu, orliki są ostatnio u mnie na fali :heja Wczoraj znalazłam nawet jednego w piwonii i muszę go stamtąd przenieść, bo nie ma tam warunków. Sprzyjające mi wiatry przywiały go do mojego ogrodu, dlatego szczególnie o niego zadbam ;:108
Jadziu, to złotnica, nie złoć. Złoć jest niewielką roślinką (sprawdziłam w internecie, bo sama jej nie znam), a złotnica jest wysoka i dostojna ;:108
Drewna niczym nie impregnowaliśmy. Upierałam się, ale.... ;:185 EM sprawdzał, pytał i podobno dębowych desek nie trzeba. Zobaczymy jak się będzie zachowywał, mam nadzieję, że wytrzyma.
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

No tak Złotnica :oops: ,bo Złoć kwitnie wiosną dostałam ją od forumowej koleżanki zresztą Złotnicę również lecz od innej psiapsiółki
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 kwie 2007, o 21:57

Post »

Iwonko wspaniała ścieżka! ;:215
Bardzo mnie urzekł czosnek karatawski, ciekawa jestem jak wygląda w pełnym rozkwicie.
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2014, o 15:56
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Śliczna ta ścieżka , tylko przez moment się wystraszyłam ,ze Ci tak jakoś włosy urosły na rękach :;230 A w ogóle to ślicznie i kolorowo. No, pracować trzeba też umieć , odpoczywaj czasem :wink:
Moje Arboretum
Część 8 - zapraszam Karolina
Awatar użytkownika
kasia100780
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 lip 2014, o 16:39
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Piękna ścieżka, brawo ;:63
Pashmina
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2016, o 15:37
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Iwonko, fajnie wyszła ścieżka, mąż dobrze się sprawił. ;:63 ;:63 ;:63 Dostał w nagrodę buziaka ?
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Iwonko,w końcu wybrałam się do ciebie,sporo czasu mi zeszło,bo musiałam nadrabiać ,ale warto było,bo cudowne masz rośliny ,hortensje mnie zauroczyły,róż tyle nowych ,będzie ślicznie jak zakwitną ,ścieżka też super wyszła,tylko ,żeby sie jakoś trzymała i szybko nie zbutwiała bo szkoda by jej było, wygląda świetnie ,pozdrawiam :wit
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Pochwal m. Zasłużył na pochwały.
Czy zamierzasz to drewno czymś zaimpregnować?
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Bardzo się cieszę, że ścieżka Wam się podoba ;:138 :heja Dziękujemy ;:196

Basiu, specjalnie dla Ciebie zrobiłam wczoraj zdjęcie czosnku. Niestety wkleję dopiero jutro, bo wczoraj już nie miałam sił, żeby siadać do komputera, a dzisiaj obiecałam Kaprysowi kąpiel, więc też raczej nie dam rady. Co prawda pies gdyby miał wybór, to z chęcią zrezygnowałby z kąpieli ;:306 , ale już przyszła na niego pora i nie da rady ;:185
Karolinko, że niby te włochate ręce to moje :;230 ? Na szczęście należą do eMa.
Odpoczywać umiem i robię to nader chętnie ;:108 Uwielbiam leżaczek i do tego książeczkę, a i piwkiem ;:136 od czasu do czasu nie pogardzę. Czasami jednak tak się złoży, że nie mam na to czasu. Zresztą co ja będę Wam tłumaczyć taką oczywistą oczywistość. Wszystkie tak mamy ;:333
Ewo, oczywiście, że dostał ;:196
Marto miło mi, że do mnie zajrzałaś ;:196 Mamy nadzieję, że będzie pięknie się trzymać. Podobno dąb daje radę ;:108
U Ciebie już też bywałam, ale jeszcze ię nie odzywałam. Muszę nadrobić zaległości :oops:
Gosiu, oczywiście, że Go chwalę ;:108 . EM się uparł, że nie trzeba ;:124 No i co mu zrobisz? Twierdzi, że nie trzeba, że się konsultował ;:219 Pożyjemy-zobaczymy ;:224
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Iwonko przybiegłam z innego wątku i przeczytałam wszystko. Uwielbiam takie relacje, gdzie widać ile pracy trzeba włożyć, ;:180 żeby działka nabrała charakteru. Dobrze, że twoi panowie pomagają, ścieżka wyjątkowo klimatyczna. ;:oj Kominek na działce, :shock: wspaniałe rozwiązanie, przydatne w chłody. ;:215 Hortensje podziwiam, bo jestem ich fanką. Takiej liczby róż zazdroszczę jak zakwitną, :?: ale pracy przy nich już nie. :wink: Duże i małe zwierzę poczochraj, ;:167 tylko gdzie się drapie żółwia. ;:306
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Soniu, :wit Kominek jest super rozwiązaniem nie tylko na chłody. Lubię gdy płonie w nim ogień, daje nie tylko ciepło ale i sprawia przyjemność. Czasami siadam i po prostu patrzę na płomienie ;:333
Powstanie ścieżki bardzo mnie cieszy :heja, dość miałam zalegającego tam betonu.

