Jest już wiosna!

Zdjęcia naszych ogrodów.
Awatar użytkownika
julcia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 maja 2011, o 08:26
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Jest już wiosna!

Post »

Marysiu gratuluję pierwszego przuchówku :heja fajny prezencik urodzinowy od kurek ;:196
śliczne odmiany orlików co jeden to ładniejszy u mnie tylko z siewu najpospolitsze
życzę udanej imprezki pod gołym niebem i pogody pasującej ,a deszcz w razie czego , to do mnie chętnie przygarnę :304
Pozdrawiam Julia
Moje zielone zakręcenie
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Marysiu to wszystko orliki?, to ja o nasionka poproszę :wit , masz przychówek, ojej jak wspaniale ;:138 , jak dobrze, jak tak się pięknie wszystko układa, oby tak dalej, z całego serca życzę Ci ;:196
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16

Post »

Marysiu - no mnie się przydarzyło, że musiałam jedną krzewuszkę pożegnać. Drugą udało mi się uratować, i w tym roku ładnie zakwitnie. W ubiegłym nawet listków prawie nie miała. To była jej ostatnia szansa i wykorzystała ją. Ale ja i tak uważam, że są to mocne krzewy, tylko może na sadzonki złe trafiłam. Ważne, że jedna uratowana więc mogę już o kolejnych myśleć, bo był moment, że dam sobie z nimi spokój... :tan Zresztą ubiegły rok dla wielu roślin był przecież bardzo trudny.
Na pewno będę szukać tych wcześniej kwitnących.
Cudownie, że rok rocznie Twoje krzewuszki raczą Cię w Twoje święto pięknym kwieciem i nie zawodzą ;:303 ;:138 ;:3
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Witam wieczorkiem dwoma z ośmiu kurczaczkami! Były dzisiaj ogromną atrakcją ;:215

Obrazek

Jadziu mam motywację w domu skoro dzieci i znajomi chcą to ich muszę ugościć, ogród jak zarasta to serce boli i muszę przynajmniej trochę ogarnąć a Was tak kocham że muszę przynajmniej tutaj być a od jutra znowu będę Was odwiedzać.
Żółty orli dostałam 4 lata temu i jaki mały był taki jest :wink:

Jurku widzisz do czego prowadzi aktywność na FO, nawet nie wiem kiedy zgromadziłam to wszystko? ale sprawia mi to taką ogromną radość :D z deszczem różnie bywa, ale na razie nie jest źle ;:215

Julciu deszcz wysłałam dalej i powiem Ci że pogoda mnie zaskoczyła. Nawet w najśmielszych marzeniach nie myślałam że od 13 do 20 pogoda się utrzyma i pozwoli nam grillować i imprezować w ogrodzie. Szczególnie palacze się cieszyli ;:306
Niektóre orliki sieją się więc ;:333 Dziękuję ;:196

Iwonko tak marzyłam o kurczaczkach i mam, cieszę się jak dziecko :oops: Nasiona orlików pozbieram, ale i mogę posłać Ci siewki, szczególnie te co blisko roślin są. Dziękuję kochana ;:196

Bea pewnie była marna sadzonka, ale wiesz że krzewuszki łatwo rozmnażają się z patyczków. Nawet nie trzeba długo czekać na spora roślinę, a kwitną czasem od pierwszego roku. Służę patyczkami tych które mam ;:180 jak chcesz się pobawić w ukorzenianie. To piękne krzewy chociaż nie wszystkie powtarzają kwitnienie.

Dzisiaj zakwitł kolejny irys

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Dobrej Nocy!
Pashmina
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2016, o 15:37

Post »

Marysiu, u Ciebie zawsze jest kolorowo, tak jak lubię ;:196
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Marysiu,śliczne masz irysy też je kocham ,ale u mnie jeszcze ani jeden nie zakwitnął,może jutro,bo sie już wychylał,ale i orliki masz cudowne i fajne kolory u mnie takie pospolite ,chociaż kupiłam w tamtym roku niby odmianowe,ale ja nie widzę żadnych cudowności ,dzisiaj jestem ciut lepsza ,ale wczoraj to mnie wycięło,po tym wtorkowym podlewaniu do nocy,wszystkiego najlepszego dla Ciebie ,bo to Twoje święto, a kurczaczki na pewno masz w prezencie od kurki,są cudne,pozdrawiam i dobrej nocki ;:196
Awatar użytkownika
delosperma
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 00:52