Żółwia możesz podrapać po skorupie, ale raczej tego nie doceni i się schowa. Nie jest zbyt towarzyski :;230 Za to Kaprys uwielbia pieszczoty. Sam się podsuwa do miziania i zawsze mu mało. Zwierzaki poczochrane i bardzo wdzięczne ;:215

A różami mnie nie strasz ;:202 To mój pierwszy sezon z kolczastymi panienkami. Jak się wystraszę, to kto się nimi zaopiekuje?
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Iwonko i u nas kominek to nastrój, a przy okazji ciepło. Nawet kot siedzi naprzeciwko i patrzy w ogień ;:306 Miłej niedzieli!
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Iwonko ale masz zdolnego męża,gratulacje,doskonale wygląda ścieżka ;:215
Trawka skoszona,domek wypucowany,tylko teraz czekać na czerwiec ;:333

Pozdrawiam niedzielnie :wit
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam wszystkich zielonozakręconych :wit

Wczoraj była burza. Taka prawdziwa: z grzmotami i błyskami. Jak dzieci były małe, mówiłam im, że to Anioły grają w kręgle ;:173 Deszczyk padał sobie równiutko, ale jak to przy burzach, nie trwał zbyt długo. Ale teraz każda kropla deszczu się liczy, dlatego cieszę się z każdej kropli, mając nadzieję, że znowu ominie mnie bieganie z konewką :heja Mam nadzieję, że na działce też podlało, chociaż takie burze lubią być bardzo lokalne. Ale to już kolejny dzień z deszczem i myślę, że roślinki są dobrze napite i na krótki czas im to wystarczy
Ostatnie dwa dni były stracone dla działki-czasami muszę pracować ;:224 Za to byliśmy w czwartek ;:333 Co prawda nie pracowaliśmy, ale świętowaliśmy.

A było co

Obrazek

Była imprezka, byli goście i były prezenty. Np. taki:

Obrazek

Ponieważ spotykaliśmy się na działce, to oczywiście był smakowity grill (mimo, że Dostojny :;230 Jubilat nie przepada za grillem), było piwko a do Prawie tortu-oczywiście szampan. Posiedzieliśmy, pogadaliśmy, pojedliśmy same pyszności i tak nam minął cały dzionek. Było rodzinnie i słonecznie. Na szczęście ;:3 nie prażyło zbyt mocno i mogliśmy ze sobą zabrać Kaprysa. Zaraz znalazł sobie patyki, kamyki i był cały szczęśliwy ;:333

Obrazek

Prawie wszystkie moje różyczki mają już pąki :heja Jeszcze kilka się ociąga, ale jak zobaczą, że zachwycam się koleżankami, to też na pewno wezmą się do roboty ;:224 Jak na razie ominęło je wszelkie robactwo. Raz widziałam jakieś malutkie gąsieniczki, ale potraktowałam je chemią i więcej się nie pojawiły

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Każdą swoją wizytę na działce zaczynam od przeglądu różanki. Oglądam każdą różyczkę z osobna, przeglądam listeczki, rachuję pączki i jak na razie moja miłość do kolczastych panienek rośnie :heja

Wiosna ruszyła pełną parą. Każdy dzień przynosi jakieś zmiany, zakwita coś nowego, przybywa pączków a część roślin przechodzi w stan spoczynku. Teraz nabierają sił na następny sezon.
Dalie już pomału zaczynają pokazywać kolorki. Jeszcze chyba nigdy nie kwitły mi tak wcześnie ;:215 I jako jedne z nielicznych będą kwitły nieprzerwanie aż do końca sezonu

Obrazek

Obrazek

Martagony też już mają całkiem duże pączki. Do tej pory miałam tylko jedną odmianę pomarańczową. Nie wiem jak się nazywa. Może jak zakwitnie, to uda mi się ją rozpoznać. W tym roku dokupiłam Martagon Rose i Red.

Obrazek

Nie mogłam się doczekać, aż zakwitnie moja piwonia majowa. A teraz żałuję, że to już, bo wiem, że niedługo przekwitnie. Szkoda, że kwiaty na roślinach zazwyczaj utrzymują się tak krótko ;:145

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Basiu, specjalnie dla Ciebie

Obrazek

Bardzo lubię te czosnki. Mimo mizernego wzrostu :;230 jego kule są bardzo duże. Kiedyś miałam kilka, ale jakoś tak szczodrą ręką porozdawałam, że ostał mi się tylko jeden. Dlatego, jak tylko je wypatrzyłam w sklepie dokupiłam jeszcze cztery, żeby nie było mu smutno. Ten najstarszy na razie rośnie sobie samotnie, ale to tylko dlatego, że jest w pobliżu nowo utworzonej ścieżki. Bałam się go ruszać, żeby nie uszkodzić ale jak tylko skończą kwitnąć utworzą jedną rodzinkę ;:138

Miałam wielką nadzieję, że może dzisiaj uda mi się pojechać na działkę, ale wróciłam z pracy zbyt zmęczona ;:222 Za to będę miała więcej czasu, żeby odwiedzić Wasze ogrody. Przecież w nich też zmienia się jak w kalejdoskopie. Chwila nieuwagi i już nie poznaję gdzie jestem :;230

Aniu, dziękuję ;:196 Czekam na ten czerwiec z niecierpliwością, szczególnie, że będę miała trzy tygodnie urlopu ;:50

Życzę Wam miłej niedzieli
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”