Post »

Orliki masz super . :tan Bardzo je lubię, bo są bezproblemowe i wszędzie ich pełno.
Krzewuszki będę oglądać u Ciebie. Moje co roku przemarzały i zostały wyeksmitowane.
Maria motyczką dziabnięta
Moje wątki Aktualne: https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 4850Wiosna" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
julcia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 maja 2011, o 08:26

Post »

Cudowne kurczaczki ;:167 a kwiaty skąpane w deszczu :shock: kiedy u siebie zobaczę ;:223
Pozdrawiam Julia
Moje zielone zakręcenie
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Witam w dzień zamglony i z dużą wilgotnością, rano było słońce ale teraz coraz więcej chmur, czyżby deszcz miał wrócić? a prosiłam żeby innym podlał ogrody :wink:

Ewuniu jeszcze dominuje zieleń, ale jeszcze trochę i zakwitną róże :D Wtedy będzie kolorowo ;:196

Martusiu uważaj na siebie, bo tak trudno wychodzi się z choroby zaniedbanej ;:168 Siewki orlików jak zakwitną i będą odmianowe to poczekają na Ciebie w doniczkach, irysy jeszcze nie wszystkie kwitną, a niektóre nie mają w ogóle pąków :wink: Dziękuję, rzeczywiście kurka zrobiła mi prezent. Zdrowia i dobrego dnia ;:196

Marysiu nie mogę uwierzyć w to że krzewuszki zmarzły czy się nie przyjęły ;:oj u mnie rosną bezproblemowo nawet te ukorzeniane z patyczka ;:215 Orliki u mnie z ogromną przewagą niebieskich więc mam niebiesko w ogrodzie :D

Julciu byłam rano z aparatem, ale wygrzewają się z mamy, a jak się ociepli to zrobię kolejną sesję. Wdzięczny temat do zdjęć. Gdyby to ode mnie zależało już miałabyś krople na kwiatkach ;:196
Awatar użytkownika
slila1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 maja 2009, o 19:05

Post »

Irysy i orliki piękne. Mój żółty orlik należy do tych późnych i jeszcze nie zakwitł. Nie wysiewa się i też słabo przyrasta.
Ładna kępka lnu trwałego, u mnie coś marnie rośnie.
Gratuluję przychówku. Wreszcie się doczekałaś, pisklaczki są słodkie.
Pozdrawiam Lidka "Jest mowa kwiatów tajemna i cicha". Wincenty Pol
Moje wątki.
Moja działka cz.9
Awatar użytkownika
Zenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 wrz 2007, o 20:35

Post »

Kurczaczki słodziutkie, upierzenie chyba po mamie i tacie ..oba ładne. ;:128 .Iryski mają swój czas,ładny dają popis. ;:215 . U mnie z wysokich tylko biały. Stawiam na niskie,na wszystkie nie mam miejsca. :wink: . Pogoda dopisuje więc dalej siedzę na działce. Dziś tylko z musu na dwie godzinki pozałatwiać sprawy i z powrotem na działkę. Pozdrawiam serdecznie. ;:168
Awatar użytkownika
zielonajagoda
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 10:12
Kontakt:

Post »

:wit Marysiu, doczekałaś się przychówku ;:138 puchatki małe :D
To się załapałam na koniec, bo zaraz kolejna część wątku. Pewnie u Ciebie w ogrodzie wszystko kipi kolorami, może wieczorem przejrzę wpisy wstecz. Pozdrowienia zostawiam i melduję że żyję ;:172
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Ojej jakie słodkości, wiesz jak to u mnie było, cała rodzina do domu albo dzieciaki w kurniku całe dnie ;:306 , a potem latały maluchy za dziećmi jak za matką ;:306 , będę Ci bardzo wdzięczna za siewki Marysiu ;:196
Awatar użytkownika
mar33
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2012, o 16:35

Post »

Marysiu śliczne te puchate kuleczki ;:138
Pozdrawiam Maria "Przyroda jest lekarstwem w każdej chorobie" Hipokrates
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
Awatar użytkownika
cyganka77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sie 2012, o 14:52

Post »

Marysiu śliczne kurczaczki pokazałaś :). Nie ma to, jak nowe życie, a do tego takie puchate :).
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”